Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smarować czy nie ?

Krem nivea na każdą pogodę - DLA NOWORODKA ?

Polecane posty

Gość smarować czy nie ?

czy używacie / używaliście kremu nivea na każdą pogodę u noworodka ? jak wychodziłyście na spacer moje małe ma 6 dni i nie wiem czy mogę go tym kremem posmarować ?

Gość mama 3 letniej dziewczynki .
Tak,możesz . Ja córeczce do tej pory smaruję buźkę przed wyjsciem,od urodzenia .

Gość słonko świeci ,,,,,,,,,
teraz jest ciepło to lepiej z filtrem przeciwsłonecznym niż na każdą pogodę .

lepiej w tka pogode z wyzszym faktorem, ale wydaje mi sie ze Nivea nie ma kremow na pogode od 1 dnia zycia tylko o 1 mc.sprawdz lepiej opakowanie

Gość Mnie położna powiedziała że
na wysokie tempreratury i duże nasłonecznienie kremik z filtrem ale nie za często bo skóra noworodka źle znosi filtry mineralne i raczej powinno isę ich unikać. Krem Nivea na każdą pogodę sprawdza się bardziej w zimie i raczej u troszkę starszych dzieci gdyż ma on bardzo ciężką konsystencję i ciężko tez go zmyć z tak delikatnej skóki noworodka. Na tym kremie pisze oczywiście że od pierwszych dni życia ale wiadomo że producent dba o każdego klienta;). Jak dla mnie najlepszym kremem na takie okazje (bez filtra) jest krem Hipp baby sanft na każdą pogodę. Na bardzo duże nasłonecznienie lepiej mieć krem z UV 50 + jakiejś dobrej firmy i najlepiej bezzapachowy.

bylam dzis w sklepie i ogladalam kremy nivea i tam nie ma nic napisane ze sa od 1 dnia. nawet plyn do kapieli jest od 3 tyg. ja bym u noworodk nie stosowala

Gość Ekspert NIVEA Baby
Witaj, Krem na każdą pogodę NIVEA Baby jest przeznaczony dla Maluszków od pierwszych dni ich życia, więc śmiało możesz go użyć. Pamiętaj tylko, że chroni on raczej przed wiatrem, chłodem i mrozem, więc latem lepiej wybrać krem z wyższym filtrem (tylko zwróć uwagę na etykietę, czy krem jest przeznaczony od pierwszych dni życia). Pamiętaj też, że przez pierwszych 10-14 dni nie zaleca się wychodzenia z noworodkiem na zewnątrz. Dobrze jest go też przygotować do pierwszego spaceru wystarczy kilka dni werandowania. Ubierz Malucha tak, jak na spacer, włóż do wózka i otwórz na kilka minut okno. Dziecko przyswoi sobie w ten sposób inną temperaturę, powiew wiatru. 15 minut wcześniej możesz posmarować mu odkryte części ciała właśnie kremem ochronnym. Co do pierwszego spaceru, to nie powinien on trwać zbyt długo - 15-20 minut jak najbardziej wystarczy. Gdybyś miała jeszcze jakieś pytania zapraszam do kontaktu. Chętnie odpowiem na Twoje pytania związane z kosmetykami dla niemowląt i pielęgnacją. ______ Ekspert NIVEA Baby, udzielam odpowiedzi na Państwa pytania dotyczące produktów marki NIVEA Baby. Zapraszam do dyskusji

Do Eksperta: "Pamiętaj też, że przez pierwszych 10-14 dni nie zaleca się wychodzenia z noworodkiem na zewnątrz" kto panu/pani takich ciemnot nawciskał? teraz z noworodkiem wychodzi sie po 3-4 dniach od narodzin, a juz wogole latem

Gość a po cho lere chcesz mu cyzms
buzie smarowac? w w ozku jest przeciez a na ostre slonce raczej go nie bedizesz wystawiac

