Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie do pomyślenia2

czemu niektore dziewczyny dobrowolnie wychodza za maz choc maja ledwo 18-22lata?

Polecane posty

Gość nie do pomyślenia2

Rozumiem że ludzie młodzi a dorośli ze sobą współżyją i jest wpadka to już jest konieczność i wtedy nie ma gadania, ale ogólnie wychodzenie za mąż, przynajmniej w dzisiejszych czasach z własnej woli poniżej, dobra poniżej co najmniej (ale to wyjątkowe minimum) 24r.ż. ale tak w zasadzie to 25-26 bo to jest dolna granica, to jakaś niedorzeczność. Pytam bo mam 22lata, 10lat temu jak miałam 12-13lat miałam taki przypadek, dałam swojej koleżance takzwane "złote myśli" i było tam pytanie co będziesz robić za 10lat. Ona mi odpowiedziałą że w wieku 22 czy to 23 lat (dokładnie nie pamiętam), będzie mieć męża oraz dzieci. Ja byłam zaskoczona i zapytałam ją czemu ona tak wcześnie chce mieć ślub a ona zdziwiona jak cudo niewido mówi mi że przecież jak kobieta pełnoletnia i ukończyła liceum to chyba szybki ślub ze swoim lubym jest czymś naturalnym i oczywistym. Dziś mam 21,5 roku a ta koleżanka od pól roku zaręczona ze swoim chłopakiem i na jesień biorą ślub. Wpadki nie było, ale dzieci są po ślubie szybko planowane. No i zastanawia mnie co jest w tym ze niektore mlode kobiety maja wrecz jakby wpojone szybkie sluby, od dziecinstwa wiedza ze chca go tak szybko brac, co nimi kieruje i motywuje bo ja tego nie rozumiem? Mam np druga kolezanke ktora ma 19lat i wziela w tym roku slub, bez zadnej ciazy. Rozumiem ze nasze matki mogly wczesniej wychodzic bo to inne pokolenie ale tak na dzien dzisiejszy hajtac sie majac np 19-22lata?? Dlaczego, po co? Czy to jest spowodowane np rodzicami wychowanymi we wsi ktorzy maja duzy wplyw na swe dzieci i wpajaja im od malego ze znalezienie kandydata na meza i szybki slub to rzecz pierwszorzedna bo to hanba zostac 26letnia "stara panna"?

znam takie przypadki bachory zaraz po liceum lub w trakcie a potem jęczy że nie daje rady w domu :D zaszalało by się potem alee nie trza siedzieć i podcierać dupę szczylom :D

Gość nie do pomyślenia2
no i co, dobrowolnie godzić się na ślub od razu i dzieci wieku 19lat?

Gość urokichaosu
Po 1 - Również nie rozumiem,że to tak nazwę mody na szybkie zamążpójście Po 2.- Nie rozumiem czemu ktoś kto wpadł ma od razu brać ślub. Napisałaś tak w pierwszym zdaniu swojej wypowiedzi. Według mnie to jest jeszcze gorsze niż wychodzenie za mąż w młodym wieku. Przecież dziecko nie zapewni udanego małżeństwa więc nie warto się w nie pakować.

może po prostu chcą ty nie chcesz - masz prawo, one chca i też mają do tego prawo

Gość jeju, jak niektorym
tez tego nie czaje

ja dobrowolnie wyjde za maz w wieku 23 lat ;) czy ja wiem czy to tak wczesnie? jak dla mnie norma, mieszkamy ze soba prawie 2 lata wiec nie widze problemu, juz i tak jestesmy uwazani za meza i zone ;)

A czemu zakładacie że wpadka była z nieodpowiednim facetem. Nie wszystkie dziewczyny dupczą się z łapsami :)

Gość pinut bater
ja też nie widzę powodu tak robią tylko nudziary które nic sobą nie reprezentują tylko żeby chłopa mieć i od niego kase łoić nooo chyba ze z wielkiej miłosci.... fu

Gość vbm28
ja miałam 20 lat jak wyszłam za mąż...jestesmy juz 8 lat szczęśliwym małżeństwem :)...dzieci nie mamy bo nie chcę...czemu tak szybko? po prostu chcieliśmy byc małżeństwem no i jesteśmy :):)