Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agate

nadżerka

Polecane posty

Gość agate

witam, ostatnio gin powiedziała, że mam nadżerkę. przypisała mi albothyl, ale może z półtora tygodnia zwlekałam z przyjmowaniem, bo to okres a potem miałam zaplanowaną imprezę, a przeczytałam, że robi się po nim mokro. Wczoraj dostałam brązowego plamienia.. taki jakby początek okresu i nic więcej. w sumie jak aplikowałam globulkę to też miałam taką dziwną wydzielinę ani to krew ani śluz.. okresu nie powinnam dostać, bo mam bardzo regularny już długo. jak uważacie to jest te dziwne plamienie spowodowane nadżerką?

Gość a pobrano Ci wymaz cyto?
to punkt pierwszy postepowania przy nadzerkach. W zaleznosci od wyniku: 1.jesli prawidlowy nie trzeba nic robic. Kontrolowac sie jedynie cytologicznie za rok. 2. Jesli cyto wskazuje stan zapalny, dostajesz recepte na srodek je leczacy. 3. Jesli wyniki cytologii wskazuja na zmiany, ktore w przyszlosci moglyby sie zmienic w nowotwor, nadzerke sie usuwa.

przy nadzerce moze dochodzic do plamien, zwlaszcza po wspolzyciu, gdy penis uderzy w zmiane.

Gość agate
tak wyniki mam odebrać, a później po okresie przyjść na wizytę. Ale już dostałam leki na tej wizycie co miałam cytologię. tylko, że ja w niedziele rano miałam ost stosunek, a tego plamienia dostałam wczoraj po południu. to nie wiem czy to może mieć coś wspólnego ze sobą? a i mam pytanie czy przy nadżerce stosunki bolą? bo własnie w niektórych pozycjach czuję nieprzyjemny ból.. wcześniej nie byłam aż tak aktywna seksualnie dopiero od 3 miesięcy.

trudno mi orzec. Moja nadzerka nie daje zadnych oznak. Raz krwawilam po stosunku i to mnie zaniepokoilo, wiec pobieglam do lekarza. Ale poza tym - nic nie boli, nie plamie (oprocz okresu), nie mam innych objawow. Skoro masz wrocic do ginekologa po wyniki i ponowne badanie, to wszystko powiedz swemu lekarzowi.

Gość agate
ja własnie miałam objawy już wcześniej. Problemy z pęcherzem, a w życiu bym nie skojarzyła, ze mogą być od nadżerki. Myślałam, że mnie przewiało, a to pewnie stan zapalny.. teraz wyczytałam, że mogą występować plamienia międzymiesiączkowe. więc nie będę od razu lecieć do gin tylko już poczekam, aż skończę kuracje i minie mi okres. I też mnie zastanawia jak mogłam jej się nabawić. od kiedy poznałam chłopaka z nikim nie spałam, a to dobry rok.. my zaczęliśmy współżyć od niedawna tak regularnie może to maj był? wcześniej sporadycznie.. Mam 21 lat i nie byłam w ciąży..