Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kobieta zmienna jest

co sie dzieje ? zapalenie ? ciąża ? ...?

Polecane posty

a więc tak.. od ok. roku zażywam Cilest. Miałam przerwę i z już teraz nieważnych przyczyn zaczęłam brać drugie opakowanie po tej przerwie nie po 7 a po 12 dniach. Potem w ciągu 2 tygodni kochałam sie pare razy z chłopakiem. 2 dni nie wzięłąm tabletek w tym czasie. Mniej więcej 7 dniu z tych dwóch tygodni rano zaczęłam krwawić przy siusianiu, tzn. krew była brązowa. pomyślałam że to okres, a przecież dopiero co miałam.. Tego samego dnia popołudniu zaczęło się bieganie do łazienki i pieczenie. Zaczęłam brać jakieś tam tabletki na ów objawy (na moje oko to zapalenie pęcherza), troche się poprawiło, została tylko krew przy sikaniu. Jednak po 3 dniach gdy kochałam się z chłopakiem w czasie stosunku zaczęłam krwawić. Tak przez 3 dni tyle że z przerwami.. Jak to interpretować wszystko ? Tak bardziej do ładu podam daty: 14.07 - 7- mio dniowa przerwa w tabl. na okres (po pierwszym opak. po odstawieniu); 17.07- okres (normalny, do 22.07- standardowo); 23, 24.07 -stosunek; 26.07- znów zaczłęłam zażywać cilest; 29, 30. 07- nie brałam i odbywały się stosunki; 1.08- ranne krwawienie przy sikaniu, popołudniu pieczenie, zażywanie tabletek za zapalenie pęcherza (do 5.08); 02.08-stosunek; 05.08- krwawienie podczas stosunku i aż do dziś z przerwami.. Co się dzieje ? Pomóżcie !

Gość kobieto!!!!!
najlepiej idź do ginekologa, sądząc po objawach może to być zapalenie, nadżerka....

Gość kobieto!!!!!
nie wiem czy ci to pomoże ale ja miałam takie plamienia, najpierw, wg lekarza miało to byc plamienie owulacyjne (przy czym zaznaczam ze moje cykle są nieregularne, z wachaniami do 40dni) niestety lekarz sie pomylił.... po czytałam troche w necie i sama (czego jeszcze z lekarzem nie skonsultowałam gdyż szukam jakiegoś dobrego) doszłam do wniosku ze to problem z II fazą cyklu. plamiłam w brązowym kolorze, co świadczy o małej ilości progesteronu jak długie masz cykle? mierzysz temp?

Gość kobieto!!!!!
robilaś test ciążowy??

Gość kobieto!!!!!
przy 28dniowym cyklu gdyby to było plamienie okołoowu to wystąpiłoby ok 14dc może to nadżerka? większość krwawi po stosunku jednak pieczenie może świadczyć o jakimś stanie zapalnym, moze bakterii czy grzybie? nie jestem lekarzem i dużo na ten temat nie wiem, tyle co z własnych obserwacji jedyne czego jestem pewna to brązowe upławy oznaczające problem z ciałkiem żółtym

Gość kobieto!!!!!
to może test z krwi zrób.... gdyby sie okazało ze to ciąza to plamienie może być bardzo niebezpieczne

mimo wszysko ciąża wydaje się małoprawdopodobna bo niedość że brałam cilest to oprócz tego używaliśmy prezerwatyw bo nie byłam pewna jak to będzie po tym nie regularny i złym zażywaniu cilestu..

Gość kobieto!!!!!
zrób test, może faktycznie wczesna ciąża i coś sie z maleństwem dzieje?? alboproponuje też zbadć hormony, najlepiej prolaktyne 23dc, tarczyce i progesteron -7dn po owulacji

no chyba masz racje.. jutro spróbuje coś załatwic z lekarzami, umówie sie na te badania i jak nie będzie to zbyt dakeki termin zapisze sie do ginekologa. u nas ciężko z kolejką nawet prywatnie. mieszkam w niewielkiej miejscowości i wszystkim zależy na tym żeby szybko przyjmowali... ;/

Gość kobieto!!!!!
jeżeli to hormony to spokojnie wszystko bardzo szybko wróci do normy. wiem dokładnie o czym mówisz, jarównieżz takiej małej miejscowości pochodzę,ale tutaj,niestety trafić na dobregogina jest bardzo trudno:(

no ja u nas mam jednego zaufanego i chyba na prawde na tym by się kończyło.. ale cóż.. będe próbowała się czegoś dowiedzieć.. dziękuje za pomoc, nie powiem co prawda że sie uspokoiłam (nerwus ze mnie) ale już mniej wiecej mam jakieś podstawy żeby się czegoś złapać.. :)

Gość kobieto!!!!!
bo nieststy mimo ze bym chciała ale nie umiem cie uspokoić. coprawda mogę wymienić większość znanych chorób kobiecych ale po co mam cie jeszcze dodatkowo straszyć. żeby cokolwiek stwierdzić trzeba, przepraszam za wyrażenie, zajrzeć. poziom hormonów proponuje zbadać, normy są na str 28dni.pl, tak dla samej siebie,bo czasem to co oczywiste może zostać pominięte,jak w moim przypadku, żaden lekarz, a byłam u kilku nie zaproponowałsprawdzenia hormonów, a usilnie obstawał ze wszystko jest OK... czasem wystarczy łykanie zwykłego jodu jako suplement diety, szczególnie jeśli jesteś rocznik czarnobyla:)