Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość goli345

zauwazyłam, ze mamuski strasznie swojmi dzieciorami sie przechwalaja..

Polecane posty

Gość goli345

Szczegolnie , te co t ich dzieci ani ładne ani madre..... b te c maja naprawde zdlne dzieci i sliczn e to nic nie mowia, tylko podziekuja .Mam Anke , zajoma, jedna brzydal, łyse, drugie głupie 4 szkola juz, a to o nich mowi jakby to był 7 cudy swiata, hhehehe

Gość jak to się mówi....
dobry towar nie potrzebuje reklamy a sma reklama jest dzwignią handlu:D. Myślę że jest wiele takich matek które zwyczajnie lubią sie przechwalać swoimi dziećmi ale jest też grono kobiet które poprostu lubią sobie pogadać o swoich pociechach , jedne od drugich czasem ciężko odróżnić . Ja się swoją córką nie chwalę bo nie mam takiej wewnętrznej potrzeby , widzę jaka jest , podoba mi się że jest taka a nie inna i to mi wystarcza .

Ja mam zdrowe, wesołe, spokojne, grzeczne dziecko i chwalę się nim na prawo i lewo. Nie tym co już umie, bo rozwija się normalnie. Co mam gadać, że w piątym miesiącu przekręca się z pleców na brzuszek i podnosi główkę, jak 90% dzieci w tym wieku to potrafi? Chwalę się tym, że mało płacze, że jest ciekawa świata, wytrwała, dzielna. Kwestii wyglądu nie poruszam, dla każdej matki jej dziecko jest najpiękniejsze, chociaż jak staram się patrzeć obiektywnie to dziecko jak dziecko, normalne z lekką tendencją w stronę ładnego. To sąsiadki wmawiają jej że jest śliczna, a im starsza babcia tym moje dziecko jest ładniejsze.

Gość ZGADZAM SIE:)
Cos w tym jest. Jestem na jednym topiku i jedna matka to sie nie moze po....s...rac jakie jej dziecko jest inteligentne. W wieku 10 miesiecy wiedzialo co to telewizor,co to pilot,palcem pokazywalo. a na zdjeciach wyglada jakby mialo zespol downa. Ona biega ze swoim dzieckiem ciagle po jakis lekarzach.Kiedys byli w klinice i lekarze wbijali temu dziecku igle w glowe,bo mama chciala wiedziec czy dziecko ma odpowiednia ilosc mineralow we krwi.

Gość jak to się mówi....
singri zgadza się :) dumę można pokazać i chyba każda normalna matka ją ma i uzewnetrznia ale faktycznie są takie kobiety które od A do Z opiszą każdy szczegół rozwoju swojego dziecka tkwiąc w świadomości że maluch potrafi coś niezwykłego czego na pewno w tym wieku niewiele dzieci potrafi. Kiedyś naczytałam się takich wpisów (był kiedyś taki temat) i chciałam dołąvczyć ale potem zrezygnowałam bo zwyczajnie głupi mi się wydał:D. Moje dziecko jest dla mnie radością życia i napawa mnie dumą każda prosta rzecz którą opanowuje ale nie jest to nic nadzwyczajnego i o tym wiem:)

Moja też gapi się w telewizor jak sroka w gnat, zwłaszcza jak tatuś gra na konsoli. Strasznie jej się podoba, że tam coś się dzieje, najbardziej lubi wyścigi, najmniej gry fantasy typu chodzisz i machasz mieczem. Jak puszczamy radio i jakaś piosenka jej się spodoba to macha czym tylko może i się cieszy. Jakoś nie uważam tego za dowód jakiejś wyjątkowej inteligencji tylko znak że moje dziecko rozwija się normalnie.

Gość ZGADZAM SIE:)
do singri.Zle sie wyrazilam. W wieku 10 miesiecy jak temu dziecko mama powiedziala gdzie jest telewizor?to pokazywalo palcem,gdzie jest pilot?pokazywalo palcem. Gdzie jest okno?pokazywalo palcem i przykladow mozna mnozyc rozumiesz o co mi chodzi teraz?

