Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nudnomitak

tkanka laczna slabo rozwinieta?

Polecane posty

Gość nudnomitak

Dziewczyny chcialam sie podzielic z wami tematem zwiazanym z moim dzieckiem. Strasznie mnie to martwi wszystko i nie potrafie normalnie funkcjonowac. Wiec moje dziecko ma aktualnie 18 miesiecy i nie chodzi jeszcze samodzielnie: - przy meblach ladnie chodzi sie przesuwa, raczkuje non stop bardzo ladnie, wchodzi na stoly , kanapy , za 2 rece chodzi bardzo ladnie wzrecz samo poniewaz nie czuje bym jej ciagnela, potrafi kucnac ze stojaka samodzielnie i podnieść zabawke itp. U neurologów stwierdzono slabe napiecie miesniowe zas na wizycie u jednego z najlepszych ortopedow stwierdzil u corki slabo rozwinieta tkanke laczna i ze bedzie ona opozniona o rok fizycznie od innych dzieci ( dopiero z czasem ma sie to wyrownac) i w wieku okolo 2 lat ma zaczac chodzic. Ja widze, ze ona sie zdrowo rozwija jednak mi sie osobiscie wydaje , ze ona sie po prostu boi puscic. Kiedy ja chce prowadzic za 1 reke boi sie i lapie zaraz druga, stoi pewnie ale tym doslownie jednym paluszkiem musi trzymac sie mebla. Jak ja zachecic do stawiania pierwszego kroku???? Wolanie do mamy, taty nic nie daje bo sie boi. Moze to jednak w strachu problem? ktoras mama tak miala??

Gość nudnomitak
uppp

Gość Po co chodzisz po lekarzach
skoro i tak wiesz lepiej i podważasz ich diagnozę?? Mówisz że byłaś u najlepszego to pewnie ma rację.Na siłę nic nie rób.Sama pujdzie jak poczuję że jest na siłach

no wiesz dzieci w 18 miesiącu już biegają...a nie uczą się samodzielnego chodzenia...zaufaj lekarzowi, myślę ,że to nie jest, aż takie straszne...nadrobi zaległości ruchowe szybko

Gość lada dzień zacznie chodzić
moim zdanie lepiej nie popędzać, bo efekt może być tylko odwrotny... nastraszysz tylko jeszcze bardziej dziecko.... niech czuje się bezpieczna, spokojna, to wystarczy

agaczar:O litosci,kobito:O tak,autorka dobrze wie,ze wiekszosc dzieci w tym wieku chodzi...tępa, nadęta pizdo,pomysl czasem zanim napiszesz podobna chamska wypowiedz jak ta wyzej:O:O