Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem w ciąży

z muzułmaninem

Polecane posty

Gość jestem w ciąży

co teraz?

Gość jestem w ciąży
on mieszka w Polsce.jesteśmy razem.tylko nie wiem co dalej:(

no to skoro jesteście razem to możecie rodzinę stworzyć tak ?? wiadomo że inna religia inne zwyczaje ale da się to pogodzić byłam tego świadkiem.. ;)

Gość jestem w ciąży
proszę powiedz coś o jego religii.to prawda,ze może miec 4 żony?

prawda że może miec 4;) ale nie martw sie kazda musi tak samo traktowac ;) i 4 tylko wtedy gdy go stac na ich utrzymanie , ty mozesz siedziec w domu zajmowac sie dzieckiem i wypelniac obowiazki dobrej zony, slub w jego religii wyglada tak ze zbieraja sie wszyscy malzonkowie przysiegaja sobie byc parą i tyle ;p

prawdę mówiąc nie wiem jak to jest z tymi żonami ale aleee On był z poza Europy poznali się na wakacjach latała do Niego tam wzieli ślub dostał wizę do Polski wprowadził się i tak mieszkają w Pol i nie widzi świata poza tą kobietą inne się nie liczą... wiesz nie ważna jest religa ważneijsze jest podejście faceta do tego...bo nawet jakby mogli mieć 10 żon to jeden by tyle miał a inny który kocha prawdziwie to bd z tą jedną... a nawet jeśli mogą mieć tylko jedną to także może zdradzać więc myślę że różnicy w tym nie ma...sądze że skoro z Nim jesteś to po prostu z Nim pogadaj co dalej i wgl bo na forum raczej Ci nie pomożemy...na dłuzszą metę jedynie bd ciężko pogodzić np święta jesli Ty obchodzisz

zbieraja sie wszyscy malzonkowie eh...znaczy... swiadkowie, (goscie) pan młody i panna młoda ;D

Gość jestem w ciąży
on chce przejść na moją religię.nie będzie miał potem pretensji,że dla mnie zmienił całe swoje życie?

Jeśli jest z jakiegos "ostrzejszego kraju".... to hm...w jego rodzinnych stronach jest to karane smiercią... kobieta musi wiazac sie z muzułmaninem męzczyzna może z zydówką i chrześcijanką ;D

Gość jestem w ciąży
jest z Bośni.nie będzie miał żadnych konsekwencji jeśli przejdzie na katolicyzm?jak jego rodzice będą podchodzic do nas i naszego dziecka?

A jeśli ktoś z was wyrzeknie się swojej religii I umrze jako niewierny -to dla takich daremne są ich uczynki na tym świecie i w życiu ostatecznym. Tacy będą mieszkańcami ognia; oni tam będą przebywa na wieki (Sura II 217-218) Nie wiem na ile to jest tzrymający się kraj "fundamentalnego" wyznawania islamu ;/ ogólnie prawo zakazu odejscia od wiary jest prawem sariatu jaki jest na podstawie koranu... jest on zakazany pod karą śmierci. Facet moze miec kobiete innej wiary (te co wymieniłąm) ale on nie moze odejsc ;p Jego rodzice o ile sa mocno przestrzegający nakazów mogą miec pretensje ;D ale na serio nie wiem na ile ten kraj jest "fundamentalnym" :P

Gość o rany boskie....
Są japończycy, którzy są leniwi Są amerykanie, którzy mają niedowagę I wyobraż sobie że muzułmanie nie wszyscy mają po 4 żony ;/ Nie szukaj tu pomocy, bo tu same rasistowskie odzywki będą. ja mam męża polaka, ale znam wiele par międzynarodowych ze skrajnie różnych kultur. i mają się świetnie, dopóki nie dochodzi do konfrontacji Z POLAKAMI,.

Gość jestem w ciąży
a możemy wziąć po prostu ślub cywilny i wychowywać dziecko w wierze katolickiej?

Jak chcesz to zalezy od Ciebie:P każdy powinien dowolnie wybierac wyznanie ale skoro jego mu pasuje to nie wiem czemu mialby zmieniac;) są różne kraje i różnie jest ta "ortodoksja " rozłożona;) jedni np modlą sie 5 razy dziennie inni nie, różnia się strojem , zwyczajami itp ;) islam nie boli ;) ma wspolne korzenie z katolicyzmem itd. bo uzja proroków istnienie takich jak mojżesz czy Jezus, jednak dopiero mahometowi się udało wedłóg nich stworzyc "idealnie " monoteistyczną wiare ;p Możesz brac cywilny a pozniej pomyślec , pogadaj z nim jak jest u niego, jak wierzaca jest rodzina i co wypada wedle jego kultury zrobic. Wątpie by Bośnia była mocno "fundamentalna"

Gość jestem w ciąży
zgodził się na ślub cywilny ( bez szkody dla nikogo;ja nie muszę przechodzić na islam;on ma katolicyzm),ale nie wiem jak później będzie z wychowaniem dziecka( chcę je wychować po chrześcijańsku) co do mojego chłopaka nie przestrzega np. ramadanu ( nie modli się 5 razy dziennie; je śniadanie,obiad i kolację;nawet seks uprawiamy)

To jak nie przestrzega tego to co się martwic, mozna teraz dogadac sie jak dziecko wychowacie, skoro on chcial przejsc na katolicyzm (bądź inny odłam chrześcijaństwa) to zgodzi sie dziecko tak wychowac ;)

Gość jestem w ciąży
myślisz,że będzie szczęśliwy przechodząc na katolicyzm? wytrwa w monogamii?

