Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość babielatoooo

jak przestac karmić 7 mies chłopcacpiersią?

Polecane posty

Gość babielatoooo

chce już odejść od piersi, poradźcie proszę jak ułożyć posiłki itp wiadomo że piers na żądanie, je kiedy chce, ale jak teraz go odzwyczaić. je zawsze kaszke rano z moim mlekiem, potem troche obiadku ze sloiczka, oraz deserek w formie np. banana, ale zdarza sie ze ce piers po deserku czy obiadku, wody mało pije, co wiec zrobic w sytuacji jak bedzie chcial piers? oczywiscie je 4 i 6 rano, potem 9 kaszka. ostatnio znow zaczal budzic sie o 1 w nocy":( i chce jesc, wczesniej dawalam dwa lyki wody i spal dalej, teraz domaga się piersi, nawet sztuczne nie pomaga.

ja karmiłam rok i z odstawieniem nie miałam problemu bo odstawiałam stopniowo. zaczełam od tego że stopniowo wydłużałam czas bez piersi w dzień, zostało mi 3 karmienia w ciągu doby i po kolei rezygnowałam z nich aż zostało 1 w nocy. trochę popłakiwał że nie dostanie cyca jak się obudził ale że nie doił już w dzień to łatwo mu było zrezygnować i z tego ostatniego. jestem przeciwniczką tego co robi większość mam czyli próbowania raptownego odstawienia od piersi z dnia na dzień

Gość babielatoooo
a co dawalas jak chcial piers po np pbiadku

coś do popicia Łyżeczką (mały nigdy nie używał smocka i butelki) co to już zależy od ciebie może być mleko, herbatka, woda, do obiadu polecam sok - ma wit C która pomaga wchłonąć żelazo z mięska no i go zagadywałam jak tulił się do cyca a to książeczką a to zabawą

Gość babielatoooo
mozesz mi powiedziec jaki sok?