Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tydzień 28

Zapalenie krtani w ciąży :(

Polecane posty

Gość tydzień 28

Witam, od 3 dni leżę w łóżku i non stop się pocę, aż w głowie mi się kręci. Zaczęło się od kataru ale mój język jest cały biały i powoli tracę głos. Gardło nie boli, brak gorączki ale strasznie mi ciężko w szyi i dekoldzie ;/ Byłam dziś u ginekologa ale polecił tylko rutinoscorbin i wapno oraz domowe sposoby nawet nie osłuchał :( Jutro pędzę z rana do rodzinnej ale boje się, że dostane jakieś lekarstwa które zaszkodzą maluszkowi. Jestem w 28 tyg ciąży....Pomóżcie co mam robić, czy też miałyście podobny problem? Kurcze dbałam o siebie i ni stad ni z owąd takie gów... :(

Gość tydzień 28
Pomóżcie :( czym się ratować

Gość sfhdgj
a masz temperaturę, skoro się tak pocisz? wiesz, że temp twojego ciała nie może przekroczyć 39 st. bo ugotujesz maluszka.

Gość Daria a ty to
jak widać znasz się lepiej niż lekarz, co?

Gość errtrenerka
ja sie tak doprawilam w 3 mies ciazy, musialam uzywac 2 antybiotyki bo ejden nie pomagal. 3 tyg lezalam w łozku ledwo zywa. stracilam glos. do tego katar i malo co jadlam bo nie czulam smku a ni zapachu wiec lepiej lecz się

Gość grupowe PZU
Ja miałam takie zapalenie krtani, z gorączką itp, że przez miesiąc umierałam w łóżku. Żadne domowe kuracje nie pomogły, czosnek, miód, cytryna - to wszystko był żart w obliczu choroby. Dowalili mi antybiotyk na 2 tygodnie i dopiero to coś dało. Dziecku nic się nie stało, jest zdrowiutkie :)

Gość tydzień 28
hmmm no właśnie zauważyłam 2 białe kropki na migdałku więc pewnie angina. Nie mam temperatury. Przed ciążą często chorowałam. W czasie ciąży to 1-szy raz. Zawsze się pociłam, ale wtedy 2 dni w łóżku i dochodziłam do siebie a teraz do tego w ciąży :( 28 tydzień, odrywa mi się po trochu z tej krtani ale poprze kaszel, boję się, że może to zaszkodzić maluszkowi :( Jutro idę do rodzinnego to daj boże żeby dała coś skutecznego ale nie zagrażającego dziecku. Mam leżeć mimo tych potów? A po posiłku bądź gorącym napoju to istna rzeźnia

Gość tydzień 28
Diagnoza - zapalenie górnych dróg oddechowych. Narazie bez antybiotyku ale na stodalu, hasco sepcie i tabletkach na zatoki, ktorych nie mam ale pomagaja przy wykrztuszaniu, eh oby pomogło. Istnieją bezpieczne antybiotyki dla kobiet w ciąży ale to już jesli te specyfiki nie podziałają, tymbardziej w 3 trymestrze. That's all

Gość tydzień 28
tylko czemu już 5ty dzień non stop się pocę, jestem cała mokra bez sił na nic :( za co :( ile to jeszcze potrwa? Zjem, napije się i cała we wodzie dosłownie wrrrrrrrrrrrrrrr

Gość marta334s
Hej, witam. Sama szukałam niedawno inhalatora dla dzieci ale też dla siebie. Wybrałam model Sanity Simple. Wstępnie jestem zadowolona, choć mam go dopiero drugi miesiąc. Zobaczymy jak się będzie sprawował po roku czy później, mam nadzieję, że się nie rozkraczy gdzieś w międzyczasie. Gwarancji mam 3 lata, więc jest nadzieja.