Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość palka09

chce schudnac

Polecane posty

Gość palka09

Witam! Mam na imie Paulina. Mam 18 lat i 181 zm wzrostu waze 86 kg a chciałabym miec 56 kg tylko ja niewiem jak moge schudnac wmiesiac 30 kg .. Plis pomóżcie

W miesiąc nie schudniesz 30 kg, choćbyś nie wiem co robiła. To jest fizycznie niemożliwe. Nawet jeśli nie jadłabyś wcale. Żeby stracić kilogram, Twój organizm musi spalić 7000 kalorii. 30 kg mniej to cel, który można osiągnąć, ale trzeba na to przeznaczyć co najmniej rok. I nie może to być żadna dieta - głodówka czy inne głupoty, tylko zmiana nawyków żywieniowych raz na całe życie. Wyrzuć wszelkie śmieciowe jedzenie, słodycze ogranicz do minimum, jedz dużo warzyw, owoców, białka. Ruszaj się przynajmniej godzinę dziennie. A efekty będą na 100%. Tylko w ten sposób osiągniesz to co chcesz. Wszelkie szybkie diety spowodują efekt jojo, wiszącą skórę, Twoje rozdrażnienie i zły humor a przede wszystkim nieodwracalnie zniszczą organizm. Zastanów się nad tym, przemyśl to wszystko i wybierz - szybkie zrzucenie wagi i przyrost kilogramów po powrocie do starych nawyków żywieniowych czy piękna sylwetka, którą będziesz się cieszyć przez długo czas :)

ojej, to w miesiąc to na 100% ci sie nie uda, nawet 10kg jest ciężko schudnąć w miesiąc (ja właśnie bym chciała tyle). Najlepiej to jeść często ale bardzo mało, co 2-3godz, dobrze jakby w większości były to owoce i warzywa, unikać smażonych rzeczy, ograniczyć słodycze, pić dużo wody, zacząć ćwiczyć aby przyspieszyć spalanie tkanki tłuszczowej no itd.

Gość palka09
a jakie cwiczenia musze robić.. ???

Gość palka09
i co trzeba jesc ???

najlepszy jest aerobik, włączasz ulubioną muzyke i nogi same sie ruszają;) do tego robisz przysiady, skłony, brzuszki, rowerki na leżąco. Jeżeli chcesz wyszczuplić uda i biodra, kładziesz się na lewym boku i podnosisz noge tak ok 20razy, potem robisz zmiane na prawym boku, możesz zrobić 2, 3 serie takiego ćwiczenia. A jeżeli chodzi o jedzenie, to najlepiej jesc często ale mało, co 2-3 godz.(to przyspiesza metabolizm), staraj się jesc więcej owoców i warzyw, pij dużo wody (minimum 2litry dziennie), unikaj smażonych potraw, ogranicz słodycze (nie koniecznie do minimum, organizm też potrzebuje trochę cukru, zamiast jesć całą czekolade na raz zjedz 1,2,3 tabliczki), pij zieloną i czerwoną herbate. Zobaczysz po miesiącu będą genialne efekty

co ty chcesz od Anji Rubik, wygląda super. Sama chciałabym wyglądać tak, jak ona

no twarzy to rzeczywiście nie ma najładniejszej, no ale do figury to ja nic nie mam, może fakt, że jest odrobine za chuda ale przecież to jest piękne, też bym tak chciała;)

Chyba 66kg chciałaś powiedzieć ;) Faceci nie lubią takich chudych dziewczyn. I bardzo dużo racji ma koleżanka z pierwszego postu.

Gość Kot Marian
A ile czasu zajęło Tobie zdobycie tych 30 kg nadwagi ? Miesiąc , dwa ?

Gość mika_86
Ja Ci proponuję na początek usystematyzowanie diety. To że zaczniesz się głodować nic nie pomoże a jeszcze zaszkodzi. Postaraj się jeść 5 razy dziennie a stałych porach dnia co 3/4 godziny. Zobaczysz, że w krótkim czasie zaczniesz się lepiej czuć, twój metabolizm przyspieszy a waga zacznie spadać :) Uprawiaj różne sporty min 40min/3 razy w tygodniu a najlepiej codziennie :) (Jeśli masz psa to problem rozwiązany! Jeśli możesz pozwolić sobie na masażę odchudzające to będzie to świetny dodatek na przywrócenie jędrności skóry, pozbycie się dodatkowych cm i walka z cellulitem! Polecam się :)

zdrowe i skuteczne schudniecie to wolne chudniecie 1kg góra 3 kg miesięcznie zrezygnuj ze słodyczy pij herbatę zieloną zamiast kawy jeśli masz możliwość każdego dnia idz na basen kup sobie błonnik witalny pij 2 litry wody mineralej na dzień kiedy czujesz głod wypij sok pomidorowy ale nie z biedronki bo ma cukier albo zjedz pomidora