Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość redeyyes

czy mycie włosów raz za razem daje szybsze efekty ?

Polecane posty

Gość redeyyes

Ufarbowałam włosy w czwartek szamponem koloryzującym( do 28 myć) Garniera color & shine . Sęk w tym, ze kolor wyszedł za ciemny. Od czwartku zdążyłam umyć głowę już 15 razy ale włosy może tylko minimalne zjaśniały. Dlatego zastanawiam się czy mycie głowy raz za razem ma jakikolwiek sens ? Najgorsze jest to , ze włosy przed pofarbowaniem były rozjaśniane... czy to też może wpływać na intensywność tej farby/szamponu ?

Gość rkjfe
nie mozna tak czesto myc wlosow to je niszczy, wlosy sie powinno myc co dwa dni gora

Gość redeyyes
zdaje sobie z tego doskonale sprawę .. jednak chcę jak najszybciej pozbyć się tego koloru z włosów:(

Gość gbv gbghbv
absolutnie tak nie rob..potem bedzies zmusiala chodzic na zabiego bo bedziesz mial suche wlosy i dopiero bedziesz byc co 4 dni :(, a ze wlosy juz przyzwyczailas do takiego mycia w ciagu tych 3 dni, to przetluszcza ci sie szybciutko. farba sama zejdzie, zaden wstyd miec ciemne wlosy :O

Gość Boziaaaa
Weź około czterech cytryn, wyciśnij to jakiejś miski nalej ciepłej wody i pomocz w tym włosy a poźniej w tym umyj, powtórz później jeszcze kilka razy. Ja się tak pozbyłam w wiekszośći niechcianego koloru który sobie zafundowałam.

Gość ale w mity wierzycie naiwniaki
"rkjfe nie mozna tak czesto myc wlosow to je niszczy, wlosy sie powinno myc co dwa dni gora" myć należy tak często jak jest potrzeba. samo mycie nie szkodzi, jak już to złe szampony. niektóre szampony wyciągają kolor. np Jason szampon aloesowy podobno (bo sama nie używałam) świetnie wyciąga kolor, możesz spróbować, podobno bardzo dobry szampon

biovax także podobno dobrze wyciąga kolor, ale nie ten do farbowanych, tylko któryś inny, chyba do suchych włosów, w ogóle maski do włosów suchych i zniszczonych mają tendencje do wyciągania koloru.

Gość fdfdf
lepiej farbować niż kolor robić szamponem bo szampony niszczą włosy farby też ale już mówię dlaczego tak jest :) szampon nigdy nie zejdzie ci całkowicie z włosów na dodatek wysusza bardziej włosy niż farba, po 5-10 umyciach kolor robi się wypłowiały :) Jeżeli masz jakieś pytania pisz :)

Gość rkjfe
do ale w mity wierzycie wiesniaki, nie zgadzam sie z toba gdy sie myje wlosy codziennie to je niszczy

Gość fdfdf
Można ściągnąć kolor ale włosy są bardziej zniszczone niż jak byś miała pofarbować jeszcze raz :)

Gość edfsae
zależy jaki szampon, ja myję takim dla dzieci i nie niszczy

Gość edfsae
a odżywkę bez silikonów i innych świństw i mam piękne włosy

Gość fdfdf
Jak masz jeszcze jakies pytania to pytaj :) jestem córką fryzjerki i sama uczę się na ten zawód więc pytać :)

Gość rkjfe
a ja uzywam profesjonalnych arytukow fryzjerskich, poniewaz te nie zawieraja soli ktora bardzo niszczy wlosy a w drogeryjnych szamponach pelno jej;/ , codziennie normalnie slysze ze mam piekne dlugie zdrowe wlosy

nie wiesniaki, naiwniaki :D niszczy jak ma silne detergenty jak sles, albo sls, i jesli ma w sobie silikonym, to te silikony te wlosy oblepiaja, dlatego wydaja sie one zniszczone a nie sa. uwierz mi, ze zdrowiej jest myc wlosy co dzien, a juz szczegolnie gdy sie przetluszczaja, to trzeba co dzien.

wlosy ktore sie tluszcza maja wieksza tendencje do wypadania, to wlasnie tluste wlosy bardziej leca niz suche, poza tym pomysl o skorze glowy, jak sie czujesz jak sie spocisz i sie nie umujesz? ja fatalnie i skora mnie zaczyna swedziec, identycznie z glowa.

Gość redeyyes
fdfdf : a znasz jakiś domowy sposób na pozbycie się przynajmniej w niewielkim stopniu tego niechcianego koloru ?

fdfdf ty chyba mowisz o szamponach na detergentach i z silikonem, prawda? to samo z proteinami pszenicy, tez oblepia wlosy i nie mozna go zmyc dobrze

Gość a mozecie polecic jakas dobra
odzywke nawilzajaca bez tych silikonółw?

odżywki alterra i fitomed nie maja silikonów, sa tanie i naprawde dobre a i płukanie octem albo jak ktos wyzej napisal sokiem z cytryny powinno wyplukac kolor.

naciaganie dlatego nie kupuje tych niby profesjonalnych produktow ;)

Gość rkjfe
ja uzywam z firmy CHI bardzo dobra kwaśna odżywka regenerujaca po zabiegach chemicznych i do tego szampon ta odzywka to dwa razy w trygdoniu czasem raz, i bez splukiwania tez co pare dni z firmy goldweel prostuje i zapewnia dlugotrwaly lsniacy piekny kolor

Gość fdfdf
redeyyes znam sposoby domowe jak pozbyć się stopniowo koloru i przy tym nie niszczysz włosów :)

Gość fdfdf
dobra i tanie odżywki też są ale musicie szukać odżywek z jedwabiem :)

Gość fdfdf
i radze szampon zmieniać co jakiś czas :)

Gość ja--==
z jedwabiem sa do dupy bo zawieraja alkohol ktory niszczy wlosy

Gość fdfdf
to trzeba czytać żeby nie były z alkoholem... :)