Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dobrawka88

Czy jeśli dziecko uczulone jest na białko kurze

Polecane posty

Gość Dobrawka88

to mleko kozie też moze szkodzic?

Gość Dobrawka88
prosze o pomoc i odpowiedz

Gość Dobrawka88
bo ja już nie wiem od czego ma te plamy czerwone a potem z tych plam takie twarde grudki> Odstawilam mleko krowie bo pomyslalam, ze od tego. Podaje kozie plamek mniej ale wyskakują tudzież na rączce czy czole. Mała ja całe jajco czytałam, że tak mniej więcej wygląda alergia na kurze białko.

może mieć, ale po odstawieniu mleka krowiego skóra dziecka nie wraca tak szybko do normy czasem trwa to 3, 4 tygodnie a w jakim wieku jest Twoja córeczka?

Gość Dobrawka88
dzisiaj kończy roczek.Asiamt wiesz może jak objawia się alergia na krowie/kozie mleko?

Gość jjjjjjjjjjjjjj
dokładnie, skóra wraca do normy dosyć długo kozie mleko też może uczulać - ja bym odstawiła i mleko i jajka zamiast całych jajek - dawaj tylko żółtka albo jajka przepiórcze. jak się dziecku skóra zagoi to spróbuj dać mleka i poczekaj z tydzień, jak się nic nie będzie działo to wprowadź całe jajko. jeśli po odstawieniu skóra się nie goi, tzn. że jeszcze co innego może uczulać. wiem, że to męczące i długotrwałe, ale jedyny sposób - sama to przerobiłam. i na pocieszenie, jeśli skóra to jedyny objaw - to nie jest źle - mogą być jeszcze bóle brzucha i złe samopoczucie - a to już ciężka sprawa

tak ja tez odtsawiłabym białko, a podała samo żółtko mój syn - 18 mies. - dopiero teraz dostaje białko, czy też potrawy z nim związane alergie objawiają sie różnie, od kupek ze śluzem i krwią, po wykwity skórne trzeba bacznie obserwować malucha po odstawieniu i podaniu jakiegoś pokarmu i sama do tego dojdziesz

Gość jhgvfikh
A co ma jajko do mleka koziego? Trzeba odstawić jajka i spróbować z mlekiem.

Gość Dobrawka88
zrobię tak - odstawię jajka. Poczekam dwa dni poobserwuję. Slyszalam, że kozie jest dobrze tolerowane przez alergików

Gość Dobrawka88
Dziękowac:) :) :)

ja poobserwowałąbym znacznie dłuzej nie takm łatwo wszystko z organizmu ucieknie mleko kozie z reguły nie uczula, ale to tylko z reguły, a praktyka to już różnie

Gość jjjjjjjjjjjjjj
a inne mleko może jeść? może to skaza białkowa?

Gość Dobrawka88
bebiko 2 wczesniej jadla bez problemu. Zonk w tym, że mniej więcej w tym samym czasie dalam krowie melko i bialko kurze...i teraz nie wiem co robic. Moze alergolog?

Gość Dobrawka88
odstawilam krowie, dalam kozie ale jajek nie odstawilam. Nie spodziewalam sie, ze to moze byc przyczyna i treraz nie wiem co uczula czy mleko czy jajo. Najpierw odstawie jaja. Tak bedzie dobrze?

Gość Dobrawka88
co ja narobilam...:(

odstaw białko i obserwuj, ale tak przynajmniej 2,3 tygodnie i zobaczysz czy będzie poprawa, czy też nie alergolog nam właśnie zakazaął podawania białka, a syn miał wtedy 11 miesięcy i nie miaął oznak alergii, ale ze względu na niby skazę białkową podejrzewaną w wieku 2 miesiecy (dostawał bebilon pepti) musieliśmy sie uadć do alergologa, ze by stwierdziął alergię i dałą zaświadczenie na to, ze alergikiem jest (chodziło o recepty na bebilon pepti) i tak dowiedziałąm sie, żeby nie podawać w tym wieku białka, białego serak i serków pod różnymi postaciami oraz słodyczy i kwaszonych potraw teraz juz je wszystko poza słodyczami i jest wsio ok ale sie rozpisaął, mam nadzieję, ze zrozumiesz he he moje wypociny

Gość Dobrawka88
twoje wypowiedzi są bardzo pomocne:) a co z kozim, podawac?

nie mam doświadczenia jeżeli chodzi o kozie raz czy dwa gotowałam budyn na nim, niby nic nie było a moze modyfikowane? na inne mleka jeszcze będzie czas chyba

Gość Dobrawka88
zanim dalam kozie dalam modyfikowane krosty były sprobuje z tym jajem po kolei musze sprawdzac

no właśnie na spokojnie i zobaczysz a jak nic nie pomoze to umów wizytę do alergologa testow nie zrobi, ale moze jak będzie odpowiedzialnym lekarzem to poradzi coś z tymi potrawami

Gość Dobrawka88
ale to chyba winowajca jajco! Prtzypomnialam sobie, że jak parę dni jajka nie dawalam to te krosty znikały. A Mleko kozie piła. DObra kobity dzieki za rady:)

Gość mamamam27
tak to sie kończy jak dziecko roczku nie ma a ty szalejesz z krowim mlekiem - mieszasz w tym malym brzuszku - krowie, kozie, jajka - wszystko na raz - jak twoje dziecko na bebiku czy innym mm niemiało skazy to nie znaczy że niemoże jej dostać nawet po roku - zwlaszcza jak dajesz jej mleko przeznaczone dla małych cielaczkow a nie dla ludzkich niemowlaków..