Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaki kupić krem ?

Mój noworodek ma strasznie suchą skórę POMOCY

Polecane posty

Gość pit z zusu
KASIEŃKAA__ ma rację, złuszczy sie do końca i po problemie

Gość malajamalutka
aha, co do smarowania pupy, to nie polecam robic tego przy kazdej zmianie pieluchy, chyba ze sa jakies zmiany, zaczerwienienia. To pozbawia skore naturalnych mechanizmow odchronnych, i pozniej gorsze warunki i odparzenie gotowe :( Nie ma co zreszta zatykac bez potrzeb y porow skory, mi przynajmniej kazda polozna odradzala. Smarowac tylko jak jest potrzeba. Mi najbardziej odpowiada linomag no i sudocrem. I raz jak miala spore odparzenie od pojemnika na mocz to lekarka w szpitalu polecila tormentiol, od razu przeszlo. Tylko u takich maluszkow to max 3 dni mozna go stosowac

Gość A ja polecam
Balsam cetaphil, dostępny w aptece, można stosować na twarz i ciało a do puby linowa, alantan

Gość położna babyandcare.pl
Witam, zanim wprowadzi Pani nowe kosmetyki może warto by było spróbować sprawdzonych sposobów np. kąpieli w krochmalu, proponuje smarować maluszka parafiną ale tylko w chłodne dni, dobrym natłuszczającym preparatem jest też linomag maść (koniecznie zielony) . Pozdrawiam

Gość zadnych oliwek i oilatum
skora siemuszczy to normalne. Moze sie luszczyc nawet miesiac. Jak sie robia podraznieneia do dodac do kapielui lyzke dobrej oliwy z oliwek lub olejku migdalowego.

Gość Judyś
kąp maleństwo w emulsji do kapieli eloderm. Ja kupilam w aptece i u nas bardzo pomogl. Wlewalam do wanienki i super nawilzal. Mala miala lekki azs. Polecam.

Gość gość
Naturalny olej migdałowy lub oillan.

Gość KleoSam
Kilka kropel emulsji Eloderm do kąpieli i od razu zobaczysz różnice nawet przy bardzo suchej skórze.

Gość agabejbe
my mamy płyn do kąpieli z linum emolient baby , kupujemy go w aptece za ok 28 zł 200 ml. Podobna cena do innych emolientów jednak ten jakoś najbardziej nam podszedł, mamy jeszcze masełko którym czasem smarujemy córeczkę po kąpieli. Dość wydajny jest płyn, starcza nam tak na ok miesiac w zależności od częstotliwości kąpieli ale nie są one rzadziej niż co 2 dzień.