Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

anabeta

czy to czop śluzowy?

Polecane posty

Witam! Wczoraj jak byłam w toalecie zauważyłam że wychodzi ze mnie gęstawy, białawy śluz (taki ciągnący). Dodam że biorę Luteinę i dlatego zawsze moja wydzielina była i jest wodnista, przynajmniej nigdy wcześniej nie zauważyłam żeby ona była taka jak wczoraj. Czy to może być czop?

Gość ssdada
kurcze wlasnie ja jestem w 38tc i nie wiem za bardzo jak to wyglada opiszcie dziewczyny

Hej dziewczyny, ja mam na dzisiaj termin :) A co do czopu śluzowego i Luteinki to też na początku nie wiedziałam czy to czopuś.... Czop śluzowy ( mój mąż mówi że to "glucior" :)) jest trosze jak katar... taki ciągnący się, o kolorze śmietankowym, może być też podbarwiony krwią :) Mi odchodzi już od 2 tygodni i jest strasznie uporczywy.... A dzisiaj zaczeły mnie dopiero brać skurcze... :)

U mnie też to wyglądało coś jak smark, wiem że było ciągnące i białawe...Od wczoraj więcej go na razie nie zauważyłam, ale ja mam jeszcze pessar założony i boje się że częściowo może on zatrzymać ten czop...już nie wiem co mam myśleć..

co do pessara to nie mam zielonego pojęcia. A na kiedy masz termin?

Jestem dopiero w 32 t.c., tyle że mam ciąże zagrożoną przedwczesnym porodem i w rezultacie mogę urodzić wcześniej (dziecko jest bardzo nisko ułożone, główką w dół, szyjka jest krótka i miękka).

A co lekarz na to? Czopusiem nie musisz sie rzejmować. On odchodzi na kilka tyg przed porodem. A co do pessarów to wydaje mi się że muszą być do tego przystosowane, skorą są stosowane już tak powszechnie. A szukałaś moze jakis info na necie?

Cały czas jestem pod stałą kontrolą i na lekarz p/skurczowch bo te też u mnie występują. A co do pessara to niby to taki krążek z dziurką ale zawsze jest ryzyko że może nie wszystko wyjdzie...tak mi się wydaje...jeszcze spróbuje coś poszukać na ten temat.Wielkie dzięki za pomoc.

Oki trzymam kciuki i licz ruchy, a jeśli czujesz sie nie pewnie to nie wahaj sie zadzwonić do swojej gin. Po to ona jest w końcu, nie? Ja ide do wanny bo mam już skurcze i żeby sie z leksza odprezyc i wzmocnic skurcze chce sie trosze wypluskac. Pozdrowienia i daj znać jak wyczytasz cos nowego. Napisz tez co gin mowiła