Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kashi

Duze niemowlaki rozwoj

Polecane posty

Moj synek niedlugo skonczy 5 miesiecy i wazy juz ponad 9kg.Widze ze z niego taki maly leniuszek,slabo sie przewraca,jednak jest chyba dosc silny bo juz potrafi podciagnac sie za raczki do siadania i trzyma sie prosto.Zastanawiam sie jak to bedzie pozniej,sa tu mamy takich duzych niemowlakow?Jak rozwijaja sie wasze dzieci?

Gość smerfetkaaaaaaaa
mój w wieku 6msc ważył 9300 i mierzył 75cm jest dużym chłopcem. Co do rozwoju to od 6msc pełza jak szalony tyłem, przewraca się na brzuch i z brzucha na plecka, powoli przymierza się do samodzielnego siadania ale póki co nie potrafi załapać kolejności działania, podciąga się jak podam mu ręce, każda próba posadzenia kończy się pozycją stojąca i "skakaniem" Ogólnie jest go wszędzie pełno, ciągle czymś rusza jak nie ręką to nogą, jest ciekawski i wszystko chce widzieć. Nie mam z nim lekko ale co zrobić :p

mój w zeszłym tyg skończył 5 miesięcy wazy ok 9,6 kg i 68 cm. tez jest leniuszek ,z pomocą się przekręca, ale samemu mu się nie chce. dostałam skierowanie do rehabilitanta , żeby go rozruszać i chodzimy sobie i cwiczymy. ale wedlug mnie to bezsensu bo przeciez ma jeszcze czas. ostatnio np zaczal sie bracac w okol wlasnej osi(tz zajmuje mu to troche czasu), i zaczyna jakby pełzac do tylu

Gość mama małego rozrabiaki
mój synek ur się 4200 g jak miał 6m ważył 10300 , teraz waży 13 kg a ma 11 miesięy, w wieku 7 tyg pięknie trzymał główkę, siadała w wieku 5 m, sam stawał w wieku 8 miesięcy a teraz od jakichś trzech tygodniach lata po domu jak szalony, przy meblach zaczął coś koło 9 miesiąca

Gość youthyouth
z doswiadczenia: wspaniale ;) wiem po sobie hehh ;) urodzilam sie z waga 4,400 .. teraz mam 20kilka lat, jestem wysoka i szczupla.. moi rodzice nie mieli zadnych problemow ze mna, tzn z moim "rozwojem"

Gość Karolinakarolinakarolina
a pamietacie ile wazyły wasze dzieci majac 3 mc? ja mam własnie synka 3 msc 6900 :) a pytam, bo chciałam z ciekawosci porównac:)

mój ważył 7800 mam przed sobą jego książeczkę

a jak miał 2 miesiące ważył 5720g i dodam ze jest wysoki, nie jest gruby

mój na równe 3 miesiące ważył 6,66 kg,ogólnie jest dzieckiem bardzo ruchliwym,przewala sie już z plecków na brzuch,macha nogami i rękami bardzo energicznie,podciąga główkę w stronę klatki równocześnie z nogami jakby próbował siadać.

dziekuje za odp. dla mnie to on jest bobasem w sam raz :) jest taki ubity:) ostatnio tylko jak z nim spacerowałam to taka kobitka,,ale grubasek" sobie mysle, Ty szczupła nie jestes:)

czy duze czy małe rozwój poszczególnych etapów typu.siadanie,wstawanie itd jest wtedy gdzy dziecko jest gotowe,kości,mięśnie.Waga nie wiele ma tu wspólnego. Mój jak miał 7 miesięcy miał 10,100g. usiadł sam mając 5,5 miesiąca-nie podciągałam nigdy dziecka do siadu,bo po co,jestem zdania ze na takie cos przychodzi odpowiednia pora,a nie zmuszanie dziecka a raczej jego organizmu do czegoś do czego nie jest gotowy,raczkował mając 6,5 miesiąca.Wstał na nózki mając 7,5 miesiąca,mając rok ładnie chodził,chociaż często zaliczał podłogę :) cóka koleżanki urodziła się 3,200 mając rok miała 10kg mój miał 12,500 mój chodził jej cóa nie,jej córa usiadła mając 7,5 miesiąca podczas gdy mój już zaczynał chodzić. Napiecie mięśniowe miał prawidłowe,chociaż fizjoterapeuta nie był zadowolony z faktu,że syn ma ponad 10kg i już wstaje. Każde dziecko jest inne,nie kazde duże musi rozwijac się jak inne duże :P

Gość moj maly
syneczek ma 1,5miesiaca i wazy juz 5789g ur sie z waga 3800 i 59cm teraz nie wiem ile mierzy sama nie bardzo moge sie za to zabrac bo on w spokoju nie ulezy :) juz bardzo ladnie lezy na brzuszku z podniesiona glowką --wcale mu sie nie chwieje, jak noszony do odbicia to tez glowa prosto i sie gapcio rozglada wszedzie, fajnie gaworzy, ssie rączke czasami ma takie fałdki ale raczej grubaskiem nie jest :) tez jest dosyc dlugi ale to po rodzicach :)

selaminka im dziecko cięższe tym wolniej się rozwija. to akurat ma sporo do rzeczy chociaż zdarzają się wyjątki

wszystkie miescicie sie w tabelce :) czyli macie piekne dzieci:)

ja tam uwazam ze takie duze niemowlaki sa sliczne takie do schrupania, takie chude tez sa sliczne ale nie maja takiego uroku bobaska slodkiego. zreszta kazdy kto widzi moje dziecko mowi ze jest sliczne takie z reklamy a lekarz mowi ze poprostu nalezzzzy do duzych dzieci nie grubych i ze z tego wyrosnie

Gość lkikoidsodj
tak tak do schrupania, a fee takie tłuściowchy to pasuje na siłownię zapisać. Takei wielkie niemowlaki wcale nie są słodkie , łodkie są własnie te drobniutkie niemowlaczki a nie takie tłuste przerośnięte byki ...za dużo w waszej diecie modyfikowanej genetycznie zywności było :D ...

interesuja opinia o diecie matki a przepraszam to niby w ciazy za duzo tej zywnosci czy podczas karmienia ? ciekawe jak to sie ma do tego ze maz ma 190 a ja 178 cm

Gość a feee,grubasy
mnie sie tez nie podobaja takie spaslaki.Kiedys to bylo moze modne,za komuny.Nie bylo co zrec i matka sie cieszyla,ze ma grube dziecko bo niby dobrze odzywiane. a co sie dziwicie,ze wasze dzieci sie tak kiepsko rozwijaja ruchowo?takie tlusciochy!

Gość mój synyś
wiecie co... to jak moje dziecko urodzilo sie ze wzrostem 59cm i nie miesci sie w tabeli to co....heh glupota z tabelami :p