Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość WiecznieBlada

Solarium, bladość, kremy pomocy!

Polecane posty

Gość WiecznieBlada

Mam pytanie do was i liczę na pomoc :( Otóż mam ciemne włosy, ciemne oczy i jestem potwornie blada. Znajomi wiecznie się mnie pytają co mi jest, czy dobrze się czuję. - po prostu jestem blada jakbym była chora, wręcz przezroczysta i świecę na dworze ;/ Czasem chciałabym założyć krótkie spodenki na dwór, no ale nie odważę się, bo mam dość komentarzy ''córka młynarza''... A więc chciałabym skorzystać z solarium. Niestety nigdy jeszcze nie byłam i nie wiem czy potrzeba użyć jakiegoś kremu przed i po opalaniu. Czy używać filtrów? Dodam też, że mam jedno znamię na ręce i gruby pieprzyk na plecach! Czy zakrywać to? No i oczywiście na ile minut musiałabym iść i co ile dni korzystać. (Solarium ma moja ciocia i jest ono dość stare..) Czy będą w ogóle jakieś efekty i czy może być tak, że oparzę się nawet po 3 minutach?

Gość WiecznieBlada
pomoże ktoś?

Gość eeeeeeee????????
A nie szkoda Ci skóry? Nie przeszkadza Ci, że promienie UV przyspieszają pojawienie zmarszczek? Kup sobie dziewczyno dobry balsam brązujący, będzie efekt taki sam a zdrowszy!

Gość WiecznieBlada
raczej nie.. już używałam i marny efekt - smugi

A jakich używałaś? I czy na suchą skórę czy na nawilżoną najpierw jakimś balsamem?

Gość WiecznieBlada
na suchą. ale on po kąpieli od razu schodził. to normalne czy jak?

Nienormalne, chyba, że po pilingu (bo to barwi naskórek i z nim razem schodzi). Następnym razem zrób tak: kup dobry "koloryzant" (mogę polecić Lirene Body Arabica), zrób porządny piling (njlepiej i najprościej: bierzesz pod prysznic pół kubeczka drobnoziarnistej soli i nacierasz namydlone ciało), nałóż coś lekkiego do nawilżania bez parafiny czy innego oleju mineralnego w składzie (bo on zostawia na skórze warstewkę przez którą nic nie przenika) i dopiero jak to się wchłonie wmasuj balsam brązujący. Po dwóch - trzech dniach operację powtarzasz (z pominięciem pilingu już) dla podtrzymania efektu.

Solarium niszczy skórę, przyspiesza proces starzenia... Ale od czasu do czasu dla przełamania bladości można skoczyć... Mimo wszystko czy to solarium ciotki stare czy nie radze ci zacząć od 5 minut... to nie dużo..jeśli będziesz czuła pieczenie po prostu wyjdziesz... tak i kremik do twojej skóry radzę bronzer, jeśli Twoja ciotka nie ma takich kremów to jakiś kremik do opalani z filtrem..myslę ze 3-2 wystarczy.

Gość że wudre
pamiętaj,damy zawsze były blade i chodziły z parasolkami od słońca a chamice w polu były opalone od zbierania kartofli.... :-)

Gość WiecznieBlada
Rozumiem, bladość jest ładna ale nie taka przesadna jaką ja mam ;/ Jestem po prostu przezroczysta jakbym chora była! A nie chcę się dużo opalić, tylko tak, żeby nie świecić odblaskowo na dworze :)