Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

taka sobie ona.

Reakcja BLISKICH na to że jesteśmy w ciąży....:)

Polecane posty

Opiszę swoją sytuację, a bardzo ciekawią mnie wasze opowieści....Ciekawa jestem czy bedzie śmiesznie czy przerażająco... A więc z pierwszym synkiem jak zrobiłam test ciążowy, oczywiście były mąż zachwycony...ale reakcja mojej mamy bezcenna. Wieczorem przyszła do nas do pokoju na plotki jak zawsze, a ja jej dałam test ciążowy bez słowa wyjaśnienia, pooglądała z każdej strony, i odłożyła pogadała jak zawsze i wyszła...ja w szoku mój były również ,że zero reakcji...na drugi dzień przychodzi do nas i się jej pytam ...może byś chociaż słowo powiedziała że zostaniesz babcią, ona- o kurw to ja będę babcią??? mówie jej że wczoraj dałam jej test a ona nie zrobiła zadnej reakcji..a ona na to, dałaś mi jakiś plastki pooglądałam i oddałam...o kurwa ale się cieszę...było to 7 lat temu... Ps. przepraszam za wulgaryzmy ale tak to dokładnie brzmiało...

Gość rosa30
moi byli przerażeni jak dowiedzieli się że spodziewam się dziecka. Dodam że w tedy miałam 28lat a oni 50.Stwierdzili że za młodo zostali dziadkami :P

A po rozwodzie ja z dorobkiem 2-ki chłopców...po trzech latach odważyłam się na nowy związek, wyjechaliśmy za granice, po 8 miesiącach ,,nieuważania,, ciąża...mój B...przeszczęśliwy, dzwonimy do mojej mamy, jego rodzice nie żyją. i mówimy jedno przez drugie będziesz babcią, po raz pierwszy i trzeci...ona chwila ciszy i mówi żartujecie prawda....ja w niemczech wy w Szwecji a trzeba to przecież opić.... tegże żadna z jej reakcji nie była ,,normalna,, dodam że u mnie w rodzinie się nie pije więc skąd ten pomysł z oblaniem tej wiadomości???

Gość rosa30
jesteś odważna, raz rozwód dwa tak szybko kolejne dziecko z nowym partnerem. My teraz planujemy drugie ...znowu będzie pieprzenie teściowej która za mną nie przepada;)

3 lata po rozwodzie....nowy związek, chyba te 8 miesiący głupio zabrzmiało, jesteśmy już dwa lata razem, a od 8 miesięcy były starania o dziecko....może i szybko...ale życie przez palce uciaka jak się nie podejmuje żadnych decyzji, a czy była dobra czy zła to się okaże...na razię mogę powiedzieć że nowy związek wyleczył mnie z wielu wielu ran...

Gość Blanka ...
u mnie wszyscy sie cieszyli ... ale jak powiedzielismy ojcu mojego meza ze po raz drugi zostanie dziadkiem, to wzruszyl ramionami i powiedzial "to was problem" ... a ja jakbym po buzi dostala pięścią !!! Jak mozna tak powiedziac przyszlej matce? Tym bardziej ze moj maz jest jego najmlodszym synem. Najstarszy nie moze miec dzieci a corka, ktora ma juz 34 lata woli chodzic do kosciola niz sie za maz wydac. Wiec wnuki ma tylko z mojego malzenstwa z jego synem. I taka durna reakcja ... nigdy mu tego nie zapomne i teraz mocno utrudniam mu kontakty z dziecmi. Wszyscy inni sie cieszyli ...

Gość moja szwagierka do mojego m
powiedziała trzeba było chociaż najtańsze gumy kupić....

Gość matkaniewiedząca
Hehe czytam Wasze relacje i przypomina mi się o mojej sytuacji. Nie mogę spac, więc napiszę, co mi szkodzi. generalnie większośc reagowała podobnie "Będziemy mieli dziecko", "A kto jest w ciąży", " No przecież mówię, że ja", "Ty???" z wielkim zdziwieniem potem się cieszyli w sumie. Przyszła, niedoszła teściowa tylko sprawiła mi przykrośc bo po gadce tego typu dodała, " ciekawe jak Ty dziecko wychowasz" mój facet się zdenerwował i mówi "Mamie się całkiem, cłakiem udało (pokazując siebie palce) więc to nie może byc takie trudne" i chciał żebyśmy wyszli, ale sytuację uratował teściu, który na chwilę zniknął i pojawił się z butelką nalewki własnej roboty " nie słuchajcie matki, wiecie jaka ona jest, trzeba to opic" no i faceci się napili, bo ja w ciązy oczywiście nie tknęłam nawet kropli, choc nie powiem ciągnęło mnie:) Oczywiście te dialogi mogły nie byc dokładnie takie same jak napisałam, ale miały podobny sens i treśc.