Gość Ekspert NIVEA Baby
Majowamama, Szkół na temat pierwszego spaceru dziecka jest być może wiele, jak w każdej innej dziedzinie. :) Ja polecam odczekać min 10-14 dni, a zimą pediatrzy zalecają pierwszy spacer dopiero jak dzidziuś skończy 3 tygodnie. Pozdrawiam, Ekspert NIVEA Baby. _____ Ekspert NIVEA Baby, udzielam odpowiedzi na Państwa pytania dotyczące produktów marki NIVEA Baby. Zapraszam do dyskusji

Gość Oj może na kosmetykach nivea
to się Pani zna ale proszę nie udzielać rad w którym nie ma pani kompetencji. Jako była położna mogę powiedzieć że pierwszy spacer latem może odbyć się już na 5 dzień po narodzinach . Jeżeli temperatura sprzyja , jest ciepło (niezbyt duszno) , nie ma porwistego wiatru to wychodzimy z powodzeniem już na 4 lub 5 dzień i dbamy jedynie o zacienienie w wózku dziecka. Zimą wychodzimy po dwóch tygodniach gdzie każdego dnia werandujemy dziecko za czynając od 5 minut. Krem nivea na każdą pogodę stosuje się zimą i jesienią . W lecie bardzo dobry byłby krem z wysokim filtrem 50 + ale nie przesadzamy i nakładamy go wtedy kiedy dziecko jest narażone na promienie słoneczne (przed południem, po południu do godz.16tej, za dnia kiedy spacerujemy w cieniu a słońce już tak nie praży nie nakładamy żadnego kremu gdyż skóra malucha musi oddychać i nie można jej stale smarować nie do końca obojętnymi kosmetykami. Pozdrawiam.

Gość polecam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
po pierwsze malutkich dzieci nie wystawia się na słońce to i filtrami smarować nie trzeba po drugie polecam cetaphil do twarzy i ciała dostępny w aptece

Gość do Ekspert NIVEA Baby
Nie potrzebujemy tu reklamodawcy który jak wiadomo będzie chwalił ten konkretny produkt. Już wywęszyłaś na kafe temat o kremie nivea i wtrącasz swoje 4 grosze. Każdy ma swój rozum i sztywne teorie nie są tu nikomu potrzebne. Ja nienawidzę kosmetyków nivea a zwłaszcza tych polskich (beiersdorf) bo są oszukane. Ja zamawiam sobie wszystkie niemieckie kosmetyki na ebay.de Apropos, twoje rady co do wychodzenia z dzieckiem na dwór są mocno przestarzałe , sama mieszkam w Austrii i połozna by się śmiała jakby usłyszała takie głupoty.

Gość do Ekspert NIVEA Baby
do spadaj położna a ty nie masz widać pojęcia kto jaką ma wiedzę kobieto:D. Moja położna sama przekazywała nam rady dotyczące pielęgnacji noworodka bo niestety muszą taką wiedzę posiadać. Siostry od noworodków , położne i lekarze mają tą podstawową wiedzę i jest jak dla mnie na przykład bardziej wiarygodna niż jakiś konsultant konkretnej firmy.

Gość pani ekspert się
zeźliła:D i gani położne.....cóż pani ekspert od nivea musi przecierpieć prawdę że nie jest żadnym lekarzem, położną tylko zwykłą konsultantką Nivea (sama nią byłam) i po przestudiowaniu ich broszurek doszłam do wniosku że kit można komuś wciskać ale samemu nie należy być durnym i wierzyć we wszystko. Pani ekspert, ja wolę kosmetyki Weleda a przy nich nivea może się schować głęboko do dziupli:)

Gość olla222
Chcecie wygrać całe zestawy kosmetyków Nivea, nie tylko dla noworodków, ale i dla Was? A może chcecie 35-procentowy rabat na zakupy w wybranych drogeriach? Jeśli tak, to polecam ten konkurs - http://www.nivea.pl/Porady/ext/pl-PL/mezczyzna_marzen?cid=PL-AFL-NIV-Visage-111111-11111111&dpl=deeplink-mezczyznamarzen świetna zabwa + świetne nagrody do wygrania :)