Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MadameDrama

Zanik miesiączki - proszę o poradę

Polecane posty

Gość MadameDrama

Witam Mam 21 lat. Nie współżyłam z żadnym mężczyzną już ponad rok czasu. Mam nieregularne cykle,czasem zdarzało się,że przez miesiąc czasu nie miałam miesiączki. Teraz mam bardziej skomplikowany problem,gdyż ostatnio miałam miesiączkę na początku maja,a dzisiaj mamy sierpień. W ciąży nie jestem skoro nie kochałam się z nikim,więc chciałabym się dowiedzieć co może być przyczyną zaniku miesiączki i co powinnam zrobić w tym przypadku. proszę o jak najszybszą odpowiedź. dziękuje. pozdrawiam

Gość tylko ta pierwsza
na takie pytania odpowiada lekarz ginekolog. Więc weź telefon i zadzwoń do gina a następnie umów sie na wizytę.

Gość MadameDrama
Niestety nie mam na to czasu kiedy jestem codziennie w pracy po 12 h +2 h na dojazdy,poza tym na NFZ czeka się miesiącami,a prywatnie 120-180zł :/

Gość tylko ta pierwsza
no to jakim cudem ktoś ci ma poradzić?? Tylko lekarz pomoże. Gdzie ty mieszkasz że za wizytę płaci się 180zł?? Ja za wizytę z usg płacę ok 70zł. A nawet jeśli masz drożej to jest to dla ciebie zbyt dużo biorąc pod uwagę własne zdrowie? Wg netu: "Jeśli nie jesteś w ciąży, przyczyną nieregularności lub dłuższego niż 3 miesiące braku okresu mogą być: Nadmierny wysiłek fizyczny. Występowanie braku okresu jest częste wśród kobiet wyczynowo uprawiających sport. Stres. Zmiana wagi. Zaburzenia łaknienia, takie jak bulimia i anoreksja. Antykoncepcja hormonalna (zmienia ona częstotliwość miesiączki). Niektóre choroby, w tym choroby organów płciowych. Nie jest to jednak częsty przypadek. Problemy hormonalne. Nieregularność jest tutaj spowodowana zmianami w poziomie hormonów, które regulują występowanie miesiączki. Zażywanie narkotyków. Karmienie piersią. U wielu kobiet regularny okres wraca dopiero po zakończeniu karmienia."

Gość MadameDrama
U mnie to wygląda tak : nie biorę żadnych hormonów,nie biorę żadnych leków antykoncepcyjnych,nie mam nadmiernego wysiłku fizycznego i mam małą wagę,ale nie cierpię na anoreksję/bulimię/anemię.