Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gretchennn

Co warto pupić w Grecji

Polecane posty

Gość gretchennn

Hej mam pytanko do Was niedługo jadę do Grecji i ciekawa jestem co tam można kupić żeby przywieść do Polski np.fetę da radę czy się zepsuje? i jakie ceny są? nie chodzi o duże ilości tylko tak na smaka dla znajomych ;)

W Grecji jest euro więc ceny są wysokie. Pewnie jeszcze zależy gdzie, ale jak byłam w turystycznej miejscowości to np. Pepsi 4euro czyli 16 złoty....

Gość ellorcio
"pupić":D Warto się napewno popupić droga Gretchennn.Popupić się i poopalać:DŻyczę miłego pobytu:)

Gość gretchennn
Literówka :P a feta droga jest?

Gość z grecji oliwę!
Zdecydowanie oliwę, najlepiej lokalną, fetę (jeśli lecisz samolotem to kup jak najpóźniej przed wyjazdem i nie będzie problemu, wiele razy tak wiozłam, ale jeśli jedziesz autokarem - podobno jeszcze się to zdarza - to odradzam), miód tymiankowy jeśli akurat będziesz w takim rejonie. Wódkę anyżkową przywiozłam raz, jakieś 5 lat temu dla rodziców i do dziś stoi nie otwarta - nikt nie chce tego pić, nawet znajomi brata na rozmaitych imprezach nie chcieli tego tknąć :p Więc z alkoholi to prędzej jakieś wino, choć też nie powalają. Albo jakiś odpowiednik wódki z winogron, jaką się pija na całych bałkanach, najlepiej taką wyrabianą własnoręcznie, lokalnie, jaką sprzedają w półlitrowych butelkach po coli.

Gość Filomenta
Ja dostałam od kuzynki jak wróciła z Grecji taki wysoki Kubek z greckim wzorem i narysowanym akropolem i czymś tam jeszcze.