Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mama_majki_88

w czym podawać mleko roczniakowi

Polecane posty

Droge mamy, moja córcia niedawno skończyła rok i mleko pije nadal z butli. Chciałabym to zmienić, ale nie wiem w czym podać jej to mleko aby nie piła go mniej niż teraz. Wypija z butli raz dziennie ok 210 ml (reszta jest w kaszkach) ale widzę, że przy piciu z kubka soków szybko się zniechęca i pije ok 20-30ml. Proszę powiedzcie mi w czym podajecie mleko swoim pociechom

Gość o kurcze :/
W butelce z silikonowym dziubkiem niekapkiem

Gość o kurcze :/
Dobrze że uczysz ją pić z kubka bo tak nalezy robić jednak ona ma swoje przyzwyczajenie (szybkie picie-ssanie i jednoczesne połykanie) jak u niemowlaka co jest normą i tu pomoże tylko kubek niekapek z silikonowym dziubkiem.

niekapka już próbowałyśmy przy innych napojach. Mała widocznie nie wyczuła jaki jest cel i niekapkiem rzucała z radością. a co myślicie o kubeczkach ze słomka? czy to zdrowe? słyszałam że z niekapków dzieci powinny pić od czasu do czasu np. na spacerach a nie ma to być nawyk.... w związku z tym kompletnie zgłupiałam;/

Gość ja kupilam bidon z rurka
taka miekka silikonowa, corka bardzo chetnie z niego pije ale mleko nadal pije z butelki. z niekapka pije od czasu do czasu, nie lubi za bardzo. ma tez kubek ze slomka i tez lubi z tego pic do sniadanka cos. a najbardziej jej sie podoba picie z kubka z raczkami, ale polowa laduje na niej wiec taki wariant tylko w domu i tylko woda na razie.

Gość mamamam27
hmm mój 10 miesięczniak niepija samego mleka - niewiem czy twoja nie jest za mała ale ktoś dawal mleko z takiej butelki z rureczką - ale to chyba kaszka była

mój ma 21 miesięcy i mleko pije z butelki ze smoczkiem :) ale ze smoczkiem do kaszek,wszystk oinne pije z normalnej butelki,z butelki po kubusiu play i z kubka,ale tą butelkę też już zaczynam wycofywać z obiegu :D syn mleko pije tylko raz dziennie,bo je już normalnie,no prawie ;) Jeszcze z normalnego kartonika ze słomką pije

Gość a ja uwazam ze...
ojejj dajcie spokoj moj syn pil z butli do 3,5 roku :) sam powiedzial ze juz wcale nie chce mleka,bo zje sniadanko w przedszkolu. zęby ma super,nic sie nie psuje,zawsze pil herbatki w granulkach,no i smoczek Jesli chodzi wam o zeby-to jest w genach,jak cos ma byc nie tak,nie pomoze stosowanie sie do nieuzywania smoczkow itd

kupiłam dzisiaj małej kubeczek ze słomką....świetnie jej wychodzi wylewanie na siebie bez zrobienia łyka;/ mamy też kubeczek z ustnikiem ale maleństwo sie krztusi.... może faktycznie zostać przy butli ze smoczkiem....