Nie każdy muzułmanin ma 4 żony. Może meic zgodnie z jego religią ale wybór pozostawiony jest jemu (tutaj dochodzi kultura jeszcze) np. Polscy tatarzy jacy z racji życia w polsce chociaż są islamistami sa monogamiczni. jego religia mu tego nie broni ale wybór jest pozostawiony jemu. Może meic żony jesli jego status jest dobry i może zapewnic im godne życie, równą opieke itp. Ale skoro on decyduje się życ z Tobą a nie z religią jaką jest gotów porzucic, to decyduje sie na Ciebie. A nei Ciebie i religie. Jak dla mnei powinnas się cieszyc bo masz faceta jaki dla Ciebie jest w stanie zrezygnowac z czesci jego (bo religia jest czescia nas) porzucic poglady religijne itp. wiec myślę, że jesli rezygnuje teraz to będzie żył z Tobą. (może w jego kraju nawet nei jest uznawana poligamia) :) Wiec wszystko będzie ok. Takie samo ryzyko jakbyś wiązała się z katolikiem ...on tez zawsez moze odejsc lub zdradzic ;) jak dla mnie masz fajnego faceta i bedziesz miała urocze maleństwo z facetem jaki gotów jest poswiecic swoje przekonania dla Ciebie czego chciec wiecej?;D

Gość jestem w ciąży
dzięki.kochany jesteś:) mam nadzieję,że będzie dobrze i że będziemy szczęśliwi:) powiedz mi jeszcze tylko czy powinnam się zgodzić,żeby przeszedł na katolicyzm i wziąć ślub w kościele czy wziąć cywilny i żeby każdy z nas pozostał przy swojej wierze

Gość jestem w ciąży
i jak później będzie z chrztem dziecka

Gość jestem w ciąży
będę mogła wychować je po katolicku?

hm jestem dziewczyną :) hehe Ja myślę że nei ma co go zmuszac decyzje o zmianie wiary powinien podjac sam świadomie zapoznając się z nią lepiej ... na szybko nie ma co robic ... ja bym wzieła chyba cywilny bo nie chciałabym go do niczego zmuszac jak jest dobrym chłopakiem;) z czasem gdy już przemyśli ... zapozna się itd. i nadala bedzie chciał zmienic wzieła koscielny, nie ma co robic tego w biegu ;) Jest dobrym człowiekiem bez względu na to jakie bedzie miał wyznanie;) Ty zostaniesz jedyną ... bo on tak chce... a katolicy tez zdradzaja... a ten chlopak gotów jest do poswiecen... wiec teraz na szybko nei kazałabym mu nic robic wiolałabym z tym poczekac;) Dla pare minut w kosciele nie wymagałabym od niego porzucenia tego kim jest;) Poczekałabym oswoiła z wiarą poznała go z nią itd. i dopiero oczekiwała świadomej decyzji bez nerwów... najważneijsze że jesteście razem ;) i bedziecie mieli słodkie maleństwo;) wiara nie jest przeszkodą a chłopak trafił ci się złoty;) jak tak ulega dla Ciebie ;) wiec na bank z kościelnym ślubem czy bez stworzycie wspaniałą rodzinke;)

jak facet chce przejsc na katolicyzm dla Ciebie wątpie by bronił Ci wychowywac je wbrew katolicyzmowi ;) jasne że będziesz mogła ;) chrzest... tutaj powinien byc ojciec... ;P ale myślę,że jakoś to załatwicie, może nie będzie musiał uczestniczyc w tym... a może bedzie mógł ... nie wiem byś musiała pogadac z ksiedzem ale powinien spokojnie dziecko z mieszanego związku ochrzcic... bo przecież chrzci dziecko nie rodziców ;) jak jeden ksiadz zrobi problem isc do drugiego (bo tez sa czasem starej daty i im nie wytlumaczysz)

Gość jestem w ciąży
dzięki jesteś kochana.mam jeszcze tylko dwa pytania.on pochodzi z bardzo bogatej rodziny?nie będą chcieli zabrać mi dziecka i wychować według zasad islamu? jak będę chciała ochrzcić i wychować dziecko w wierze katolickiej co na to jego rodzina? nie odwróci się od niego? on bardzo kocha rodziców