Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szkodaszkoda

Pierwsza wizyta u ginekologa

Polecane posty

Gość szkodaszkoda

prosze wypowiedzcie się, jak ja pamietacie? lepiej do kobiety doktora czy mezczyzny ? jak sie przygotowac? czy sie golic? na co przygotowac?

Gość zasadnicza sprawa:
ogolić się umyć zabrać ze sobą chusteczki i przed wejściem do gabinetu odświeżyć w kiblu data ostatniej miesiączki jak długie masz cykle z jakim problemem przychodzisz a co do tego czy facet czy baba - to zależy od człowieka. ja chwaliłam sobie jednego faceta i jedną babę, a druga (prywatnie) mi powiedziała, że "jak ci chłopak wsadza to Cię nie boli?" gdy się skrzywiłam podczas badania - więcej do kurwy nie poszłam. aha i załóż spódniczkę żeby z gołą dupą nie paradować ;) ogól nogi, miej czysty stanik bo może Ci piersi badać zadbaj o stopy

Gość szkodaszkoda
dziekuje Ci bardzo za wyczerpującą wiadomość! :) Moj najwiekszy dylemat to to czy iść do faceta czy do kobiety. A czy podczas badania w gabinecie przebywa tez pielegniarka?

ogolić się-niekoniecznie umyć-to chyba oczywiste :o zabrać ze sobą chusteczki i przed wejściem do gabinetu odświeżyć w kiblu-niekoniecznie, jeśli masz niedaleko do ginekologa to nie trzeba, ale warto mieć opróżniony pęcherz data ostatniej miesiączki jak długie masz cykle a oprócz tego jeszcze data pierwszej miesiączki, czy współżyjesz, czy byłaś w ciąży, czy rodziłaś, czy poroniłaś, czasem również długość i obfitość miesiączek z jakim problemem przychodzisz

Gość szkodaszkoda
a czy badanie jest bolesne?

Gość klepsydra night879
moja wizyta była generalnie do kitu , ale się nie przejęłam. była jakaś pielegniarka :| i ciagle się gapiła. ale od początku. ginekolg nie przeprowadził ze mna zadnego wywiadu . samo badanie było ok, nic starsznego. trzeba się tylko rozluźnić. jak nie ma kontaktu wzrokowego i praktycznie nic nie widzisz co on tam robi jest luzik. ale zapytał czy mam faceta i czy biore pigułki .odopiwedziałam ze zabezpieczam się prezerwatywami plus globulka( dodatkowo on nie konczy we mnie , ale tego juz nie mówiłam) to powiedział ,że to za mało . wciskał mi pigułki , ja mówiłam ze nie chce to on do mnie : a co pani z KUL'u? także dalszej rozmowy nie chcialam nawet z nim prowadzić , a byłam ciekawa kilku rzeczy jesli chodzi o zabezpieczenia. ale ona był tylko za pigułkami więc dałam spokój :| a przy tej pielegniarce nnawet mi się gadac nie chciało.

"A czy podczas badania w gabinecie przebywa tez pielegniarka?" To zależy od przychodni. U mnie nie. Badanie raczej nie jest bolesne. Jeśli będziesz miała robioną cytologię, a tak może być to powinnaś iść do lekarza w pierwszej połowie cyklu, kilka dni po zakończeniu miesiączki i jeśli współżyjesz to dobrze byłoby się wstrzymać od seksu na ok. 2 dni przed wizytą.