Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Nie ten dział ale zapytam :P Potrzebuję przepisu na pyszne,chrupiące i słodkie gofry :) i to w czym robicie,np.firma gofrownicy i jaki kształt ma w środku

Gość przepis niezawodny
paczka gofrow ze sklepu+toster+konfitura wisniowa.

gofry na ok 12 szt, ja robie czesto z połowy porcji 500 gram maki (ok 3 szkl) pół szkl cukru cukier waniliowy 4 jajka pół kostki roztopionej margaryny 2 szkl wody łyzeczka proszku do pieczenia zmiksowac zółtka i cukier, dodac wode, margaryne, make, proszek, na koniec połaczyc z piana z białek. ciasto ma byc jak gesta smietana, inaczej bedzie wypływac z gofrownicy. smarowac gofrownice olejem przed kazda porcja ciasta. ja mam zwyklą gofrownicę jakąś tanią za 50 zł, tażke mocy nie ma duzej, a gorfy wychodzą przepyszne i chrupiace, najwyżej jak poleżą to na drugi dzien bedą już mikkie, ale tez ok bardzo polecam bo własnie tylko z tego przepisu wychodzą fajne, a nie gumowe aha u mnie ksztat prostokątny

Tylko i wylacznie gofry jogurtowe. Wyprobowalam chyba z 10 przepisow i ten jest najlepszy. Moje dzieciaki sie nimi zajadaja ;) SKŁADNIKI (na ok 9 okrągłych gofrów): * 130 g masła * 4 jajka * 250 g mąki * 2 łyżeczki proszku do pieczenia * szczypta soli * 4 łyżki cukru * 400 g jogurtu naturalnego Maslo utrzeć z cukrem, solą i jajkami na puszystą masę. Mąkę wymieszać dokładnie z proszkiem do pieczenia i na przemian z jogurtem wmiksować do ciasta. Upiec gofry i podawać je z cukrem pudrem, dżemem lub bitą smietaną. Smacznego

gofry ze sklepu to gówno ;) chodzi mi o dobre,chrupiące,ten kto jadł z paczki i robione własnoręcznie wie o czym mówię ;) nio nio -dzięki Ci bardzo,mnie naszła ochota jak w biedronce widziałam gofrownicę za 59zł :)

nie no te z paczki to syf i chemia az pali w gardło. ja lubie te samorobne własnie.