Oj widzę ,że róże były reakcję, szkoda że tak malutko mamy wpisów... Ja pamiętam jeszcze reakcję mojego kuzyna jak mu żona przy całej rodzinie powiedziała i przy okazji nam,,kochanie bedziemy mieli dziecko,, wszyscy w szoku i lecą z gratulacjami, a kuzyn po chwili do żony, ale jak to skąd my dostaniemy to dziecko???? chyba myślał że dzieci się z wyprzedaży dostaje..albo w prezencie od kogoś...

Reakcja mojego ojca: - "Uuuu...biedne dziecko". I tup tup po Ballantinesa. Reakcja najbliższego przyjaciela: - "Nie wiedziałem, że gumowe lale mają funkcję zajścia w ciąże. Czego to ludzie nie wymyślą." Kumple z drużyny: - "Jak będzie chłopak to zrobimy z niego naszą maskotkę." Komentarze były różne. Pracowaliśmy razem z Anetą, jednak nikt nie wiedział że się spotykamy. Kiedy powiedzieliśmy jej przyjaciółce o ciąży spojrzała na moją kobietę z niedowierzaniem i mruknęła: - Dałaś mu? Sam dowiedziałem się o tym, że zostanę ojcem w dosyć dziwny sposób. Aneta zadzwoniła do mnie z pracy, a że nie chciała by nasza znajomość ujrzała światło dzienne wymyśliła że zakoduje wiadomość: A:- Ciasto jest w piekarniku Ja:- Jakie ciasto? Robisz placek? Dlaczego nie jesteś w pracy A:- Niedługo znacząco przybiorę na wadze. Ja:- Jak będziesz raczyć się plackami to na pewno. Wściekła rozłączyła się i za chwilę przyszła wiadomość: Jestem w ciąży baranie jeden! Babcia nie powiedziała ani słowa tylko płakała dobre 10 minut. Przyszła teściowa z kolei rozpoczęła tyradę po której moja kobieta stwierdziła, że lepiej będzie jak nie będę próbował zacieśniać więzi z jej matką. Rozpoczynamy piąty miesiąc ciąży, a ja na oczy nie widziałem potencjalnej "teściówki" :D

u mnie mąż pierwszy odczytał wynik testu,nasikałam na niego,zatkałam i czekałam na wynik a on mi wyrwał go z ręki.Jak zobaczyłam jego powiększające się oczy i to że zmienia kolory na buzi jak tęcza to wiedziałam jaki wynik,czekałam aż mi na własne oczy pokaże,z wrażenia prawie wpadłam do brodzika:D reakcja mojej babci: siedzę na skajpie,łeb spuszczony,kręcę się,jąkam,wkońcu tekst ''babciu wiesz co ja muszę ci coś ważnego powiedzieć...'' a ona ''jesteś w ciąży?'' a ja no tak a skąd wiedziałaś?ta kobieta bardzo dobrze mnie zna, potem pytała dlaczego byłam taka skruszona,przecież jestem dorosłą mężatką i z reguły bywa tak że kiedyś pojawia się dziecko w związku:D nie wiem ale czułam się jak 14 latka która zrobiła coś bardzo złego i czeka na karę od nawiedzonego rodzica:P potem wszystkim na osiedlu obwieściła że zostanie prababcią :D teściowie:leciałam z mężem na wakacje i mówię ''jak my to powiemy twoim rodzicom?!'' G:normalnie! ja:ale jak tak poprostu?to chodż im powiemy już w terminalu na lotnisku i idziemy na odprawę! G: niee,idziemy do nich teraz.Więc wzięliśmy torby i poszliśmy do rodziców. Mąż siedzi i duma,teściowa chodzi,gada do nas, ja łeb prawie pod stołem. a mąż nagle''dobra miejmy to za sobą,zostanieciedziadkami'' teść oczy jak sowa,matka stanęla jak wryta,kopara jej opadła.Na samym początku wyglądali na bardzo zszokowaych,ale w miarę upływu tygodni ciąży zaczęli się z tym oswajać.Teraz babcia ma jobla na punkcie wnuka, a dziadek niestety wypiął dupę na całą rodzinę,bo znalazł sobie nową ;)

Gość ajaksa
Moi rodzice bardzo się ucieszyli Teściowa - zero reakcji, zero gratulacji. Ale czy po kimś kto życzył mi żebyśmy nie mieli dzieci można spodziewać się czegoś innego?

