Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ok kiedy?????????

Kiedy zaczęliście dawać noworodkowi smoczek ?

Polecane posty

Gość ok kiedy?????????

witajcie moje maleństwo ma 3 dni i zastanawiam się kiedy zacząć dawać mu smoczek ? W szpitalu powiedzieli że nie ma takiej potrzeby jak już to po 1 miesiącu

mówią, że jeśli karmisz piersią, lepiej nie dawać zbyt wcześniej, bo może zaburzyć ssanie. Ja już pierwsze podchody zrobiłam w szpitalu, bo synek był naświetlany inkubatorze i dużo płakał. Nie chciał, pluł. Później już smoczek nie był mi potrzebny, więc nie zrezygnowałam

Gość sfghjkl;
a ju zdałam w szpitalu i prawie wszytkie dzieci z sali tez mialy

Gość sfghjkl;
dałam*

Gość _Samotna_mama_
Wszystko zależy od dziecka. Niektóre dzieci mają mniejsze potrzeby ssania i nie potrzebują smoczka, a drugie mają większe i musisz go dać. Znam dzieci, które bez smoczka się wychowały. Moja córka miała 2 lata i sama z niego zrezygnowała, nie nosiła go w buzi całymi dniami. Moja koleżanka nie chciała dawać smoczka, za to musiała ciągle dawać pierś, w końcu nie wytrzymała i przyzwyczaiła syna do smoczka. Lepszy smoczek niż ssanie kciuka.

Gość ewelina23-20
w ogóle , po co?

Gość mamama26
ja dałam w szpitalu już - koleżanka obok nie miała i dziecko wisiało je na pustej piersi dzień i noc bo chcialo cokolwiek ssać... a jak wzięła to był płacz

Gość ok kiedy?????????
aha czyli mogę już małej smoczka dawać ? karmię piersią. Dałam jej przed chwilą i wypluła 2 razy i teraz go trzyma cały czas w buzi. oho wypadł jej i się rozpłakała. Ja jak byłam w szpitalu to właśnie mała czły czas chciała być przy piersi no i tak robiłam bo co innego miałam tam do roboty