Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pchla:D

europejskie karty bezpieczeniowe-prymitywna polska

Polecane posty

Zastanawiam sie dlaczego posiadajac europejskie ubezpieczenia moge sie leczyc bez dodatkowych oplat na terenie calej UE oprocz Polski.Gdy pokazalam im moja karte stwierdzili ze nie wiedza co to jest i musialam zaplacic. :/:/:/ masakra

Gość marucha po 30
bo jesteśmy w unii ale nie w europie:(

Ale dlaczego ja mam placic za jedna usluge dwa razy?? TO JEST NIENORMALNE

Gość mama trzylatka
Tak sie sklada ze z europejskiej karty ubezpieczeniowej mozesz korzystac na terenie calej UE. Sama wiele razy z niej korzystalam jak i rowniez moje dziecko. Glupia jestes ze zaplacilas. To ze w przychodni nie wiedzieli co to za karta to nie Twoj problem. Powinni ja skserowac sobie i tyle.

Gość wielka_fankaa
Ale dlaczego w pl nie ma czytnikow uniwersalnych ,do tych kart takze? Bylam na sloweni i chorwacji, w szpitalu jak i w malych przychodniach i tam walsnie mieli takie czytniki

Gość wielka fankaa
To ja -pchla:D:D:D:d

Gość mama trzylatka
Nie wiem czemu nie ma czytnikow. asza sluzba zdrowia jest zbyt zacofana na takie unowoczesnienia. Tak czy owakk na karte masz prawo chodzic za darmo zawsze oczywiscie w naglych przypadkach. Nie np leczyc sie na przewlekla chorobe czy np do dentysty ale np w razie wypadku, zlamania, naglej choroby itp.

a dendysta- przy bolu zeba to nie koniecznosc?? Do dentysty tez mozna normalnie isc tylko placi sie za blomby-zreszta na takiej samej zasadzie jak na pl karte

Gość a ja z takiej beczki zapytam
a ak ktos ma nhs tax credit exemption certificate to w pl moze z tej karty korzystac i sie leczyc za darmo tak jak w uk?

Gość mama trzylatka
No dentysta prz bolu zeba to raczej koniecznosc. Mowilam o przegladach i leczeniu np niebolacych zebow. A co do tej drugiej karty z uk to nie wiem dokladnie ale z tego co sie orientuje to mozna z niej korzystac tylko w kraju. To jest taki odpowiednik medical card z irlandi?? Jezeli tak to napewno nie mozna poza uk.