Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 5 lat czekania

W sobote mój ślub i pierwsza nasza noc...

Polecane posty

Po co to czekanie? Masz jakąś satysfakcję z tego czekania? Nie korciło Cię w ciągu tych 5 lat do zbliżenia?

Gość abriennea
hahha

Gość y_grek
"Jestem wierząca ale niepraktykująca". Wiara bez uczynków jest MARTWA!

Gość Zaintrygowana 879
Kochana ! Jeśli jesteś przeciwna aborcji to powinnaś wiedzieć,że spirala może działać właśnie zabójczo na płód tzn może dojść do zapłodnienia a jak wiesz życia ludzkie zaczyna sie w momencie zapłodnienia a przez spiralę ten zarodek nie może się zagnieździć, czyli ta spirala uśmierca zarodek - zabija dziecko . . . Przemyśl kwestię zabezpieczania się ale skoro byliście na naukach przedślubnych to powinnaś to wiedzieć. Super ,zę czekacie do ślubu ale nie spieprz tego potem antykoncepcją chcesz może jakieś artykuły na temat naturalnego planowania rodziny ? w zgodzie z naturą ? Mogę czegoś CI poszukać albo może sama poczytasz tylko nie wiem na co trafisz ...

Gość gogoshaa
metody naturalne to ciemnota , -skad sie przeciez bierze tyle tych wielodzetnych rodzin-biednych a kapłanów nic nie obchodzi z e wielordztwo moze zniszczyc kobiecie zdrowie

Gość gogoshaa
kaplani i politycy kaza miec jak najwiecej dzieci -nawet w biedzie , glodzie ciasnocie, brudzie smrodzie , przy zrujnowanym zdrowiu ale nic ich nie obchodzi czy te dzieci beda miały co jesc-kobieta ma rodzic do menopauzy

Gość gogoshaa
kaplanoow i politykow intersuja tylko zarodki a urodzon e dizeci juz nie

Gość Zaintrygowana 879
Może i media nadają na Kościół na wszystko co dobre. Ja kocham Boga i chce go słuchać ,wiem, że oddał swoje życie z miłości i otwarcie się na zycie też jest piękne. A naturalne metody planowania rodziny są w 100% skuteczne bo przez pomiar temperatury i obserwację śluzu mozna spokojnie współżyć w dni bezpłodne. Piękne jest czekanie na siebie i są ztego same korzyści : szacunek dla współmażonka, kontrola nad zmysłowoscią , to znacyz nie musze miec od razu tego czego chce- jeśli tak jest to wykorzystuje drugą osobę dla swoich zachcianek. przy gumkach, tabletkach można mieć sienon stop - to wypala. A poza tym otwarcie sie na życie w małżeństwie zbliża. Czysta miłosć jest piękna. Nawet jak ktos zbładził, można zacząć od nowa. polecam. Też jestem istotą seksualną ale można panować nad namiętnością i żyjać w ten sposób również czuje się szanowana i kochana. I mogę być ciemna i zaściankowa dla wszystkich ale jestem szczesliwa i szanowana, kocham i czuje się kochana. To chyba najważniejsze. Pozdrawiam Was ! Nie bójmy się refleksjii :)

Gość to czemu tak długo
czkaliście ze slubem? nie mozna bylo go wziac wczesniej?? ja z mezem tz czekalismy do slubu, no ale wzielismy go po poltorej roku chodzenia ze soba....

Gość hanikkii
hahhhaha

Gość gość
up