Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pieczareczka taka sobie

SEROWE UPŁAWY/WYMAZ I BRAK GRZYBÓW

Polecane posty

Po antybiotykoterapii dostalam grzybicy, mialam serowate uplawy, leczyl mnie gin w ciemno pol roku, teraz na wlasna reke zrobilam wymaz nie wyszly ŻADNE GRZYBY ani w wymazie ani w kale, a uplawy są nadal.

dodam, ze podczas pobierania bylam na diecie przeciwgrzybiczej,pobranie nastapilo kilka dni po okresie, bylo jakby troche lepiej, ale ten test ze śliny wyszedl, ze mam grzyby w organizmie (wtajemniczeni wiedza o co chodzi z tym testem-pisze o tym w swojej książce dr Janus)

A odczuwasz jakieś swędzenie? Może zrobiłaś badanie zaraz po leczeniu? Wtedy jest ono nie wiarygodne. Jeśli masz upławy "serowe" to musi być jakaś infekcja. Profilaktycznie zastosuj sobie Provag żel do smarowania miejsc intymnych stwarza korzystne warunki do rozwoju dobrej flory bakteryjnej, którą musisz sobie odbudować. No i powtórz posiew koniecznie.

specjalnie odstawilam wszelkie leki na 3 tygodnie przed wymazem, swędzenie odczuwam, ale bardzo rzadko i jest tylko chwilowe. Teraz nie kocham sie z mężem, wiec to tez nie moze byc od otarcia bądź uczulenia, jak sugerowal gin.

błagam niech mi ktos pomoze, bo juz sie mecze pół roku, a jestem podejrzewana o chorobe psychiczna, a przeciez ja znam dobrze swoj organizm, uplawy nie wystepuja co dzien czasem kilka razy w miesiacu.

Też robiłam wymaz kiedy miałam grzybicę (nie ciągłą, ale często nawracającą) i też nic niewyhodowano. Lekarka sama się zastanawiała o co biega. Dała leki, po lekach przeszło, póki co trzymam się dzielnie już kilka miesięcy. :classic_cool:

W tym nawiasie to chodziło mi o to, że nie miałam non stop grzybicy przez dłuższy czas :p tylko, że nawracała bardzo szybko po niby-wyleczeniu.

perwersjo, ale ja tez juz to leczylam roznymi lekami doustnymi i dopochwowymi, ale nic nie pomagalo..:(

a po jakich lekach przeszlo w koncu, perwersjo? Ja zauwazylam, ze grzybica wraca w czasie owulacji. Ale wydawalo mi sie, ze skoro ona wraca to grzyby sa i tak czy inaczej powinny byc wykryte w badaniu.

No ja Ci przecież nie wyleczę grzybicy. :p Chodziło mi raczej o to, że te wymazy to o kant dupy potłuc. Kiedyś czytałam, że trzeba zrobić w porządnym laboratorium, ale gdzie takie znaleźć to ja nie wiem. A co do leczenia grzybicy to mi najlepiej pomaga clotrimazolum. Lekarka mi przepisywała różne drogie, bo silne, bo coś tam i po nich to już na pewno przez długi czas grzybica nie wróci i dupa. :p Aż w końcu poprosiłam, żeby przepisała mi clotrimazolum(mniejsza dawka, ale aplikuje się przez kilka dni), bo pamiętałam, że kiedyś pomogło i długo grzybica mnie nie męczyła. Do tego jeśli miałoby pomóc tylko chwilowo tak jak inne leki to przynajmniej nie wydałabym na leki fortuny. Okazało się, że pomogło póki co-odpukać, żeby nie zapeszyć. ;)

Mi się pojawia najczęściej po miesiączce. Jeśli w danej chwili nie masz grzybicy to chyba nie ma szans, żeby w wymazie wyszły. Tak mi się przynajmniej wydaje, bo nie są drożdżaki namnożone w odpowiedniej ilości. Ale to by trzeba było zgłębić.

no wlasnie chcialam to pobrac w chwili nasilenia objawów, ale z kolei wtedy, byłam na lekach, pozniej ginowi nie poasowalo, bo byl na urlopie...:-o

ehhh normalnie masakra z ta grzybica, mam wrazenie, ze lekarze sa w tej dziedzinie zupelnie zieloni :-o

Gość moim zdaniem masz 158cm
zacznij lykać wiesiołek, kup sobie tabletki w aptece. Mialam to co Ty i wiesiołek pomógł. śluz jest nadal, ale zdrowy. przezroczysty i nie pachnie źle.

Gość girlanda polska
wymaz można sobie pobrać samemu. Po co dawać zarobić ginowi. W aptece dosępne są tzw wymazówki za ok 80 gr. Wkłada się końcówkę wiadomo gdzie i już. Następnie niesie się do laboratorium czy tez sanepidu płaci i czeka

"wymaz można sobie pobrać samemu. Po co dawać zarobić ginowi." Chodzę do państwowego gina. Wymaz robiła mi pani z laboratorium. Nie ryzykowałabym, że coś mogłabym zrobić źle. 🖐️

Gość weranda polska
Jak można zrobić coś źle jak cała pochwa pełna jest upławów z drobnoustrojami????

Gość pusta szklanica
ej, ja się leczyłam przez pół roku doustnym flukonazolem, wcześniej miałam mega kurację dopochwową i jestem zdrowa. jedyne co stosuję, to lacibios femina, ale to mój problem bo w każdym posiewie miałam brak lactobacilusów i tylko to mi pomaga. ale nie każde upławy są infekcyjne. jak się martwisz to zrób posiew w dobry labo, takim gdzie robią posiewy tlenowe i beztlenowe, może masz lekkie stany bakteryjne zapalne a nie grzybiczne?