Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szarak000

Gdzie szukać pracy z takim wykształceniem?

Polecane posty

Gość szarak000

Skonczyłam szkołe średnią, mam mature i szukam pracy, ale nie wiem gdzie takie wykształcenie wystarczy. Jesli wiecie, poradźcie mi tez odnośnie sytuacji szkoła średnia bez matury

Szkola srednia bez matury: biuro, wszelkie mozliwe sklepy jako sprzedawczyni, niektore inne firmy typu agencje reklamowe, w przypadku facetow - budowa. Szczerze to nie brak matury przeszkadza, to wyzsze wyksztalcenie

Gość szarak000
wszyscy tak sie na te studia rzucili, nie wiem czy dobrze robie bo potem konkurencja na stanowisko pracy moze byc zbyt wysoka

to zależy co potrafisz itd. moj kolega z pracy nie ma matury ( ma 21 lat - i nie zamierza nigdy podchodzic do niej ) i pracuje jako architekt inform. w wielkiej firmie zwiazanej z netem... jest to jego pasja i bardzo sie w to od lat angazuje wiec ma spora wiedze w tym temacie - wieksza niż nie jeden mgr

Gość a jaką...
szkołę masz?? jaki kierunek?

Gość szarak000
liceum profilowane : ochrona środowiska. Umiem dużo i nie boje sie pracy, ale niestety ciezko jest tak ze dla pracodawcy liczy sie papierek i nawet nie daje szansy sie wykazac

Gość szarak000
Nie rozważyłam takiej mozliwosci, a wydaje sie byc faktycznie pomocna. W jakiej branży to powinien byc staż?

Gość szarak000
mieszkam w małym mieście,gdzie kierunek wydaje sie nie miec przyszłości. Ile trwa taki staż?

Gość szarak000
dzięki za pomoc :)

Gość edukacota
Szarak000 ty faktycznie na studia się nie nadajesz bo z myśleniem u ciebie ciężko.

Gość dziewczyna1234567890000
ciezka sprawa bo po ogolniaku jest trudno cos znalezc bez znajomosci. z UP dadza cie na staz ale nie koniecznie w twoim kierunku, liceum to liceum bez wzgledu na profil.staz trwa od 3 do 9m-cy pociesze cie bo ja tez szukam pracy, skonczylam technikum, mam zawod i mature i od pazdziernika ide na studia dzienne. co prawda teraz pracuje ale szukam czegos w miescie gdzie bede mieszkac i studiowac

Gość będę kiedyś tesciową
niestety jest bardzo ciężko znaleźć pracę choćby w biurze tylko ze średnim... za duża konkurencja na rynku pracy, ludzie mają skończone kilka fakultetów, a do sekretariatu nawet potrzebują po studiach. Do adm. państwowej też potrzebują z wyższym, tych ze średnim nawet nie biorą pod uwagę podczas rekrutacji. Pozostaje praca w sklepie, kasie i to na umowę czasową bądz zlecenie i idź dziewczyno na studia, wiem że to kosztuje, ale będziesz mieć o wiele więcej możliwości na start w życiu, Pl to taki kraj ze papierek się liczy, choćby z badziewnej uczelni, ale trzeba go mieć

Gość gość
A może spróbuj swoich sił jako doradca finansowy? Realfinance poszukuje obecnie nowych członków, płacą znakomicie (można zarobić 5-6 tysięcy miesięcznie), no i atmosfera w pracy jest bardzo fajna.