Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karolinkacmok

ile macie oplat?

Polecane posty

Gość karolinkacmok

ile wynosza was miesieczne oplaty za mieszkanie/ dom ? Ja mam dom jednorodzinny i oplaty miesieczne : - 350zl prad, - 47zl butla z gazem, - 50zl wywoz smieci, - 37zl woda, - szambo, 100zl, - telefon 80zl, - internet 80zl, - telwizja 47zl, = ok. 800zl

Gość u mnie opłaty wynoszą tyle:
prąd: 200 czynsz: 200 tv sat.:46 internet:59 tel: 100-130 Za mieszkanie 50m2 z wszystkim na prąd. W sumie ok 600zł mies

Gość takasiakaiowaka
U nas, na 60m2 opłaty w sumie wynoszą około 800zł, na dwie osoby.

Gość u mnie opłaty wynoszą tyle:
u nas na 4 osoby. Ja, mąż, 2latka i 3tyg synuś.

Gość xyzupa
Miesięcznie to ok. -gaz-100zł, -prąd-120zł, -śmieci-30zł, -woda-30zł, -kanalizacja-40zł, -telefony-50zł, -internet-50zł, -tv-50zł RAZEM- 470ZŁ Raz w roku płacę za opał- 2400zł i podatek(dom i działka)-120zł Rozbijając to na miesiące wyjdzie ok. 210zł dodatkowo. CZYLI RAZEM OK.680ZŁ

Gość a ile płacicie za ogrzewanie?
pytanie kieruję do tych co mieszkają w domach

Gość xyzupa
Ja mieszkam w domu i ogrzewam 120m2 groszkiem i miałem.

Gość myszkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
u mnie ok: gaz-100 prad-70 czynsz:440 tv:25 internet:50 telefony:60 ok:700-800 zl mieszkanie w bloku 48 m2

Gość a ja dodam
Czynsz + wynajem 850zl Gaz-50 Prad-120 (co drugi m-c) Telefony-210 Internet-100 38m2,2os Dodac do tego utrzymanie auta,kredyty...wychodzi ponad 3000 zl..:'(

Gość Zulkaaa
U mnie mieszkanie spółdzieldze własnościowe-zameldowane 2os-metraż 69m Miesięcznie: czynsz (od maja do października)- 520zł prąd - ok 130zł internet - 130zł razem: 780zł Przez resztę miesięcy, czyli kiedy dochodzi ogrzewanie średnio 250zł wiecej.

Gość mamaaaaaaa
u mnie wynajem plus opłaty mieszkaniowe - gaz, prąd, woda 1300 zł plus internet i telefon - 1600 zł plus kredyt na auto - 2400 zł ;(((((

Gość MOJE OPŁATY SĄ TAKIE
-PRĄD 100ZŁ -WODA-80ZŁ -GAZ - 400ZŁ (ZALICZKA NA OGRZEWANIE) -ŚMIECI 15ZŁ + 4 ZŁ NA WORKI DO SEGREGACJI, SZKŁO I PLASTIK -TV 21ZŁ -INTERNET DOM 40ZŁ - ŁĄCZE TP DZIELONE Z SĄSIADEM -TELEFONY JA 40, MAZ 200 SYN 10 -KLUB MALUCHA 310ZŁ ...... TO SĄ OPŁATY STRICTE DOMOWE, DO TEGO DOCHODZI 3X TYLE ZA FIRMĘ, ZUSY, PENSJE, OCHRONA, NAJEM ITP ITD :O

Gość karolinkacmok
ja na opal zima 500zl na miesiac grzewczy ( piec na ekogroszek). troszke drewna do kominka dochodzi ale to juz nie wiem bo maz kupuje to sam.

Gość i920i30903492-
jakim cudem 350 zł na mc prąd???? u mnie jest tak: dom w Poznaniu: net- 50 smieci 45 prąd ok. 120 za mc ( rachunek mama na dwa) gaz jest okropnie drogi - wychodzi tez 100 na mc za kuchenkę i ciepła wode. woda - ok. 80 Najgorsza bolączka to ogrzewanie na gaz, ok. 4 tys. na rok. W ogóle ceny gazu mnie wkurwiają- teraz jak dostałam rachunek za okres letni za 3 mce to sam aboinament i tym podobne opłaty wynosiły 200 zł!

Gość karolinkacmok
to prognozy ;) Rok temu sie budowalismy wiec bylo spore zużycie pradu. Radze zmienic ogrzewanie na inne. My sie nawet pod gaz nie podpinalismy w tej chwili jednym z najtanszych opalow jest ekogroszek. Juz nie wspomne ze malo sie brudzi i tylko raz max 2 razy dziennie do pieca sie zaglada by cos sypnac. My jestesmy z Wroclawia

Gość i920i30903492-
a piec gdzie macie w piwnicy? Bo ja w piwnicy nie mam tego komina czy czegoś tam, musiałabym w kuchni zrobic kotłownie... Ile was kosztował piec?

Gość karolinkacmok
piec mamy w kotłowni. Piec kosztowal nas 6 tys zl + reszta z montazem = 10tys zl okolo. ale opal kosztuje nas 500zl miesiecznie zima ( wiec szybko sie to zwraca). Dodatkowo ogrzewa nam wode ( wiec ciepla mamy za free ).

Gość karolinkacmok
dodatkowy atut to jest to, ze w domu we wnatrz mozesz ustawic temperature pieca bez chodzenia do kotlowni.

Gość gosiu srosiu
Moje opłaty które zliczyłam sobie (z nudów wczoraj) od stycznia do lipca/sierpnia (zależy od mediów): Woda : 1816,98 na miesiąc około 259,57 Gaz: 2763,43 -II- 345,43 Światlo: 2433,75 -II- 347,68 Telefony: 1191,64 -II- 170,23 Internet: 361,06 -II- 45,13 Cyfra: 290,00 -II- 36,25 Śmieci: 264,60 -II- 33,07 Razem: 1237,36 Plus Paliwo : 200 zł, Raty 300zł (już ostatnia w sierpniu); Lekarz, Badania, Apteka od grudnia do lipca 5043,16 (też już raczej koniec) Mieszkanie 80m2, bezczynszowe bo moje :) plus dom w budowie (opłaty za prad i wode tam)