Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość allegro pomocy!!!!!!!!!!!

allegro pomocy

Polecane posty

Witajcie, potrzebuję pomocy, moja żona ma zawieszone konto, rachunek do zapłaty 790zł, powód zawieszenia nie jest tu istotny, wszystkie zamówione przedmioty regularnie wysyła, ale duzo osób zrezygnowało, przez co teraz moje pytanie co zrobić i czy jest szansa że musi zapłacic za prowizje przedmiotów które są wylicytowane ale kupujacy sie wycofał?jezeli nie może zwracac sie do allegro o zwrot prowizji, na konto żony wpłynęło już kilkanaście pozytywów za przedmioty, jak i jeden negatyw ale za to iż wysyłka była nie mozliwa zwróciła zaraz pieniadze, rozumie sie iż klienci sie przestraszyli iż konto zawieszone i zapłąty nie dokonali, ok ich prawo ale dlaczego ona ma płacic prowizję za te przedmioty??liczylismy ostatnio i za prowizje z tych 790zł nalezy sie jakieś 400zł, bardzo was prosze o pomoc

Gość seksualna niebezpieczna nanana
najlepiej takie sprawy wyjasniac bezposrednio z allegro. napiszcie do nich, pros o wyszczegolnienie za co ta prowizja. za kazda aukcje sie placi wystawiona. nawet jesli ktos nie dokona zaplaty. bo co ma do tego allegro?to wam zawiesili konto, nie wywiazaliscie sie z umowy

Gość Right There
zawsze ale to zawsze jak tranzakcja nie dojdzie do skutku mozna sie zwrocic o zwrot prowizji wiec nie wiem na co wy czekaliscie.Po kazdej aukcji ktora sie nie udala z winy kupujacego trzeba bylo wystapic o zwrot a tak teraz to moze byc juz za pozono.

ale jej zawiesili konto w trakcie przedaży przedmiotów,

Gość Right There
No to jak zaplaci te 790zl to jej odwiesza a jak nie zaplaci to skieruja sprawe do sadu- co poperzedzi wezwanie przedsadowe wzywajace do zaplaty.Nie rozumiem co wy chcieliscie sprzedawac a darmo na tym allegro?Jest cos takiego jak stan rachunku i mogla sprawdzac ile juz wisi.

Gość Right There
A zawieisli jej za brak platnosci czy za to ze zmalala regulamin?To jest istotne.

zawieszenie konta nie miało nic do czynienia z nieuregulowanym rachunkiem, wszystkie zamówione przedmioty były wysyłane regularnie, jak ktoś zrezygnował zwracało sie pieniadze, ale kilka przedmiotów zostało sprzedanych tamci sie wycofali i po sprawie, termin uregulowania rachunku jeszcze nie minął, mija 14sierpnia, zawieszenie konta nastapiło poprzez jedego faceta iż zgłosił żonę ze nie wysyła paczek za pobraniem, błąchy powód ale własnie tak było napisane,

Gość Right There
To dziwne ze zawiesili konto tylko przez jednego czlowieka...sama kiedys sprzedawalam na allegro i wiem o tym wszystko.Za takie cos powinna dostac w najgordszym wypadku upomnienie no chyba ze ten klient udowodnil ze zona chciala go oszukac.Otrzymaliscie jakis list od allegro o tym by sprawe wyjasnic , przeslac skany nadania paczki?Moim zdaniem powinna zona napisac do all ze bylo kilka aukcji ktore wkoncu nie doszly do skutku a prowizja zostala pobrana i chce aby ja zwrocili i wyliczyli koszt na nowo.

Gość Right There
a miala wyslac paczki za pobraniem?I jak dlugo nie wysylala tych paczek?Z reguly jest tak jak przesle sie skan nadania paczki to wtredy to konto odwiesza....bo przeciez kazdy moze zglosci ze ktos czegos nie wyslal prawda?

Gość Right There
a ta sprzedaz to na fimr czy sprzedaje jako osoba prywatna?Bo to tez ma duze znaczenie

Gość Right There
tak myslalam:)Wszystko na ten temat.

jako osoba prywatna, wszystkie paczki do klientów już doszły, było w stroie o mnie że nie wysyłamy za pobraniem,