Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama pytająca;-)

Do mam, które znają dokładny moment poczęcia swoich dzieci

Polecane posty

Gość mama pytająca;-)

dziewczyny jako że Wasze dzieci były planowane, to znacie ich dokładny moment poczęcia dlatego chciałabym zapytać czy na usg (tych początkowych do 13 tygodnia) wiek ciąży zgadzał się z tym faktycznym co do dnia?

Gość lilly of the valley kobietka
Tak,ja dokladnie znam czas i godzine i wiek sie dokladnie zgadza co do dnia,ale nie wiem jak bedzie z porodem czy trafi w dokladny dzien,bo dzieciatko juz troche wieksze niz norma

ja znałam dzień poczęcia to podałam lekarzowi na 1 wizycie i on wpisał w książeczkę dzień porodu na podstawie tej daty co podałam. Termin na 12 08 a urodziłam 09 08

Gość mama pytająca;-)
mnie tylko chodzi o to czy dzień poczęcia wynikający z Waszych obliczeń zgadzał się z tym z usg u mnie w pierwszej ciąży zgadzał się dokładnie co do dnia, a teraz jest 3 dni różnicy (ciąża jest młodsza o 3 dni w/g usg) i nie wiem czy taki pomiar błędu jest dopuszczalny?

Gość lilly of the valley kobietka
mysle ze po prostu taka roznica to dopuszczala norma i tyle

Gość ja tez znam date zaplodnienia
w dodatku wtedy widzielismy sie z mezem tylko w wekkendy. wiem, ze w tyamten piatek mialam owulacje ( cuzje zawsze lekkie bole). No i kohcalismy sie tylko raz przaz weekend i jest to chlopiec. z tego cow iem to najwieksza szansa na chlopca jest w idzen owulacji lu dizen po. Natomiast z usg wyszedl termin 6 dni pozniejszy! Ale z pierwszym dizeckiem tez tak bylo. Lekrza wyliczycl z usg 5 dni poznijesza date poczecia. urodzilam tydzien przed terminem ktory sobie sama wyliczylam. a dwa tygondie przed terminem z usg. mysle, ze teraz tez tak bedzie.

Gość Hejka:)
U mnie był to 18 dzień cyklu dokłądnie 15 maja w moje urodziny , cykle 31 dniowe(miałam monitorowaną owulację) a poród (wywoływany) zakończył się w 42 .c :/ zamiast w 38, dodam że było to moje pierwsze dziecko a pierwsze ciąże rozwiązują się najczęsciej z opóźnieniem.

Gość Hejka:)
Moje dziecko miało "parametry" dokładnie na czas kiedy zostało poczęte.