Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xsxcdd

Pieniądze z tytułu urodzenia dziecka.

Polecane posty

Gość xsxcdd

Witam, mam pytanie. 3 miesięca temu urodziła nam się córa. Czy w związku z tym mój mąż może odebrać jakieś jednorazowe pieniązki z tego tytułu z pracy? Jest ubezpieczony w zus'ie. Ja studiuje i odebrałam 200 zł z racji urodzenia dziecka (na studiach jestem ubezpieczona). Moja mama mówi, że to jednorazowa kasa z ubezpieczenia i ona jest do odebrania.

Gość wredna małpa27
1000zł dla wszystkich+ drugi 1000zł jeżeli dochód nie przekracza 500 z groszami na członka rodziny

Gość wredna małpa27
aha i z tym to do mopsu musisz iść

z mopsu becikowe 1000zł dla każdego, 1000zł przy niskim dochodzie i w niektórych miastach samorządowe w pracy tylko, gdy ma ubezpieczenie grupowe np. w pzu

Gość wredna małpa27
najlepiej w google wpisz becikowe :)

Gość xsxcdd
Nier, nie chodzi mi o becikowe ani o ten dodatek, bo nas nie obejmuje. Chodzi mi o takie pieniądze - to chyba 100 cos zł. z ubezpieczenia.

Gość jeśli mąż opłacał
coś takiego w pracy, to dostanie kasę

Gość wredna małpa27
1000zł becikowego każdy dostaje

Gość jeśli w pracy
płacił ubezpieczenie grupowe i tam było świadczenie w przypadku urodzenia dziecka - to dostanie jęsli nie płacił ubezpiczenia - nie dostanie proste

Gość 234678
a becikowego nei dostalas? kazdy dostaje idz do urzedu miasta a z ubezpeiczenia-jesli był wpracy uebzpieczony to dostanie

jesli jest objetym dobrowolnym dodatkowym ubezpieczeniem grupowym to dostanie, w niektorych firmach pracownicy dostaja pieniadze dodatkowo z socjalego funduszu ale niczego nie dostanie z automatu - musi sam sie zglosic i wypelnic wniosek. a na poczatku sie po prostu zapytac. z reszta nei rozumiem dlaczego do tej pory tego nie zrobil

Gość w pracy dostanie
tylko wtedy kiedy był ubezpieczony dodatkowo (dobrowolnie), z podstawowego (obowiązkowego) ubezpieczenia zdrowotnego nic nie dostanie, w zakladach pracy czasami są ubezpeiczenia grupowe (dobrowolne, trzeba płacic składki), jeśli to ubezpieczenie przewiduje dodatkową kasę z tyt. urodzenia dziecka to cos dostanie, w przeciwnym wypadku nic