Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nympho

Objawy ciąży przy tabletkach anty, Jakie?!!!

Polecane posty

Gość Nympho

Hej, biore tabletki od 3 miesiecy, to moje 4 opakowanie, nigdy nie zdarzyo mi sie pominac zadnej z tabletek, czasami poporstu zamiast 19.00, wzielam o 23.00. i do tego sex uprawiałam zawsze do końca. Wszystko było by ok, gdyby nie to ze od kilku dni chce mi sie rzygac, i miewam biegunke.. nie wiem czy to efekt jaki wywyiera na mnie yasmin czy to moze ciaza.... ostatnie krwawienie z odstawienia bylo, ale nie zbyt mocne..... mam biec po test ciazowy???

Gość Nympho
jakaś odpowiedz? Podpowiedz?!

Gość póknij sie
tu nie ma wróżek idz do ginekologa

raczej nie jesteś w ciązy jesli z tabletkami było wszystko ok, i nie brałaś żadnych leków osłabiających ich działanie itp objawem pierwszym przy braniu tabletek jest brak krwawienia z odstawienia, dla pewności zrób test bo po co sie martwic, ale moze po prostu sie czyms zatrułaś

Gość zizita
no ja miałam nudności już po tygodniu po zapomnianej tabletce (jednocześnie dniu, w którym się kochałam i... zaszłam). Organizm nie zgadzał się na kolejne tabletki :) Przeoczyłam dokładnie 5-tą z opakowania. Te nudności dały mi do myślenia i jeszcze przed zakończeniem opakowania wyszedł pozytywny test.

Gość ja tez sie zastnawiam nad tym
Bralam yasminelle ale chyba byly dla mnie za slabe bo mialam najpierw normalnie okres, pozniej krotko plamienie a nastepnie same skrzepy. A w przerwie miedzy opakowania tez skrzepy i silne krwawienie. Zmienilam na Yasmin i nie krwawie ani nie plamie. Mam momentami sporo sluzu moze lekko zoltego (i takiego jak nigdy nie mialam). Do tego nudnosci, goraczka, bol piersi, mam mocno zmienne nastroje. Kochalam sie z facetem niedlugo po zastosowaniu pierwszego opakowania ok 5 dnia i kilkakrotnie w czasie tego miesiaca gdzie stosowalam yasminelle i czesto konczyl we mnie. Takze czasem przez mysl mi przechodzi ze moge byc w ciazy.

Gość Do zizita:
Dostalas krwawienia z odstawienia? Podobno nieraz zdarza sie ze krwawienie wystepuje mimo ciazy bo jest wywolane przez tabletki. Odpisz prosze jak bylo u ciebie. Mialas jakies jeszcze inne objawy ciazy?

Gość Up....8
Podnosze....;

Gość Up....8
Podnosze....;

Gość pomozcie iiii
Hej ! Od trzech dni dziwnie kluje mnie brzuch. dizs jak sie przeciagalam to zakul nnie rowniez jajnik. caly czas czuje to klucie brzucha na dole po lewej stronie. do tego boli. mnie krzyz oraz mialam 2 napady bolu glowy dzisiejszego dnia. ponadto oddaje czesciej mocz niz zazwyczaj. zawsze silalam 1-2 ray dziennie, dzis oddawalam mocz co godzine - dwie. biore tabletki antykoncepcyjne. zapomnialam jednej 3 tyg temu i kochalam sie z chlopakiem, ale on nigdy nie konczy we mnie. dzis zrobilam 2 testy ciazowe ale oba wyszly negatywne. jak myslicie co sie dzieje? martwie sie i ten bol jest nieprzyjemny. jest do wytrzymania ale caly czas go czuje. dodam tez ze strasznie bola mnie piersi. w ogole ich dotknac nie moge

Gość pomozcie iiii

Gość pomozcie iiii
up

Gość czyli czyli czyli?
up up?

