Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zolte sliwki-

Cofitura, drzem , pomocy prosze!

Polecane posty

Gość zolte sliwki-

Prosze bardzo o prade: mam 4kg zoltych sliwek i bardzo chce zrobic drzem czy konfiture ale: mam zero doswiadczenia na tym polu!! Odpestkowac i umyc to wiem, ale ile cukru na 4kg? Ile czasu smazyc??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ktototakiktototaki
ale o jakie żółte śliwko chodzi? o mirabelki?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zolte sliwki-
dzieki! duze zolte sliwki z mala niestety zle odchodzaca pestka, bardzo soczyste

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość drzem???
wtf is drzem??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lukrrrrecja
ja do dżemu ze śliwek dawałam tylko cukier żelujący ten oetkera, możesz dać ten 3:1 jeśli masz bardzo słodkie śliwki albo 2:1 jeśli wolisz słodsze dżemy,

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość brzydzia
lukrecji rada byla bezcenna :D co by bylo gdyby nie ty?:p nie lepiej zelatyny najebac? taniej wyjdzie :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Liselotte
dawniej gospodynie gotowały ten dżem całymi dniami, z witamin nie zostawało nic. Kiedyś po takim gotowaniu musiałam przypalony gar wyrzucić.A tu szybko masz dżem z zachowanym kolorem owoców i witamina C (oczywiście nie cała ale więcej niż przy tradycyjnym gotowaniu)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ze śliwek robi się zazwyczaj
powidła lub kompoty, albom piecze ciasta

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×