Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lyubitshka

ksiązki do polecenia!!

Polecane posty

jako ze sa wakacjei wiecej czasu wolnego prosilabym kafeterianki o polecenie jakies dobrej, ambitnej ksiazki. od razu mowie ze nie interesuje mnie fantastyka.

Gość Witamiżegnamzarazem.
Nie wiem, czy Poe kwalifikuje się. Co prawda, jest w jego twórczości nuta fantastyki, nie mniej serce by mi pękło, gdybym jej nie polecił(konkretnie - "Opowieści Niesamowite", czyli tomik kilku opowiadań i wierszy). Jeśli zaś chodzi o książki absolutnie trzymające się realiów, to polecam coś z klasyki, jak "Przęminęło z Wiatrem", czy "WIchorwe Wzgórza". O ile lubisz romansidła...:)

*Wichrowe Najlepiej, jeśli przybliżysz mi preferencje, jak czytane przez Ciebie najchętniej gatunki....

o nie zadne romansidla :O !! cos a la p. coelho, czasem h coben, e.emanuel-schmitt, aczkolwiek ostatnio czytala 'zaginiony symbol' d browna :P preferuje tez polska lit wojenna ale ja znam raczej

Trudna sprawa, gdyż ja siedzę po uszy w literaturze fantastycznej, i z regóły polecam Strugackich, Lema, Tolkiena, czy Lovercrafta.... Nie mniej, polecam klasyków powieści kryminalnych, jeżeli lubisz Cobena. Zaś o twórczości Coelho niewiele wiem, to też trudno mi się opierać na takiej informacji w doborze odpowiedniej lektury.

Gość **Czarnulka*
Polecam cudowna wzruszajaca ksiazke Nostalgia Aniola , na jej podstawie zrobili film ktory nie umywa sie do ksiazki. Warto takze przeczytac wszystkie kryminaly M.H.Clark np "Gdy moja sliczna spi" . Z fantastyki to ksiazke p.t "Phate" o komputerach,takie troche nawet powiedzialabym z dreszczykiem. "Czarne na pamiatke" swietny kryminal ale nie pamietam autora. A dla mlodziezy to "Ćpun" Burggessa.

Polecam "Bestię" Alex Flinn. Lekka, miła i przyjemna lektura na coraz to już dłuższe wieczory;-)

Gość szz
zafon - cień wiatru, gra anioła

Gość kasia!!!!!
Carlos Ruiz Zafon " Cień wiatru"

wichrowe wzgórza- emily bronte, harlana cobena wszelkie książki, zaczęłam ostatnio czytać i każda kolejna jest na podobnym poziomie- np. obiecaj, w głębi lasu jane austin polecam