Gość csdfvbjug
up

Gość ndchiEW
UP UP

Ja też kiedyś bardzo dużo wymiotowalam, coraz częściej i częściej. Mialam poranne mdlości i chyba już praktycznie wszystkie objawy ciązy. Mama na bank już myślała, że będzie babcią:P Zrobiłam test - negatywny, ale nie do końca mu wierzyłam, bo cały czas te objawy... Po prostu tabletki nie te. Zmieniłam i już nie wymiotowalam :)

Gość Brokuly z serem na zimno
Hej jutro mam zacząć nowe opakowanie tabletek a krawawienie z odstawienia nie dostałam.. Dodam ze 14 i 15 tabletki z blistra przyjelam z 24 godzinnym opóźnieniem..potem bolal mnie brzuch przez pare dni jak na owulacje. Sex był 2 dni przed zapomnieniem tabletki. Robiłam rano test ale wyszedł negatywny. Jak myślicie mogę być w ciąży?

24 godzinne opóźnienie? A co to takiego i po co? Na ulotkach piszą, że jak do 12 godzin nie weźmiesz, to żeby już nie brać, nie? Tylko żeby pamiętać o dodatkowym zabezpieczeniu...

Chodzi o to ze zawsze biorę ok godziny 20 a dwa dni pod rząd miałam problemy niezależne ode mnie, i wzięłam na drugi dzień

Zobacz: Jeśli spóźnienie wynosi od 12 do 24 godzin, postępowanie zależy od tego, w którym tygodniu przyjmowania drażetek właśnie jesteś. 1. Jeżeli pominęłaś tabletkę w pierwszym tygodniu, połknij zapomnianą tabletkę, nawet jeśli oznacza to przyjęcie dwu naraz, i przez następnych 7 dni stosuj dodatkowe zabezpieczenie (np. prezerwatywy). Kolejne pigułki bierz o zwykłej porze. 2. Jeżeli zapomniałaś o pigułce w drugim tygodniu, zażyj zapomnianą tabletkę, nawet jeśli oznacza to przyjęcie dwu naraz. Kolejne przyjmuj o zwykłej porze. Nie ma potrzeby stosowania dodatkowych metod antykoncepcji skuteczność pigułki jest zachowana. 3. Jeśli nie zażyłaś tabletki w trzecim tygodniu, natychmiast połknij zapomnianą pigułkę, nawet jeśli oznacza to przyjęcie dwu naraz, kolejne przyjmuj o zwykłej porze. Nowe opakowanie zacznij jednak już następnego dnia po przyjęciu ostatniej tabletki z obecnego opakowania (bez 7-dniowej przerwy). Krwawienie wystąpi dopiero wtedy, gdy skończysz nowe opakowanie. 4. Jeżeli nie przyjęłaś więcej niż jednej pigułki, to nie należy brać następnych z tego opakowania (pozostałe tam pigułki wyrzuć!). Musisz zrobić siedmiodniową przerwę w przyjmowaniu pigułek. Po 7 dniach rozpocznij następne opakowanie. Skuteczność antykoncepcyjna jest zmniejszona, dlatego aż do rozpoczęcia nowego opakowania, stosuj dodatkowo inną metodę antykoncepcyjną (np. krem Delfen lub (i) prezerwatywę}. Czasami może pojawić się dodatkowe plamienie w czasie cyklu przyjmowania pigułek (gdy doszło do ich odstawienia). Jeśli spóźnienie przekracza 24 godziny, należy bezwzględnie zasięgnąć porady ginekologa. Do końca cyklu stosuj dodatkowe zabezpieczenie.

No teraz to juz po ptokach, bo czekam na to pieprzonego krwawienie i go nie ma :(

Cholera, niestety ulotkę czytałam pobieznie i tak to jest

No... ja tam sto lat temu czytałam, za pierwszym razem. Teraz nie czytam, bo zawsze biorę o tej samej godzinie. Zobaczysz, co będzie. Już nic nie zmienisz ;/

No wiem.. Jutro rano jak nie dostanę kupię drugi test i zrobię, bo w razie czego nie mogę opakowania zacząć

Hej, Zrobiłam rano test, negatywny. Krwawienia nie dostałam, ale boli mnie brzuch. Z reszta boli mnie od jakiś 5 dni. Cały czas boje sie ze to ciąża bo po tych zapomnianych tabletkach tez mnie bolal ale jajnik..