Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zuzka5390

dziwna biegunka?

Polecane posty

wlasnie wrocilam z dlugiej podrozy ( 11 godz w pociagu) i od 3 dni mecze sie z biegunka. w sumie nie wiem czy to biegunka bo zamiast kału jest woda ;/ no i boli mnie brzuch. zazywalam stoperan ale nic nie pomoglo . sama juz nie wiem co mam robic :(

Ty mogłaś inaczej znieść... Jemu nie musiało zaszkodzić wcale ;) Jak Ci do jutra nie przejdzie to do lekarza bym radziła skoro stoperan nie pomaga. Wypij sobie jeszcze miętową herbatę... nawet więcej możesz niż 1.

Gość szzz
jak biegunka trwa dłuzej niz 1 dzien powinnas isc do lekarza

Gość ann///
Od trzech dni masz biegunke i nic z tym nie robisz?! Mozesz sie odwodnic!!! Ja z moim mężęm tez jedliśmy to samo i jemu nic nie było a ja przeszłam ciężkie zatrucie. Pij duzo płynów, jesli stoperan nie pomaga to powinnas pójść z tym do lekarza

stoperan mi nie pomogl, wzielam kilka godz temu inny lek, i jak narazie nie chodze do toalety ale mam dziwne uczucie takiej pelnosci ;/ no nie bylam u lekarza bo dopiero dzisiaj wrocilam do domu

Serio idź do lekarza, bo z tym nie ma żartów. Jak się odwodnisz to nie będzie fajnie... Takich rzeczy się nie lekceważy :)

Gość kassssssiuuula
swoją drogą jak Cie podczas podróży pociągiem męczyło to szczerze współczuje ;/

o właśnie ten lek tak sie nazywal. wzielam 2 tabletki laremidu dzisiaj i przestalo mnie meczyc, ale teraz z kolei mam problem z zaparciem ;/ noo nikomu nie zycze takiej podrozy ;/

a może to grypa żoładkowa? jestem osłabiona i nie mam apetytu, w dodatku ta biegunka i bole brzucha. dodam jeszcze ze jestem troche przeziebiona, kaszle i boli mnie glowa ;/

Gość jedynie PiS
Smecta, lacidofil, dieta, picie.

Gość zakatarzonaodtygodnia
na takie przygody mam stały zestaw: enterol, nifuroksazyt, orsalit albo litorsal na odwodnienie z elektrolitami.

Gość łondaaa
dokładnie: enterol i nifuroksazyt plus coś z elektrolitami typu orsalit czy litorsal. jak nie przechodzi to do lekarza trzeba iśc i tyle.

Gość I tak
I tak to jest ,tak to juz jest wszyscy jestesmy Firmą CaliVita

zuzka, jeśli masz wrażenie, że masz na przemian zaparcia i biegunkę to najlepiej zapytaj o to lekarza, może masz jakiś problem z jelitami, na jelita biorę lactoral - jest to probiotk, a wiadomo, że probiotyki dobrze wpływają na pracę jelit, poprawiają ich mikroflorę

Gość bettycu
ja bym wzięła nifuroksazyd, do tego można pic orsalit, bo uzupełnia elektrolity. probiotyk tez może pomóc.

Gość gość
Patrzcie - http://stopbiegunce.pl/dlugotrwala-biegunka/ Ogólnie jeśli biegunka jest mocno niestandardowa, to radzę przede wszystkim korzystanie z konsultacji lekarskich. Problem może być poważniejszy, radzę reagować szybko, żeby nie okazało się, że rozwija się w organizmie jakaś poważna infekcja.

Gość sekond
Luźny stolec to nie zawsze biegunka. Na przyszłość radzę poczytać - https://smectaopinie.pl/co-na-biegunke/ Macie tam bardzo konkretnie opisane co, jak i dlaczego. A na biegunkę zawsze trzeba jak najszybciej reagować. Nie ma znaczenia to, jaka jest jej intensywność. Po prostu trzeba przeciwdziałać.

Gość pesata
Smecta. Tylko odpowiednio szybko reagujcie, a wtedy wszystko będzie w porządku. Jeszcze nam się wśród domowników nie zdarzyła taka sytuacja, żeby nie było reakcji na ten lek. A im szybciej się coś poda, tym szybciej też problem powinien ustąpić.

Gość gość
Podaj mu Tesactan http://www.tasectan.pl/ . Ja nie wiedziałam o tym środku że jest tak skuteczny. Naprawde zadziałał dosyć szybko i teraz tylko to trzymam w apteczce na wypadek biegunki.