Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

carollex

Czy za bardzo męcze i kontroluję swojego faceta ?

Polecane posty

Witam. Jestem tutaj nowa i chciałam zapytać Was o opinię na temat który od dłuższego czasu mnie męczy.. Chodzi o moje kontrolowanie TZ i wypytywanie o różne rzeczy...( nie mieszkamy razem, jesteśmy ze sobą od 3 lat ) Często zdarza sie tak, że pisze do niego wieczorem smsy, szczególnie jak wiem,że gdzieś wyszedł: co robi, gdzie jest i z kim...ile wypił piwa, czy jeszcze będzie pił piwo z kolegami po treningu itp. Palimy też razem marihuanę. Zdarza się, że osobno ze swoimi znajomymi.I wtedy również go wypytuję po jakiś kilku godzinach czy palił,z kim i czy dużo czy mało...pomimo tego,że jakby nie było to, to akceptuję i często informuje mnie o tym, ze możliwe, ze bedzie palił. Ostatnio mój TZ juz nie wytrzymał i powiedział, że denerwują go te moje ciągłe pytania, szczególnie, że zawsze mówi mi prawdę, nie kręci i nie kombinuję, że mu niby wierze,ale i tak muszę się upewnić, bo mnie po prostu korci :/ nie lubię tego w sobie i staram się to zmienić ...ale chciałam wiedzieć co Wy o tym myślicie i co mam robić, żeby to całkiem zmienić... :( :( :( Drugi problem to moje wypominanie i tekst typu : "ale ostatnio tak było " " ale tydzień temu tak zrobiłeś..." itp. Sama już się czasami na siebie wkurwiam za to jaka jestem i że martwię sie na zapas... Niby go nie kontroluję, ale jednak jak sie spotkamy to zadaje 100 pytań :/ o to wszystko co mnie nurtowało wcześniej. A wiadomo, że o większości rzeczy on mi opowie prędzej czy poźniej... Kochamy się bardzo, nigdy jakoś strasznie się nie zawiedliśmy na sobie, więc skąd moje zachowanie ????

Gość lam_pionka
twoje zachowanie pochodzi z marihuany

Gość o maj god o maj god
jestes bardzo meczaca w swoim zachowaniu i nie wiem ile jeszcze ten biedny facet wytrzyma z toba

Gość NeoGeo
Moje jedyne pytanie do lubego, to pytam o której wróci (byleby mnie nie obudził, jak późno :) ) i gdzie mniej więcej będzie (w sensie grill/u kumpla/ w barze/dyskotece etc.). Po co go o wszystko wypytujesz? Jest dorosły, wie, ile wolno mu wypić, zapalić i na co może sobie pozwolić.

Czasami tak, ale nie kiedy jest bardzo zajęty, albo siedzi wieczorami z kolegami na piwie, bo wtedy o tym nie myśli... Czasami napisze jak mi dzionek mija w pracy, albo co ciekawego porabiam, ale aż tak dokładnie jak ja, to nie... :(

Od tygodnia staram się to zmienić. Nie piszę gdy jest w pracy, nie pytam co robi i co potem ma w planach robić... Kiedy wiem na 98% że zajara nie pytam się potem czy NA PEWNO palił czy jednak nie...Czekam aż sam napisze, albo mi o czymś powie, Na razie mi wychodzi i mam nadzieję, że jestem na dobrej drodze :) Po prostu NIE PYTAM.

Najgorsze jest właśnie to, że często się nakręcam, myślę o tym co będzie, a co było itp. to sprawia, że pisze sms-y, a pisanie w końcu powoduje kłótnie :/

Gość mireczkaa
przesadzasz:P Ale jest postęp- próbujesz się zmienić.

Wiem :) i dlatego często mu powtarzam, że jest cudowny, kochany i bardzo bardzo cierpilwy :) za to go kocham i DLA NIEGO się zmienie :) bo każda cierpliwość się kiedyś kończy...

Gość opooooiiijj
zeby twoja nie skonczyla sie do niego, sam nie jest idealny

Może i nie jest, ale daje mi poczucie bezpieczeństwa i troski, a zarazem własnego wyboru i niezależności , a to ważne.

Gość czeko czeko lada
bardzo meczace takie kontrolowanie. Nie jest to oznaka zainteresowania, a niskim poczuciem wlasnej wartosci. Boisz sie samotnosci? Czy kiedys przezylas bolesne rozstanie? Czy twoi rodzice sa po rozwodzie?

Przeżyłam boleśnie rozstanie z chłopakiem, ale to było jak miałam 16 lat. Może moje dotychczasowe zachowanie wynikało z tego,że mój ojciec umarł jak byłam mała, rok temu mama wyszła za mąż i wyjechała za granicę, a ja zostałam sama z dwójką starszych sióstr ( z których jedna wyjeżdża co jakiś czas do pracy za granicę ) . Może stąd wynikało to zachowanie... ?

Gość NeoGeo
I jaki niby widzisz tu związek?

Nie rozumiem pytania "i jak niby widzisz tu związek..." ? Jesteśmy szczęśliwi ze sobą od 3 lat. Ten związek daje nam dużo radości i satysfakcji. Chciałam się podzielić z Wami tym jaka kiedyś byłam i przeczytać co o tym myślicie. Nie wiem czy to zachowanie wynika z przeszłości.

Gość NeoGeo
Miałam na myśli, jaki związek widzisz pomiędzy śmiercią taty a niezdrowym wścibstwem.

Ktoś wyżej napisał czy boję się samotności... może fakt, że nigdy nie miałam oparcia w mężczyźnie sprawił, że gdy już poznałam faceta który mnie bardzo kocha i poświęca mi dużo czasu boję się go stracić i zostać sama... nie wiem co jest przyczyną, ale już odpuściłam i dobrze mi idzie ;)