Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SLIM LALLA

PASJE

Polecane posty

Gość SLIM LALLA

dziewczyny, jakie macie pasje ? Czy Wasi chłopcy/partnerzy zwracają uwagę na Wasze zaineteresowania ? Czy jest im to obojętne ?

Gość 12345wróbelek12345
lubię podróże, góry, narty i rysunek;) faceci z pasjami zwracają uwagę a bez pasji nie;)

Gość nbghhv
nie docenia. uważa, że moja pasje wynika z tego, że mam wolny czas i chcę zabić nudę. hobby byłoby dla niego mało istotne, ale czasami z powodu pasji nie mam czasu dla niego i to go drażni.

kultura Bliskiego Wschodu kultura arabska sytuacja kobiet w krajach muzułmańskich religie (islam, judaizm) muzyka filmy grozy mój facet szanuje i podziwia moje pasje

Gość SLIM LALLA
zauwazyłam, że mało dziewczyn ma pasje. Na moje pytanie prędzej odpowiedzą jakie pasje ma ich facet. >>12345wróbelek12345 A czy poruszasz ze swoim facetem tematy odnośnie swoich zainteresowań ? Np. mówisz mu coś o stylu rysunków, technice itp. :P przyznam, że nigdy nie interesowałam się rysunkiem, więc wybacz moje bełkotliwe pytania, ale myślę ze łapiesz o co mi chodzi :)

Gość milusiakkk
haadia jestes jeszc ze?

Gość SLIM LALLA
>> Haadia, gratuluję fajnego faceta. Chciałabym Ciebie zapytać, czy Twoje pasje jakoś przekładają się na np. Twoją sferę zawodową ? Pracujesz w takiej dziedzinie, która wymaga znajomości kultury arabskiej, Bliskiego Wschodu ?

Gość milusiakkk
Twoje zainteresowania bliskim wschodem, a dokladnie kobietami na czym sie opieraja? czytas zo tym, zbierasz materialy, powiedz cos, mam podobne upodobania ;]

Nie. Jeszcze nie pracuje. Mam zamiar iść na studia o kierunku : kultura Bliskiego i środkowego Wschodu. Czy znajdę pracę nie wiem, ale przynajmniej będę uczyć się tego co mnie interesuje. Oczywiście jeśli wszystko tak się ułoży, że dane będzie mi iść na ten kierunek.

Gość 12345wróbelek12345
SLIM LALLA Już precyzuję jak to jest - a raczej było na podstawi przeszłych doświadczeń;) Pasja pt. rysunek polega głównie na tym, że rysuję - a facetowi to pasuje bo ma wtedy dużo czasu na swoje hobby;) - więc niczego nie omawiamy - głównie ogląda to co narysuję lub oprawia/ wiesza na ścianie:) inaczej jest z pozostałymi hobby - > bo tu wchodzi aspekt praktyczny - znaczy on je też lubił więc mogliśmy je realizować razem;)

a więc.... bardzo, bardzo dużo czytam. Ksiązki napisane przez kobiety, Koran, blogi o tejże tematyce. Rozmawiam z wyznawcami islamu, interpretuje wersety Koranu. Narazie moja pasja opiera się na rozmowach i czytaniu. Chciałabym zapisać się na kurs języka arabskiego, farsi, urdu, punjabi...

Gość SLIM LALLA
12345wróbelek12345 już rozumiem. Dzięki za odpowiedź. Pewnie jesteś bardzo ładnie rysujesz, skoro chłopak wiesza Twoje rysunki, obrazy. Rozumiem, że raczej Twoja pasja nie ma dla niego specjalnego znaczenia ? Po prostu jest tak ?

Gość 12345wróbelek12345
do SLIM LALLA: ;) nie do końca rozumiem na czym miałoby polegać to specjalne znaczenie?

Gość SLIM LALLA
Haadi, Twoja pasja naprawdę Cię kręci i czuję, że bardzo chciałabyś realizować sie w niej także zawodowo. Nic dziwnego że facet szanuje i podziwia Twoje pasje. Myślę, że jeśli to jest Twoj cel to zrobisz wszystko aby spełnić swoje marzenia i los czy jak tam to zwać będzie Ci sprzyjał.

Gość SLIM LALLA
12345wróbelek12345 hmm, chodziło mi to czy komentuje Twoje rysunki, zachęca żebyś rozwijała się w tym kierunku ( jeśli naturalnie czujesz taką potrzebę ), no nie wiem , wystawiała swoje prace itp.

