Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość opakowaniee

jak trzeba pakować listy polecone

Polecane posty

Gość opakowaniee

Kupuję i sprzedaję na Allegro książki. Już kilka razy miałam problem z wysłaniem, bo panie na poczcie czepiały się, że np. koperta jest zaklejana nie na klej, a taśmą i kazały kupowac nowe koperty bąbelkowe i dopiero tak wysłać. A ja na okrągło dostaję od innych albo poklejone taśmami koperty albo nawet bez kopert, a sam papier i taśmy. To w końcu jest jakaś reguła, w co polecony musi czy nie może być pakowany?

to chyba wymysł tych pań na tej poczcie. Ja tez czesto dostajępoklejone, sama jak coś wysyłam też kleję :D nigdy nikt nie zwrócił mi uwagi daj linka do tych książek - mam zamiar sobie waśnie coś do poczytania kupić ;)

Gość opakowaniee
akurat teraz nie mam nic wystawione :O teraz jestem na fazie kupowanie i szlag mnie trafiam jak właśnie dostałam kolejne poklejone taśmami, a ja przepłacałam na nowe koperty, bo mi nie chciały wysyłać! nawet dzisiaj dostałam nawet z samą taśmą na wierzchu (bo papier gazetowy pod spodem) tylko naklejonym papierem z adresem. Czyli nie ma reguł, że list polecony musi być w kopercie bez śladu taśmy?

Na 100% nie ma. Mi tez kiedys Pani zwrocila uwage. Mialam zwyczaj wysylac jajcarskie wlasnorecznie zrobione koperty. Pani powiedziala, ze takiej nie moge wyslac. Ja: rozmiar sie zgadza, adres jest czyelny, znaczki sa. O co Pani chodzi? Ona : adresatowi nie bedzie sie podobalo... :o (adresat byl zachwycony)

Gość opakowaniee
Dzięki za wszystkie odpowiedzi. Czyli rozumiem, że trzeba się stawiać i nie dawać paniom na poczcie...

Gość ge
Powiedz paniom, zeby Ci pokazaly punkt regulaminu ktory mowi, ze koperta musi byc bez tasmy, zwlaszcza, ze tasma zabezpiecza przed otwarciem. Spytaj, czy one wezma na siebie ryzyko uszkodzenia jesli nie zabezpieczysz listow tasma. Ja bym jeszcze spytala, czy dostane jakas rekompensate za podwyzszanie kosztow i zmuszanie mnie podstepem do kupowania kopert. I ilu jeszcze klientow na to naciagnely

Gość ge
+ przynies im te paczki ktore dostajesz i spytaj czemu to dziala w jedna strone

Gość opakowaniee
Heh, no właśnie też sobie mówiłam, że zaniosę im te, co dostaję i się zapytam :D Tylko z przyzwyczajenia zawsze otwieram i wyrzucam.

Gość przez stulecia rodzice byli
hahaha baby na poczcie chca Ci opchnać na sile koperty!!!! ja tam owijam szarym papierem, obklejam tasma, uzywam kopert w ktorych dostalam inne listy, tylko czysta strona i ogołnie prawie nie kupuje kopert, bo szkoda kasy...... a handluje tez sporo na allegro i nigdy nie było problemów.

najczesciej obwijam w gazety, potem daje jakies tekturki na usztywnienie i owijam jakimkolwiek papierem, byle z jednej strony byl czysty i obklejam tasma. Nikt sie nie czepia. Ostatnio jako "koperty" użyłam np. listu z banku - jakies pierdoly mi oferowali, a z tyłu czysta kartka. Oczywiscie nigdy nie daje takich, gdzie są czyjes dane.

Gość opakowaniee
No i właśnie takie tez najczęściej dostaję. A wysyłać już nie mogłam :O

a na poczcie wszytskie baby takie sa czy jedna tylko? moze moglabys je jakos ominac? albo na ina poczte chdozic?

Gość opakowaniee
To jest poczta główna w moim mieście i właśnie zauważyłam, że tam każda tak. Oglądają przesyłkę jak jajko, czy nigdzie śladu taśmy, a co dopiero cała otaśmiona. Zawsze wolałam tam wysyłać, bo po drodze mam i jako że główna, to szybciej pójdzie dalej. Boję się, że jak będę wysyłać z innych małych poczt, to skoro musi przejść też przez główną, to że tam odrzucą.

Gość ktoś ma jeszcze jakieś
doświadczenia tego typu?

Gość sexii
Wpadka Dody, .nie bez podowuu ludzie mowia ze ma za skromny ubior..Podczas wystepu wypadly jej piersi zza koszulki sami zobaczcie hehe http://kfd.pl/s/wpadkaa

Gość Olakwiatkowska14033
Hejka ja pakuje sama korzystając z najtańszych usług tkmserwis na stronie masz wszystkie potrzebne rzeczy do pakowania wszystkich przesyłek czy listów. https://www.tmkserwis.pl/

Gość aniela7781
Większą ilość dokumentów zazwyczaj pakuję w koperty bąbelkowe, bo w zwykłych robią się dziury. Zaopatruję się tutaj https://opakowania24.eu/koperty-babelkowe.html . Mają tam duży wybór i ceny atrakcyjne. W ten sposób można dobrze zabezpieczyć korespondencję.