Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy to się zmieni

14 miesięczne dziecko

Polecane posty

Gość czy to się zmieni

Mój synek jest tak temperamentnym dzieckiem, że nie usiedzi pół minuty. Chciałabym Mu czytać książeczki, pokazywać obrazki ale On zabiera mi książeczkę i sam czyta :) mrucząc pod nosem. Nawet nie mam Go jak nauczyć pewnych rzeczy:) Jaka jest szansa, że w końcu usiądzie na chwilę i się zainteresuje?

no, trochę sie zmieni, mój ma 18 miesiecy i czasami już usiądzie na 5, 10 minut i zainteresujue się czymś

a nie zainteresowal sie biorąc ksiażke ? kazde dziecko jest inne,ale napisze ci ze moj był taki sam -teraz ma 21 miesiecy i nadal taki jest

Gość bibułkaaa
Maluchy w tym wieku często nie umieją usiedzieć w miejscu. Z czasem minie.

Troche moze minaca le niekoniecznie.... moja corka ma 2 latka i 4 miesiace, od poczatku byma dzieckiem ktore nie zainteresowalo sie niczym na dluzej niz kilka minut.... i do dzisiaj jej to zostalo :P...na placu zabaw biega od jednej zabawki do drugiej : trzy minuty w piasku, minuta na zjezdzalni, dwie na hustawce ... :P :D... takie zywe srebro :)

Gość tammta
Proponuje ci zacząć od ksiazek z obrazkami tylko. Moja cora ma 16m-cy i tez nie usiedzi jak czytam. Ale ma kilka ksiazek które dzien w dzien oglada. Ulubiona to 'Pobawmy sie Panie Kłapie', ma duzo ruchomych elementów, uwielbia szukac pod nimi myszki. Najdluzej posiedzi z ksiazka wieczorem przed spaniem jak juz jest troszke wykonczona. Chociaz w dzien tez czasami przychodzi do mnie z ksiazeczka zeby z nia ogladac. Mysle ze to m.in kwestia doboru ksiazeczek, sa takie ktorych w ogole nie tyka i takie ktore oglada codziennie po kilka razy.