Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qwertyiop[

Jak naprawić buty? [odpadła podeszwa]

Polecane posty

Gość qwertyiop[

Odpadła mi podeszwa w buciorach- takie niby glany, ale lekkie i gorzej zrobione, są do przebrania a na nieszczęście odpadła mi podeszwa - tj odkleił się tył :< Da się kupić jakis trwały klej? Jeżeli tak, to jaki, aby przytrzymał podeszwę? Czy szewc naprawi takie buty w miarę tanio w Warszawie?

Gość kolega................._.
Idź do szewca kotku, ale nie wiem ile zapłacisz.

Gość qwertyiop[
Jak byłam w Niemczech widziałam klej taki w żółtej tubce do butów, mysląłam że w Polsce jest jakiś odpowiednik

klej do butow mozna u nas kupic ale musisz pozniej buty dobrze scisnac i trzymac kilka dni (sa specjalne do tego szczypce) - dlatego lepij idz do szewca - bedzie mniej roboty, a zrobione szybko i profesjonalnie

Gość szewc ci to zrobi
szybko i tanio, zapłacisz 10-15 zł. Mnóstwo razy oddawała buty do szewca, całe szczescie, że ta profesja jeszcze istnieje.

Gość gość
Wyrwij w drugim bucie podeszwę, będziesz mieć taką samą parę.

Gość qbiska
Myślę, że z takim problemem poradzi sobie szewc SneakersSpa, który znajduje się w Warszawie. Nie ma co bawić się ba własną rękę, ponieważ można tylko i wyłącznie pogorszyć sprawę. Ręka profesjonalisty potrafi zdziałać cuda i buty będą służyć przez wiele lat.

Gość gość
najlepiej kupić nowe podeszwy, ja znam fajną firmę, która ma w swojej ofercie podeszwy męskie, damskie itp. www.prospod.com.pl

Gość fioletkovva
Spokojnie można użyć tej samej podeszwy, jesli nie jest uszkodzona. Dobry klej załatwi sprawę. W trakcie tych wakacji skleiłam swoje półbuty klejem "tadam", bo się okazało, ze podeszwa odleciała w połowie ;) No i do dzisiaj się trzyma, czyli już prawie 2 miesięce.

Gość Bazento
Fajna opcja z tym klejem się wydaje. Myślisz, że każde uszkodzenie, w każdym rodzaju butów można próbować naprawić w ten sposób?

Gość celestyn_drugi
mam bardzo podobny problem, u mnie troszke podeszwa odchodzi wiec nie chce zanosic do szewca bo mi duzo wezmie a to buty bardzo tanie i zastepcze tzw. w domu da się to jakoś ogarnąć i skleić w miare trwale? czy pozostaje tylko szewc bo chyba tylko u szewca są mocne kleje do takich defektów...

Bazento, klej TADAM® to klej do butów (głównie) sportowych o konsystencji żelu, bezbarwny i łatwy w użyciu. Można nim kleić również buty wykonane z materiałów takich jak: skóra, tkaniny i niektóre tworzywa sztuczne. Dzięki jego pomocy można naprawić buty nawet w 60 sekund. Aby łączenie było najtrwalsze, w zależności od tego, jak duża powierzchnia buta się odkleiła, ze względu na krótki czas schnięcia kleju, zalecane jest klejenie odklejonych powierzchni po kawałku, aby upewnić się, że zostaną przytwierdzone w całości. Ponadto, wskazane jest przytrzymanie klejonych części dociśniętych do siebie przez dodatkowe 5 minut, bez ruszania butem. Gdyby pojawiły się pytania, chętnie na nie odpowiem. Ekspert marki TADAM www.tadam.com.pl

Celestyn_drugi na takie uszkodzenie dobrym wyborem będzie nowy na rynku klej TADAM®. Dzięki swoim właściwościom służy do napraw różnych części butów: czubków, brzegów, zapiętków, obcasów, cholewek czy wspomnianych podeszw. Gdyby pojawiły się pytania, chętnie na nie odpowiem. Ekspert marki TADAM www.tadam.com.pl

Gość Bajkoni
Naprawdę sklejenie buta trwa tylko 60 sekund? I od razu później można chodzić w takich butach? nie ma potrzeby czekania?

