Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 praca dla kelnerki

Praca kelnerki jest strasznie trudna

Polecane posty

Go艣膰 praca dla kelnerki

Nie wiem jak one to robi膮 偶e je艣li knajpa jest wype艂niona ld藕mi to te dziewcyzny zapami臋tuj膮 dok艂adnie kto co zam贸wi艂 jak to mo偶liwe jest?? czy one jak zapisuj膮 zam贸wienie to np. dopisuj膮 sobie czasem 偶e pizz臋 tak膮 a tak膮 zam贸wi艂 "przysadzisty go艣膰 艣redniego wzriostu w czarnejh koszulce"?. Dziewczyny robicie tak? Jak wy to zapami臋tujecie? Ja jaka艣 g艂upia nie jestem alebym nie mog艂a

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
to nie jest takie ci臋偶kie, im wi臋kszy lokal tym wi臋cej kelnerek, ka偶da ma sw贸j rejon ;) w niekt贸rych, restauracjach stoliki maj膮 numerki :) u mnie ich nie ma, ale ja zapami臋tuj臋 wzrokowo, jak jest du偶o klient贸w, zapisuj臋 kt贸ry stolik :)

Udost臋pnij ten post

popychlem... nie zgodz臋 si臋... trzeba umie膰 sobie radzi膰 z niesfornymi klientami, umiej臋tno艣膰 trzymania j臋zyka za z臋bami jest trudna :) Je艣li klient jest naprawd臋 denerwuj膮cy... to s膮 r贸偶ne sposoby ;p

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 praca dla kelnerki
"zapisuj臋 kt贸ry stolik" w sensie pierwszy od okna, pi膮ty od okna, trzeci na 艣rodku itp? bo jak mo偶na zapisa膰 stolik? kurcze niby to oczywiste 偶e zapami臋tuje si臋 wzrokowo ale ja jakby lokal by艂 pe艂en go艣ci bym potem nie umia艂膮 odnale藕膰 tej osoby i bym gania艂a z tac膮 po ca艂ym w te i wtamte jak jaka艣 nienormalna :/ ps zdezorientowana- 92 to twoj rocznik? to twoja pierwsza praca jest?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 praca dla kelnerki
" to s膮 r贸偶ne sposoby ;p" prosz臋臋臋 podziel si臋 nimi, bo czuj臋 偶e s膮 bardzo interesuj膮ce :D

Udost臋pnij ten post

tak m贸j rocznik, z zawodu jestem kelnerk膮, wiec mia艂am praktyki w hotelowych restauracjach, pracowa艂am te偶 w 2 restauracjach i jednej pizzerni :) mia艂am r贸wnie偶 pocz膮tki w klubie muzycznym :p Ja mam stoliki ponumerowane w g艂owie, pierwszy jest od wej艣cia, i tak dalej... Sposoby, wszystko zale偶y od klienta... wiadomo 偶e jako kelnerka trzeba si臋 wykaza膰 du偶a cierpliwo艣ci膮, nauczy艂am si臋 zasad i nie zwa偶ania na jakie艣 g艂upie docinki.. Jednak je艣li kto艣 mi dzia艂a na na nerwy, tak bardzo... to zale偶y jaka jest sytuacja... ale nie zwracam na tego klienta uwagi :p

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 praca dla kelnerki
"Jednak je艣li kto艣 mi dzia艂a na na nerwy, tak bardzo... to zale偶y jaka jest sytuacja... ale nie zwracam na tego klienta uwagi" okej, ale napisa艂a艣 偶e masz "sposoby" to ja mysla艂am 偶e co艣 ws tylu jak w tv m贸wili, jak to kto艣 tam naplu艂 do kawy dla klienta albo co艣 podbnego, nie masz 偶adnych chwyt贸w takich ?:D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 praca dla kelnerki
ps. uko艅czy艂a艣 technikum kelnerskie?

Udost臋pnij ten post

Nie nie, takich rzeczy nie robi臋... ale cz臋sto przynosz臋 zimn膮 kaw臋, herbat臋, jakie艣 danie... a gdy klient mnie wo艂a gdy偶 ma o to pretensje, nie podchodz臋... nie zwracam uwagi na niego, jestem wielce zapracowana :p czekam a偶 sam sobie podejdzie do lady.. pff :) ko艅cz臋, zosta艂 mi ostatni rok... ;p

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 do gowniarzy z 92 rocznika
r贸b tak dalej, to skonczysz prace szybciej niz zaczelas;p MASZ BY膯 mi艂a cho膰by nie wiem co,tego si臋 wymaga od wszystkich mniej inteligentnych-sklepowych,kelnerek etc. tam gdzie ma sie do czynienia z ludzmi!! Ja na miejscu klienta bym z艂o偶y艂a doniesienie na Ciebie i na drugi dzien pozegnalabys sie z robota. Ciesz sie ze na takich dobrych ludzi trafiasz:) bo twoim psim obowiazkiem jest podej艣膰 bez zadnego t艂umaczenia i przynosi膰 ciep艂e jedzenie/picie. Ja bym w takiej sytuacji nie zap艂aci艂a to raz a dwa,jak wspomnia艂am wcze艣niej - z艂ozy艂a tak膮 skarg臋 ,偶e opinie bys miala dzieki mnie zszargana na kilka miesi臋cy.

