Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uigyugygygy

chcialabym przejsc na diete wegetarjanska

Polecane posty

Gość uigyugygygy

dam rade?

Gość b.b.b.b.
Spoko, nic prostszego.

wegetariańską, jeśli juz racjonalna dieta wege wcale nie jest prosta trzeba sobie poczytać o życiwieniu, to duża wiedza nie wystarczy zdjąć kotleta z talerza

Gość uigyugygygy
chcialabym tez zrezygnowac z chleba, cukru ale nie wiem czym zastapic

Gość uigyugygygy
jakas tam wiedze mam o zywieniu ale mimo to cienko

Gość b.b.b.b.
A musisz czymś zastępować? Ja cukru nie używam wcale, a chleb jadam rzadko, od czasu do czasu tylko i kompletnie mi nie brakuje.

Gość uigyugygygy
co jesz zamiast chleba?

Gość b.b.b.b.
Płatki z mlekiem (musli), serki, jogurty, jakieś inne przekąski. Można spokojnie odzwyczaić się od chleba.

Gość fnjndjfgdg
"chcialabym tez zrezygnowac z chleba, cukru ale nie wiem czym zastapic" rezygnacja to rezygnacja a nie zastępowanie

Gość zamiast chleba
polecam zupy z jarzyn bez mięsa, polecam wszystkim kobietom które nie maja armatniego spustu, zwykła kobieta spokojnie sie tym naje, zupa łatwo "wchodzi", łatwo ją odgrzać rano albo na obiad, jest smaczna, lekka i chuda, jedyna wada jest taka że trzeba ją ugiotowac, ale jak raz sie zmusisz to starczy na 2-3 dni

Gość Ja mamtaki kod
Poprostu zacznij ograniczać pewne produkty a potem zrezygnuj z nich całkowicie . Ja nie jadam chleba bo tu gdzie mieszkam nie smakuje mi , nie jadam żadnych gotowcow. Gotuje sama proste potrawy z warzyw, kasz, strączkowych ,i używam dużo naturalnych przypraw.

Gość uigyugygygy
a gdzie przepis na ta zupe z jarzyn mozna poszukac?? bo chcialabym zerknac:)

Gość zamiast chleba
przepis dostałam kiedys od koleżanki chorej na nowotwór, musi trzymac ścisłą dietę ze zwględu na chorobę, ja go potem na swoją modłę przerabiałam wielokrotnie do wersji podst. potrzebujesz po jedenj szt. pora, marchewki, korzeń pietruszki i 1/4 selera, to musisz obrać, umyc i drobno pokroić, natępnie smażysz na łyżce oliwy w dużym garnku, w którym chcesz gotowac zupę, osobno gotujesz wodę w czajniku/garnku i zalewasz wrzątkiem podsmażone jarzyny, dodajesz sól i pieprz do smaku, gotujesz do miękkości jarzyn, ze 20 minut jak chcesz mieć czysty bulion z jarzyn to przecedzasz mozesz zostawic z jarzynami - wychodzi zupa jarznowa mozesz zmiksowac wychodzi krem z jarzyn do kremu mozesz dodac koncentrat pomidorowoy lub sok pomidorowy + dodatkowo przyprawy, czosnek, tymianek, co tam lubisz byle nie chemiczną "jarzynkę" możesz smażyc z dodatkiem kalafiora, troche ugotowanego kalafiora odłożyc a potem dorzucic do kremu i masz kalafiorową do kremu możesz dodac starte kiszone ogórki i pokrojone w drobną kostkę, surowe ziemniaki (ogórki na koniec, najpierw niech się w zupie ugotują ziemniaki) - masz ogórkowa możesz dodac same pokrojone ziemniaki, fasolę, szczaw ze słoika, experymentować z przyprawami, ale nawet na samej soli i pieprzu taki wywar jest smaczny, możesz dodawać troche makaronu, ryżu, jogurtu naturalnego...

Gość zamiast chleba
do kremu oprócz ziemniaków w kostke można dodać drobno pokrojoną usmazoną osobno kiełbase oraz jajko ugotowane i pokrojone na cząstki, bardzo syte gdyby kogoś god bardziej ścisnął lub na horyzoncie pojawił sie jakiś głodny facet :P ja to stosuję od bardzo dawna i jestwem zadowolona , powodzenia smacznego 🖐️

Gość zamiast chleba
"głód" :D

Gość uigyugygygy
a ile tej wody do zupy?

Gość uigyugygygy
nie wiem czy dam raxde bez wegety:o jakos zawsze byla

Gość uigyugygygy
:o