Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Onnaa...21

dw贸ch najemcow

Polecane posty

Go艣膰 Onnaa...21

Witam mam pytanie , moze ktos bym w podobnej sytuacji. Po smierci mamy ja i moj brat zostali razem najemcami mieszkania komunalnego (brat przebywa w zakladzie karnym) czy brat ma takie same prawa do lokalu co ja i czy ma prawo kogos zameldowac bez mojej zgody i czy musi up艂ynac jakies okres czasu majac najem aby kogos zameldowac. Prosze o pomoc

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 poszukuj膮ca w艂asnego lokum
najlepiej zadzwo艅 i dowiedz sie u 藕r贸d艂a-nie musiz w swoim mie艣cie bo wsz臋dzie prawo meldunkowe jest takie samo.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kasiuniaaaaa
Jak wyjdzie z zak艂adu ma prawo zamieszka膰 spowrotem w domu.Meldowa膰 te偶 ma prawo takie jak i Ty.

Udost臋pnij ten post

skoro przebywa w ZK to mo偶esz go wymeldowac w tzw.trybie administracyjnym .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Onnaa...21
Ale on ma meldunek i najem zar贸wno tak samo jak ja . Ciekawi mnie tylko czy ma prawo zameldowac kogos i czy potzreba na to mojego pozwolenia i na odwrot .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kasiuniaaaaa
wymeldowa膰 mo偶e ale na okres tymczasowy, tak jak d艂ugo b臋dzie przebywa膰 w areszcie.Po powrocie mo偶e si臋 spowrotem zameldowa膰.Nie tak 艂atwo kogo艣 pozbawi膰 lokum....niestety;

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Onnaa...21
Tak jak sie dowiadywa艂am i wymeldowac dobrowolnie go nie moge musia艂 by sam sie zrzec najmu i meldunku . A tego zrobic nie chce. twierdzi ze sie sam wymelduje jak wyjdzie. A z tym czy on potrzebuje mojej zgody na zameldowanie kogos w administracji pani mi powiedziala co innego i w urzedzie rowniez co innego.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kasiuniaaaaa
Mia艂am ten sam problem.Jak wr贸ci z wi臋zienia ,to juz nie ten sam cz艂owiek.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kasiuniaaaaa
Nie wymelduje si臋 sam ,w co Ty wierzysz,pujdzie pod most.Mieszkania pod najem tak drogie,偶e pensja nie starczy ......Po odsiadce b臋dzie mu trudno jakomkolwiek prace znale偶.Nagrzeba艂 sobie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Onnaa...21
To jest akurat malo wazne jak bedzie chcial zyc to neich zyje, jest doros艂ym czlowiekiem. Interesuje mnie tylko czy moze kogos zameldowac bez mojej zgody np swoje dzieci. wydaje mi sie ze nie bo przeciez wtedy mogli bysmy sobie meldowac ludzi do woli na tym metrazu ;/

Udost臋pnij ten post

jak urodz膮 mu sie dzieci to z marszu melduj膮 je przy jednym z rodzicow:) wi臋c mo偶e by膰 u niego.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Onnaa...21
ale on juz ma dwojke dzieci sa zameldowane tam gdzie matka.

Udost臋pnij ten post