Gość hahaha:):)
My najpierw oznajmiliśmy teściom. Mąż powiedział że zostaną dziadkami chwilę pogadaliśmy bez większych uniesień i wyszliśmy.Wtedy zadzwonił teściu żebyśmy wrócili.Doszliśmy do nich spytał się mnie czy jestem pewna ciąży-powiedziałam że tak.I parę godzin później dostaliśmy kluczyki do nowego auta żeby w razie czego mogła szybko do szpitala pojechać:):).Teściowa potem oszalała:).Na zdjęciach z usg widziała że mały jest podobny do męża,robi takie same miny...A teściu tylko do niej-Co ty kurwa nienormalna jesteś??!!Jak ty z takiego zdjęcia widzisz do kogo podobne. A mój ojciec jak mu powiedzieliśmy to z pół godziny siedział i się nie odzywał a potem się zaczęło...Zaczął się o mnie martwić-jako jedynaczka mam dobrze:).Nie będę opisywała jak to martwienie wyglądało bo pewnie nie jedna się domyśla

Gość D.BillI
dzwonie do mamy z życzeniami imieninowymi i mówię, że am z tej okazji prezent: - jestem w ciązy - co??? zartujesz!!! - nie żartuję, poważnie:) - nieee, no, ale... (długa chwila ciszy) wreszcie wydusiła: no, ale ty jesteś panienką! ale i tak będzie kochane... ja wiedziałam, że tak bedzie;)

Gość relacja babci
na wieść, że ma szansę nią zostać. Kilka lat temu nazad :D zmęczona, po ciężkim dniu odbieram wieczorem telefon, dzwoni córka z płaczem: Nasza rozmowa miała taki przebieg: o- - "mamo jestem w ciąży". -I dlatego ryczysz? -Nie, nie dlatego, ale rzygam. - To normalne w tej sytuacji - Mamo, ale ja już nie wytrzymam, to takie paskudne uczucie... - Zaraz, zaraz, ale czy ty córeczko, aby nie jesteś w ciąży? :D Córka miała 25 lat, ze swoim chłopakiem za granicą mieszkała już od 5 lat, dzisiaj są szczęśliwymi rodzicami 3 dzieci

Gość Autorko a czy...
Najpierw dowiedziała się prze skype moja mama (mieszkamy zagranicą) więc piszę jej " mamuś , wyobraź sobie że byłam dziś u lekarza i mamy 6 tygodniową ciążę i mam zdjęcie USG! :D ..na to moja mama....O to takie malutkie jeszcze ale widzisz ktoś się cieszy, a ty kiedy w końcu pomyślisz o swoim??? :D Na to ja: Mamo ja mówię o swojej ciąży!! Cisza....... Oooo, to jednak już pomysleliście , udało sie wam...to gratuluję curuniu i cieszę się bardzo :D. Tata równeiż się ucieszył i gratulował a miesiąc później dowiedziała się teściowa i teść (mąż był na miejscu u nich na kilka dni) i kiedy im to oznajmił to usłyszał tylko oo, to gratulujemy ale bez uśmiechu czy radości...może byli zaskoczeniu i w szoku? Kto ich tam wie ;). Potem ciąża okazała się być trudna więc żeby nie zapeszać dalej inni (znajomi w Polsce i dalsza moja rodzina dowiedziała się jak byłam w 7 miesiącu :) ). A tak jeszcze dodam że jak tylko zużyłam test to zawołałam męża siedząc na WC (bardzo romantycznie no nie? :D i pokazuję mu na co on szerokie oczy , uśmiech a potem podskok :D . Jeszcze tego samego dnia kazał mi się oszczędzać i obierał mi jabuszka i inne owoce :/.....a byłam dopiero w 5 tygodniu ciąży:D