Rozumiem i wtedy też zrozumiałam. To przecież normalne w tym wieku, tak jak normalne jest że moja się gapi jak tv jest włączone.

ale skad ta zazdrość ? matka dziecka mniej zdolnego nie kocha go ? niech sie chwala,w koncu robia to w miejscach gdzie jest mowa o dzieciach :) mnie denerwuje z kolei to ze kazda chce by jej dziecko siedzialo majac 5 miesiecy,chodzilo na roczek lub wczesniej i jak dziecko ma 6-7 miesiecy a nie siedzi to odrazu "czy mam się martwić" bo dziecko kolezanki juz siedzi... Każde dziecko jest śliczne,czy rude czy z piegami :D niske,wysokie,grube,chude.Powinniśmy je kochać za to,że są a nie jak wyglądają i czy obracają się z brzucha na plecy mając 4 miesiący czy też 3mce. Mój na roczek już biegał,inne dzieci nawet nie chodzą a inne znacznie wcześniej opanowały tą technikę i co z tego...

Gość jolkia54
dzieciory to nie zaden cud jak dla mnie, polwa to brzydalae a maciory sie zachwycaja, czym tu sie zachwycac.

Gość do singri
nie to nie normalne,dziecko w wieku 10 miesiecy nie potrafi pokazac tylu przedmiotow palcem.A ze sie gpi w tv to inna sprawa chyba jestes jedna z tych mamusiek co sie uwielbiaja przechwalac.I robia z dziecka jakiegos robota

Gość polacy tworza wyscigi szczurow
niestety,ta glupia mentalnosc. Tak samo jak kupuja sobie najlepsze fury,a nie maja za co zrec,by sie pokazac.To samo robia z dzieciakami.przechwalki nad przechwalkami. to wynika z jakis kompleksow!

Gość hiuroszimka78
dziecko tez czasem wyglada jak gadzet mamy i taty , przebrany jak pajac..

Gość ju87
i te zjebane tablice z imionami zjebanymi typu, julka, oliwka, jesica, omg.......alb sexi girl, heee

Gość vuy451222222222
Tez mi sprawa, dzieciak..czym tu sie escytowac?

Gość adrytttttttttt
jak nie ma czym w zyciu sie pochwalic to zawsze mzna dzieciakiem. mi to nie grozi:)

Gość bo ja watpiee
JA MAM ODWROTNY PROBLEM OKEJ SŁOWO PROBLEM PROSZE POTRAKTOWAC Z PRZYMRUZENIEM OKA ;) mam córkę wprost niesamowitej urody i nie piszcie ze tak nie jest bo tak jest ja jej cały czas mówię(jak jest jakis pokrewny temat) ze WSZYSTKIE dzieci sa ładne itp ale ludzie wokoł mnie dobijają cały czas do niej jakas ty sliczna/modelka/miss okej gównioara ma dopiero 3 latka wiec jej to lata ale ostatnio stoi przed lustrem i mówi-mamo wyglądam jak mdelka? i ja sie na nią wydarłam a mąż na mnie i miał racje bo smarkacz nic z tego nie rozumie

Gość Miraculum5
Mnie ostatnio na ktg w szpitalu jakaś szalona przyszła mamuśka wkurzała, bo miała focha do lekarki i mnie, że moje dziecko się wścieka w brzuchu, a jej nie :D

Gość laura26
do ZGADZAM SIE-no nie wiem czy tamta sie przechwalała,że jej 10-miesięczne wie co to telewizor,pilot itd.skoro mogę przysiądz,że moje w tym samym wielku też wie!pokaże piłeczkę,młoteczek do zabawy,właśnie wymienione tu piloty i inne więc to nie jest przechwalanie u niektórych!!!!

Gość matki po prostu bardzo
kochaja swoje dzieci , jak sie kogos kocha, to sie nie widzi jego wad i mozna o nim mowic bez końca. To samo maja wlasciciele psów! Niech sie jedni i drudzy ciesza, a my patrzmy na to z lekkim przymrużeniem oka i cieszmy sie, ze oni szczęsliwi!

Hehe Mamusie chyba tak mają ze bez konca by o swoim dziecku gadały:PKazda mama jest tak dumna ze chciałaby sie tym chwalic Ja bardzo mocno staram sie nie gadac duzo o dzieciach Do niedawna nie bylam mama i zwyczajnie taki gadki mnie denerwowały Staram sie pamietac o tym teraz i nie przesadzac Opowiadam tylko jak ktos mnie pyta Ale zgadzam sie z autorką Są mamy ktore nawet nie pytane potrafia kazdy dziec dziecka ze szczególami streszczac:P