Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cremmebuerrec

jak to jest sikaniem w czasie porodu

Polecane posty

Gość cremmebuerrec

rozumiem ze jak sa skurcze do wytrzymania mozna isc do lazienki ale co zrobic gdy niesamowicie boli atrzeba przec? czy wtedy sikanie nie boli? i co na łoznku wtedy??

Gość pewnie nawet
nie poczujesz że sikasz a nawet że kupę robisz. Zrobisz i tyle.

srasz, sikasz, rzygasz, krawisz, wszystko naraz. faza jest :D

Gość takasprawa
no gdy trzeba przeć to cię już raczej nikt do łazienki nie puści :). Ale spoko, nawet jak ci coś tam poleci to położne nawet okiem nie mrugną.

Gość takasprawa
Nie no, bez przesady :D. Ja tylko krwawiłam, nie przerażajcie dziewczyny :D

Gość wtedy to nie wiadomo czy
to siki czy resztka wód z krwią bo wszystko wymieszane. Luz nie ma co się zamartwiać.

no martva wie najlepiej tyle co ona dzieci urodzila to łoo

Gość maciusio z klanu
no jak moja żona rodziła to mi się chciało siku ale na szczęście to była cesarka więc powiedziałem lekarzowi, żeby zrobił 2 min przerwy i mogłem wyskoczyć na chwilę. Z drugiej strony chyba nie trzeba było pić tyle piwa przed porodem byłoby łatwiej. Więc postaraj się w dniu porodu wytrzymac na samym winie i będzie ok. życzę szerokiego rozwarcia.

Gość cremmebuerre
chodzi tylko o sikanie bo lewatywę i tak mi zrobią

Gość ja miałam lewatywe a
i tak zrobiłam kupę-chyba;)masakra:p

Gość kluseczkaaaaa
Mi założyli cewnik......

przed samym porodem cewnikuje się kobiety. Czasami tez wykonuje się lewatywę.

Gość i tak już po
Nie będziesz nawet czuła że chce Ci się siku, ból będzie taki że posrasz się z wrażenia, sorry za wyrazy, ale taka prawda :-O

Gość ja miałam lewatywe a
cewnik to zakłada się do cięcia cesarskiego

Gość apaulina
lezałam juz na łozku porodwoym czułam ze chce siku powiedziałam i mi basen przyniesli

Gość haha zabawne
Ja miałam pełny pęcherz, chociaż w ogóle nie czułam, że chce mi się sikać. A to było w trakcie już samego porodu. Położna włożyła cewnik i poleciało- nawet nie wiem kiedy. Niestety przez kolejne dni strasznie bolało przy każdej wizycie w wc. Także najlepiej, to jest iść skorzystać zanim skurcze nie są na tyle silne, że uniemożliwiały chodzenie.

JEZELI BEDZIESZ w stanie iść sama to pójdziesz sama do wc, a jak nie to basen ci przyniosą, a jezeli bedziesz pod znieczuleniem to cewnik ci załozą mnie tam się wcale nie chciało sikać, ale po porodzie jak wstałam (po pół godz) to poszłam do łazienki i nasikałam do miarki-bo kazali-chyba z litr, bez kitunie wiem jak tak duzo na raz mi sie udało :P

Gość aaaa...
U mnie tak jak u apauliny. Po prostu przyniosła położna basen.

Gość lolitka hihih
tak jest ze ja robilam wszystko chyba ale w takim momencie to nie mialo znaczenia, a polozne juz sa oswojone z nie takimi "problemami" ;-)))))) rodzilam bez niczulenia wiec bolalo tak ze mialam wszystko inne gdzies ;-:::

podczas partych nikt cie nie pusci do lazienki wczesniej mozesz isc ale prawde mowiac ja rodzilam 9 h i wcale mi sie nie chcialo siku,raczej nie pijesz w czasie porodu wiec tak ci sie siusiu nie chce. Ja rodzilam ze znieczuleniem i nic nie czulamwiec pradwde mowiac nie wiem czy podczas partych sie posiusialam czy nie, ale chyba nie.w kazduym razie w tamtej chwili masz to gleboo w dupie tak samo jak to jak wygladasz i ze siedzisz rozkraczona przed innymi , ( ja mialam 5 studentek przy porodzie). o cewnikowaniu nic nie slyszalam pewnie co szpital to inny zwyczaj.moze cewnikuja jak ktos rodzi dluzej niz ja rodzilam. nie przejmuj sie polozne sa przyzwyczajone do roznych rzeczy do sikania, do robienia kupy do wymiotow. Ja np slyszalam ze lasce popękały hemoroidy i ponoc rozpryslo na polozn i na sciany:P lewatywe bardzo polecam ja parlam na stojaco i gdybym zrobila kupe na podloge to bym napewno sie spalila ze wstydu i pewnie bym sie bala wiecej przec i dopiero bylby problem:P