Udost臋pnij ten post

Jako艣 nim mnie nie wyrzuca, skarg nie zg艂asza... Gdybym 藕le wykonywa艂a swoj膮 prac臋 to bym po paru dniach nigdzie nie pracowa艂a ;) pozdrawiam z艂o艣liwych ;p

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 praca dla kelnerki
no chirurg to trudny zaw贸d ale 艂atwiejszy bo on wie co gdzie w ciele umieszczone jak tam grzebie a kelnerka musi ci膮gle zapami臋tywa膰 nowe twarze@

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 praca dla kelnerki
no wiesz, ja wiem 偶e og贸lnie trudniejsza bo trzeba si臋 du偶o uczy膰 bardzo ale ja np. 艂atwo si臋 ucz臋 je艣li o normaln膮 nauk臋 a pami臋膰 tak膮 chwilow膮 mam za to s艂ab膮 :/

Udost臋pnij ten post

14:47 [zg艂o艣 do usuni臋cia]praca dla kelnerki no chirurg to trudny zaw贸d ale 艂atwiejszy bo on wie co gdzie w ciele umieszczone jak tam grzebie a kelnerka musi ci膮gle zapami臋tywa膰 nowe twarze@ Dodaje to sobie do stopki :-D Tekst roku normalnie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zauwazyliscie ze kelnerki
sa strasznie ograniczone?:D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 telim
Nie wierze.. Jak mozna pisac ze kelnerki,sklepowe sa ograniczone i MNIEJ INTELIGENTNE... nie kazdemu sie odrazu udaje dostac prace kierownika czy szefa.. jestem studentka i dorabiam w kawiarni jako kelnerka nie uwazam sie w jakimkolwiek stopniu uposledzona czy glupia. Troche SZACUNKU DO DRUGIEJ OSOBY.. (rownie dobrze Pani mogla dostac sie na jakze wysokie stanowisko w inny sposob niz inteligencja, zreszta nawet da艂a Pani popis) Pozdrawiam..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 katy0
do gowniarzy z 92 rocznika (...) Ja bym w takiej sytuacji nie zap艂aci艂a to raz a dwa,jak wspomnia艂am wcze艣niej - z艂ozy艂a tak膮 skarg臋 ,偶e opinie bys miala dzieki mnie zszargana na kilka miesi臋cy.(...) Wysokie masz o sobie mniemanie stara j臋dzo :D 1. Jakby艣 nie zap艂aci艂a mog艂aby艣 mie膰 k艂opoty, np. wezwanie policji 2. Jedna skarga od sfrustrowanej wariatki nic by nie zmieni艂a, ewentualnie szef da艂by podwy偶k臋 za trudne warunki w pracy i u偶eranie si臋 z takimi jak ty.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Selah Sue
U nas jest 4 kelner贸w i 17 stolik贸w, 4 i 8 osobowe. Pracuj臋 w tym zawodzie 5 lat. U nas kazdy stoliki s膮 ponumerowane wiec zapisujemy na karteczke nr :) A c kto zam贸wi艂 po prostu pami臋tamy :) I zgadzam si臋 - praca jest ci臋zka - latanina przez ca艂y dzien, w dodatku trzeba by膰 usmiechnietym i mi艂ym nawet do chamskich go艣ci. Mimo tego, kocham j膮 :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Selah Sue
Nie nie, takich rzeczy nie robi臋... ale cz臋sto przynosz臋 zimn膮 kaw臋, herbat臋, jakie艣 danie... a gdy klient mnie wo艂a gdy偶 ma o to pretensje, nie podchodz臋... nie zwracam uwagi na niego, jestem wielce zapracowana czekam a偶 sam sobie podejdzie do lady xxx Masakra.. Ja mam satysfakcj臋 kiedy klient wyjdzie zadowolony z lokalu. Bo nie wa偶ne czy jedzenie dobre czy nie, je艣li obs艂uga jest beznadziejna, to wra偶enie zostanie z艂e. To od nas zale偶y czy go艣膰 do nas wr贸ci :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 qweqwewqe
Notuj膮 sobie numer stolika i skr贸t od potrawy kt贸r膮 zamawiaj膮. :classic_cool:

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
kiedy艣 ta praca by艂a fajn膮 nawet obecnie gdy si臋 ludziom w g艂owie p*****艂o w 偶yciu bym nie chcia艂a tak pracowa膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A jak sobie radzicie z trudnymi klientami?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Dajemy d**y za napiwek

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 germele
Na pocz膮tku sobie nie radzi艂am. Mam do艣膰 wybuchowy charakter tak wiec czasami trudno by艂o mi go trzyma膰 na wodzy w pracy. Potem jednak dosz艂am do wniosku,偶e niczego mi to nie da. Nauczy艂am si臋 asertywno艣ci i dystansu. Tobie r贸wnie偶 tego radz臋. Zerknij sobie na stron臋: http://www.postawnaswoim.pl/kariera/trudny-klient/ Mo偶esz tutaj poczyta膰 sobie jak radzi膰 sobie z tak膮 osob膮. Nie jest 艂atwo ale trzeba si臋 nauczy膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Ajkuna898
Praca kelnera jest do przej艣cia, jak to si臋 lubi ;) Moi znajomi tak pracuj膮 i nie narzekaj膮. Jeden nawet poszed艂 na kurs http://www.hmacademy.pl/szkolenie-kelnerskie bo m贸wi, 偶e widzi si臋 w tym zawodzie na d艂u偶ej. Tak偶e ja bym tak nie ocenia艂a zerojedynkowo, 偶e trudna praca.

Udost臋pnij ten post