Bajkoni, powierzchnie sklejone produktem TADAM® łączą się od razu, ale zalecamy poczekać przynajmniej 3 godziny na osiągnięcie ostatecznej wytrzymałości. Gdyby pojawiły się pytania, chętnie na nie odpowiem. Ekspert marki TADAM www.tadam.com.pl

Gość zawolana
Mnie zmusila sytuacja do założenia po sklejeniu po godzinie i też było ok. Byliśmy poza domem i niestety nie mogłam dłużej czekać. Też odkleiła mi się podeszwa tuz przed wyjściem w góry heh W sklepiku mieli właśnie ten TADAM. Calkiem sprawnie poszło.

Gość lennylejt
widziałem reklame tych klejów, trzeba jakoś przygotować nawierzchnię przed klejeniem?

Dzień dobry! Lennylejt, aby naprawa była trwała należy pamiętać o tym, że łączone części powinny być czyste, suche, bez tłuszczu i kurzu. Najlepiej oczyścić je środkiem na bazie alkoholu. Gdyby pojawiły się pytania, chętnie na nie odpowiem. Ekspert marki TADAM www.tadam.com.pl

Gość panaramon

A gdzie w ogóle kupie taki klej? Szkałem tu i tam i nie znalazłem. 

Dnia 29.12.2018 o 15:23, Gość panaramon napisał:

Witam! Panaramon, klej TADAM® możesz kupić m.in. w kioskach, sklepach motoryzacyjnych, metalowych, oferujących farby oraz lakiery, marketach budowlanych i sklepach elektrycznych. Prowadzimy obecnie bardzo intensywną dystrybucję, więc powinien być coraz powszechniej dostępny także w pozostałych sklepach.

Gdyby pojawiły się pytania, chętnie na nie odpowiem.

Ekspert marki TADAM

tadam.com.pl

Gość mojatynka
Dnia 29.12.2018 o 15:23, Gość panaramon napisał:

Zobacz sobie w LeroyMerlin ostatnio widziałam TADAM przy kasach nawet. Jakos koło 9zł kosztowały. 

Gość ryzyka

Czy ten klej wystarczy na sklejenie pary butów? Dużo go trzeba dawać żeby dobrze złapało?

Dnia 25.02.2019 o 20:03, Gość ryzyka napisał:

Czy ten klej wystarczy na sklejenie pary butów? Dużo go trzeba dawać żeby dobrze złapało?

Witam! Ryzyka, należy nałożyć niewielką ilość kleju TADAM®. Jest on wysoce wydajny, dlatego należy unikać nakładania nadmiernej jego ilości, ponieważ znacznie to wydłuża czas schnięcia. Opakowanie kleju w zupełności wystarczy na sklejenie pary butów.

Gdyby pojawiły się pytania, chętnie na nie odpowiem.

Ekspert marki TADAM

tadam.com.pl

Gość ryzyka

buty sklejone i trochę w nich chodziłam, jak na razie nic złego sie z nimi nie dzieje, klej jest przezroczysty i nie widać tej spoiny, jestem zadowolona ze za kilka złotych naprawiłam buty

Taka usługa nie powinna być droga.. Sam ostatnio oddawałem buty do http://www.cezarpoznan.pl/ i złego słowa powiedzieć nie mogę. Obsługa sympatyczna, cena konkurencyjna, ale najważniejsze - buty znów nadają się do chodzenia. Zdecydowanie polecam, zwłaszcza kiedy zależy Wam na czasie i jakości naprawy.

Gość pinky1234

Nie uzywałem wcześniej tego kleju tadam, ale tak kupiłem go na próbę i do tej pory mam go w szafce. Bardzo się przydaje.

Gość wyświetlana
Dnia 13.08.2019 o 18:55, uuwjad napisał:

Taka usługa nie powinna być droga.. Sam ostatnio oddawałem buty i złego słowa powiedzieć nie mogę. Obsługa sympatyczna, cena konkurencyjna, ale najważniejsze - buty znów nadają się do chodzenia. Zdecydowanie polecam, zwłaszcza kiedy zależy Wam na czasie i jakości naprawy.

Możesz powiedzieć co chcesz, ale często u szewca koszt naprawienia odklejonej podeszwy jest wyższy niż nowe buty. To ja wolę jednak TADAM bo za niecałe 10zł mam po godzinie buty sklejone i moge w nich swobodnie wyjść. 

Gość Gosciowa

2 minuty temu, Gość wyświetlana napisał:

Możesz powiedzieć co chcesz, ale często u szewca koszt naprawienia odklejonej podeszwy jest wyższy niż nowe buty. To ja wolę jednak TADAM bo za niecałe 10zł mam po godzinie buty sklejone i moge w nich swobodnie wyjść. 

Nie kupujcie  TADAM !!

Zepsuły mi buty i koleżance też. Szkoda słów. SYF !!!