Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cisowiankaaaa

jak ubrać noworodka na noc ? proszę o pomoc ?

Polecane posty

Gość cisowiankaaaa

hej jak jest 22- 24 stopnie w domu w nocy to jak powinnam ubrać moje maleństwo ? Do tej pory (2dni) ubierałam body z dł rękawkiem + śpiochy i cienki kocyk i czapeczka po kąpieli i zdjęłam ją dopiero rano Ale wydaje mi się że jest to zdecydowanie za grubo ;/ więc jak powinnam ubierać ??

Gość mamamam27
ja ur w zupełnie innej porze roku - mały spał w bodach i pajacu i w rożku a potem w śpiworku a teraz ma 10 m-cy i jak jest 21 - 22 stopnie to pajac albo body z dł rękawem i półśpiochy a jak jest 23 - 24 stopnie to rampers - na ale mój sie rozkopuje i pół nocy śpi nieraz bez kocyka myśle że dobrze ubierasz bo noworodki potrzebuja więcej ciepła - tylko czapke bym ściągła

Gość 24 stopnie
to za ciepło nawet dla noworodka, dziecko od urodzenia powinno spac w temp ok 22 stopnie, a wtedy body śpioszki, albo pajacyk do tego kołderka wystarczy sprawdzaj po karku, jak jest ciepły i spocony to za ciepło a jak letni i suchy to jest ok, tak mi zawsze lekarka mówiła-bo najgorsze co może być to przegrzać dziecko

Gość cisowiankaaaa
ale po kąpieli chyba powinnam nałożyć czapeczkę prawda ? i po jakim czasie mam ją ściągnąć ? A czy okno może być otwarte w dzień ? bo ja otwieram

Gość 24 stopnie
pewno że może byc otwarte, ale broń boże przeciąg jak okno to jeden pokój tylko albo drzwi pozamykaj, czapeczka nie musi być ja nigdy nie dawałam, a mój maluch spał w ciepłe dni na balkonie w wózku, nie ma co przesadzać ale ostrożności nigdy za wiele tym bardziej przy noworodku

Gość zaloz jeszce kombinezon
zeby niz zmarzl!! a na serio to czapeczka zbedna, body z krotkim rekawem i cienki baweniany pajac w zupelnosci wystarcza. Kocyk tez jest zbedny.

Gość 24 stopnie
tan okno dopiero otwórz po kapieli:) a jeszcze jedno ja mojego syna przegrzałam troszkę i wylądowałam u pulmonologa z płucami bo tak był przegrzany że woda si.e zebrała na oskrzelach lekark anam powiedziała że temp do spania to 22 stopnie jest idealna latem cięzko aby aż tak spadł aszczegolnie w upalne dni ale wietrz dużo mieszkanie

Gość cisowiankaaaa
kurcze to mnie teraz nastraszyłaś... Mała ma bardzo często zimne i sine rączki i tak samo nóżki więc czym jest to spowodowane ? bo ja myślałam że zimnem okno od rana jest cały czas otwarte i przed chwilą zamknęłam