Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawskakakasia

Jak zyja EMERYCI w PL ? ? ? ? ?

Polecane posty

Gość ciekawskakakasia
bo ja mysle ze nie

Jeśli emerytów jest dwoje i każde z nich ma emeryturę w wysokości 1500zł to jest ok i na pewno dają radę. W zależności od tego jak bardzo są schorowani i jak drogie leki muszą kupować to może ich być stać na szynkę i wakacje od czasu do czasu. Ale jak ktoś jest sam i ma emeryturę ma w wysokości 900zł to to jest wegetacja, a nie życie.

Gość ciekawskakakasia
zapraszam do rozmowy

Gość ciekawskakakasia
no ale chyba nie jest tak jak ta dzuiewczyna w tym temacie pisze ??

Gość ciekawskakakasia
czy ktos sie zna w tym temacie ?

Gość ciekawskakakasia
?

Gość ciekawskakakasia
up

Gość ciekawskakakasia
up

Moim zdaniem wiekszosc polskich emerytow nie ma dostatniego zycia. A kolejne pokolenia nie beda mialy latwiej, tylko gorzej...

Oczywiście, że generalnie nie mają się dobrze, bo mało kto ma emeryturę w wysokości 1500zł. 🖐️

Gość ciekawskakakasia
ja tez mysle ze nie jest im latwo, i ze zadko kto moze pozwolic sobie na wakacje

Gość ciekawskakakasia
czy sa tu jacys emeryci ?

Gość ciekawskakakasia
tam dziewczyna pisze ze: .......................................................... moja mama tez byla nauczycielka, ma emerytury 1400, i dorabia sobie prowadzac kursy dodatkowe dla doroslych. tata ma tylko emerytury 900 zl, ale tez dorabia w domu, jest zlota raczka. maja wlasny dom, samochod, dobrze jedza, jezdza na wakacje. nie narzekaja na los w Polsce, bardzo kochaja kraj i mowia, ze zyje im sie wygodnie i spokojnie. nie wiem z jakich srodowisk pochodzicie, ja z przecietnej polskiej rodziny, a mimo to nikt nie biadoli, wszyscy maja prace, swoje firmy rowniez, i dobrze, wygodnie zyja .................................................................................

Gość ciekawskakakasia
14:37 [zgłoś do usunięcia] popieram sierpniowe drzewa oczeywisce zaplanuj to realnie. Czy ten biznes ma szanse,zeby sie rozwinac w Polsce? Kiedy i jakie przewidujesz dochcody? czy masz oszczednosci/ ceny mieszkan i utrzymania znasz, wiec sobie wszytko dobrze przelicz 14:43 [zgłoś do usunięcia] baddel Jak już zdecydujesz ze wracasz do Polski to nie myśl ze w razie co możesz wrócić do UK bo nie dasz z siebie w Polsce wszystkiego , znów będziesz rozrasta miedzy dwoma krajami, jak już wracasz to na stałe nie ma powrotu, wtedy zrobisz wszystko żeby w Polsce dobrze ci się żyło. 14:43 [zgłoś do usunięcia] natiiiii **** Na razie zostaniemy u swoich rodzicow, tzn on u swoich, a ja u mojej mamy. Wiec za czynsz nie musimy nic placic. My mamy wlasnosciowy dom jednorodzinny wiec i tak za czynsz nie placimy, jedynie gaz, woda, prad, ale to i tak nie jest duzo. Jedyne co mam do oplaty to samochod, nie jest pierwszej mlodosci i czasem cos tam sie psuje, ostatnio wydalam u mechanika prawie 500 zl na rozne pie**olki. Mamy pomysl na interes i troche oszczednosci. Chcemy otworzyc maly bar z fast foodami. Nie w naszej miejscowosci, ale niedaleko nas, okolo 25km. Czegos takiego tam nie ma, mysle, ze ludzie byliby zainteresowani. Ale nie wiem czy na takim czyms mozna sie dorobic kokosow... 14:48 [zgłoś do usunięcia] sierpniowe drzewa moja mama tez byla nauczycielka, ma emerytury 1400, i dorabia sobie prowadzac kursy dodatkowe dla doroslych. tata ma tylko emerytury 900 zl, ale tez dorabia w domu, jest zlota raczka. maja wlasny dom, samochod, dobrze jedza, jezdza na wakacje. nie narzekaja na los w Polsce, bardzo kochaja kraj i mowia, ze zyje im sie wygodnie i spokojnie. nie wiem z jakich srodowisk pochodzicie, ja z przecietnej polskiej rodziny, a mimo to nikt nie biadoli, wszyscy maja prace, swoje firmy rowniez, i dobrze, wygodnie zyja. 14:49 [zgłoś do usunięcia] baddel Jak nie ma to otworzcie tylko w dobrym miejscu, ludzie lubią fast food np. Kebaby , w moim mieście w Polsce jest taki sklepik z przepysznymi kebabami i ciagle kolejki, tylko jeden mankament oni nie maja tam miejsca do zjedzenia w środku a to ważne żeby było pare stołów bo w zimę czy deszcz nie chcesz jeść na dworzu.. 15:05 [zgłoś do usunięcia] JellyBelly ''maja wlasny dom, samochod, dobrze jedza, jezdza na wakacje. nie narzekaja na los w Polsce, bardzo kochaja kraj i mowia, ze zyje im sie wygodnie i spokojnie. nie wiem z jakich srodowisk pochodzicie, ja z przecietnej polskiej rodziny, a mimo to nikt nie biadoli, wszyscy maja prace, swoje firmy rowniez, i dobrze, wygodnie zyja'' Tak Twoim zdaniem wyglada zycie przecietnych emerytow w Polsce ??? Chyba mowimy o calkiem innych krajach Ókleja 15:07 [zgłoś do usunięcia] sierpniowe drzewa no coz, chyba tak. ale moi rodzice maja razem jakies 3 tys zl na miesiac, czasem tylko 2400 jak tata nie dorobi - to takie kokosy?? obiad codziennie maja dwudaniowy i deser tez, owoce, czasem restauracja sie zdarzy, na leki i prywatne badania tez wystarcza, a choruja... widac nie taka Polska droga i straszna, jak ja maluja. 15:08 [zgłoś do usunięcia] jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj dokładnie 15:12 [zgłoś do usunięcia] JellyBelly ja nigdzie nie powiedzialam, ze sa to kokosy, ale na pewno nie jest to zycie, jakie prowadzie PRZECIETNY emeryt w Polsce. Ókleja 15:30 [zgłoś do usunięcia] sierpniowe drzewa juz nie przesadzaj. mam w rodzinie pelno emerytow, oni maja znajomych emerytow, mam sasiadki emerytki z rodzinnych stron, i wszyscy jakos zyja calkiem niezle. nie maja kredytow, nie maja wielkich wymagan, nie stroja sie juz specjalnie, nie wyjezdzaja na druga polkule bo przewaznie juz kiepsko sie czuja, wiec zupelnie wystarczaja im wakacje nad jeziorem , w gorach albo na dzialce chocby. kupuja czesto w biedronkach i lidlu, to fakt, ale i do almy zagladna raz na czas. zreszta ja akurat lubie niektore produkty z biedronki, choc stac mnie na duzo wiecej. strasznie wyolbrzymiacie i sadzicie swoja miara chyba. .................................................................................

Gość ciekawskakakasia
up

Gość ciekawskakakasia
up

Gość ciekawskakakasia
up

Gość ciekawskakakasia
up

Gość ciekawskakakasia
up

Gość ciekawskakakasia
up