Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asuyiop

niespodziewany poród

Polecane posty

Gość asuyiop

Miałam w piątek wizytę u gina, powiedział, że poród daleko w polu. Trochę mnie to martwi, bo do terminu mam tylko 6 dni. Czy któraś miała taką sytuację, że poród daleko w polu, nic się nie działo, zero rozwarcia, a urodziła w krótkim czasie? To moja trzecia ciąża.

Gość Gosiaczkowo
ja w drugiej ciąży :) to był piątek, na ktg zero skurczy, brak rozwarcia, a termin za 8dni, lekarz stwierdził, że samo się nie zacznie i mam się zgłosić za 2tyg na wywołanie. W nocy odeszły wody, oczywiście skurczy nadal nie było, więc oksytocyna i poszło :)

Gość kamila.mb
u mnie też tak było. Termin na poniedziałek i wizyta u lekarza. Rozwarcia brak, szyjka 2cm, skurcze - żadne, brzuch wysoko. Umówiliśmy się na wywołanie na tydzień później. W nocy odeszły wody, urodziłam we wtorek w południe :)

Gość jkjjhkjhkjh
up

Gość wnuczka babci
Ja nie miałam ale moja babcia rodziła w polu. Podobno trochę kłuje w d... ale jest też plus bo użyźnia się trochę pole. Generalnie ppozostaje kwestia zasiewu. Myślę, że w zbożu może być całkiem owocnie natomiast na ziemniakach mogą Cię wykopać

Gość asuyiop
no nie powiem - uśmiałam się :)

Gość gfgfhhf
wyżej

Gość ssppaacceer
Twój gin mówił, że w polu, a mój że "plaża". Oglądał ktg i mówił " nie rodzisz - plaża"

Gość wnuczka babci
fajnie spotkać kogoś z poczuciem humoru, bo spodziew. się zbluzgania :D nie wiedz. czy to pisać, ale tak śmiesznie to określił, że trzeba było skomentować :D

miałam identycznie jak poprzedniczki. W stopce widać daty :) 17.12. dowiedziałam się, że w styczniu wywoływanie ;)

ja termin miałam na 20 marca .w 37 tyg byłam na wizycie skurczy brak wszystko pozamykane a nagle 4marca skurcze i córka urodziła się w godzine i30min a jest pierwszym dzieckiem:)