Gość 12345wróbelek12345
do SLIM LALLA Pewnie ni powinnam nazywać rysowania pasją, tylko pasyjką:) - bo rysuję jedyni dla siebie, ew dla znajomych - nie zamierzam wystawiać nigdy niczego:) - więc zachęca mnie jedynie do rysowania - a nie do wystawiania:) Ale rozumiem, że Ty masz wielką pasję, ale niedocenianą przez drugą połówkę? :) Co robisz? Jak chciałabyś, żeby partner ragował na nią?

Gość SLIM LALLA
Pasja jest pasją nie jakąś pasyjką :) ''Ale rozumiem, że Ty masz wielką pasję, ale niedocenianą przez drugą połówkę?'' No zgadłaś ;) baardzo interesują mnie mechanizmy ludzkich zachowań, ogólnie psychologia społeczna . Od niedawna wciągam się w św. Teresę z Lisieux - tak sobie dumam nad jej życiem, jak bardzo jej zachowanie daje mi do myślenia, na ile jej próby dążenie do doskonałości ukształtowały jej tożsamość, charakter..- pod kątem psychologicznym bardzo mnie interesuje. A co drugiej połówki .. nie doceniała tego. Uważał swoją pasją za hmm bardziej wartościową ? nie wiem jakiego odpowiedniego słowa użyć.

Gość 12345wróbelek12345
SLIM LALLA, a jaka była jego pasja?

Gość SLIM LALLA
No i nie nazwałabym swojej pasji jakąś wielką. Ale fakt faktem lubię siedzieć z nosem w książkach psychologów, publikacjach psych. wchodzić na strony poświęcone moim ulubionym tematom. Ale nie studiowałam tego kierunku i nie zamierzam :)

Gość SLIM LALLA
Powiedzmy, że historia zabytków w Polsce i co się z tym wiąże podróże.

Gość 12345wróbelek12345
SLIM, psychologia jest ok. pasje są różne, nie każdy zdobywa koronę świata;) a z czego wynikało przekonanie o wyższości zabytków nad psychologią?;)

Gość dla mnie chyba uciekanie
ja hobby nie mam, ale zainteresowania to: -aktywny sport, aerobik, rower, plywanie, generalnie ruch, -nauka jezykow:ang i ros, chociaz generalnie jestem leniwcem i jak nie musze, to malo dzialamw tym kierunku, chociaz lubie umiec sie dogadac, lubie to uczucie itp. -gotowanie -podroze, co roku w wakacje mam to szczescie, ze moge wyjechac -czytanie -poszerzanie swojej wiedzy. takie tam, nic specjalnego.

Gość 12345wróbelek12345
a czym się różnią zainteresowania od hobby? ;)))))))))

Gość SLIM LALLA
12345wróbelek12345 Bóg jeden wie. Nigdy właściwie o to go nie zapytałam, ale zastanawiało mnie to, czemu wywyższa się ze swoją pasją. Teraz to już dla mnie nieistotne. Wtedy bolało bardzo ale dziś ? Było minęło.

Gość 12345wróbelek12345
hmmm, z moich obserwacji wynika, że kobietki często robią coś po prostu dla siebie, a faceci częściej szukają poklasku z tyt. swoich pasji w otoczeniu. Takie stroszenie piórek;)

Gość SLIM LALLA
Myślę, że pasję traktujemy w kategorii nieodłącznej rzeczy naszego życia. Mi psychologia towarzyszy ciągle. A zainteresowania jakby urozmaicenie naszego wolnego czasu, sposób na relaks, wypoczynek, przyjemności itp

Gość SLIM LALLA
12345wróbelek12345 no był dumny ze swojej pasji ;) aż mnie po jakimś czasie zaczęło wnerwiać, zwłaszcza że wyszło, iż ja mimo matury z historii mam pewne luki w wiedzy ;)

Gość ja potrafie cale dnie spedzac
w sklepach typy Praktiker, castorama i tp - kocham urzadzac, remontowac,doradzac innym

Gość dla mnie chyba uciekanie
zainteresownaia nie sa tak silne jak pasje, pasje to cos czym oddychasz. ja moge powiedziec, ze w sumie moja pasja, chcoiaz to nie pasuje, ale moje drugie imie to ruch, nienawidze marnowac czasu, siedziec i nic nie robic, i z tym sie wiaze zamilowanie do sportu, ktory daje takie wspanale samopoczucie, ale to kwestia osobowosci juz. wiadomo, ludzie moga miec w sobie ducha sportu, muzyki, inteligenta....:)