Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Doradźcie mi

Doradźcie mi

Polecane posty

Gość Doradźcie mi

Dostałam moją pierwszą pracę:) Będę dostawać 6zł/h i szef pytał, czy chcę umowę zlecenie czy umowę o pracę. Jaka to różnica? Mam dać odpowiedź w ciągu kilku dni, od poniedziałku zaczynam.

Gość I sekretarz KC
cieszymy się towarzyszko że zaczynacie nowy etap w waszym zyciu nie dajcie się wykorzystywać kapitalistycznym wyzyskiwaczom wsąpcie w szeregi naszej parti a my nie pozwolimy was skrzywdzić żadnej kapitalistycznej świni

Gość Doradźcie mi
UP

Gość czerwona_porzeczka
Przy umowie zleceniu nie masz ubezpieczenia zdrowotnego i nie są odprowadzane składki do ZUS na przyszłą emeryturę. Nie jest to więc zbyt korzystne dla Ciebie. A dla pracodawcy owszem - bo taki pracownik jest dla niego tańszy.

Gość Doradźcie mi
A czy na mojej wypłacie to się odbija?

Gość czerwona_porzeczka
Sorry, pomyłka. Przy umowie zleceniu będą odprowadzane składki zdrowotne i do ZUS. Pomyliło mi się z umową o dzieło. co do tego, czy to się odbije na wypłacie, spytaj szefa.

nawet sie dziewczyno nie zastanawiaj umowa zlecenie to gówno bierz umowę o prace takie podstawy to powinnas wiedziec nie moglas sie rodziców zapytac nawet przy zwolnieniu lekarskim jak masz zlecenie to nic nie dostajesz kasy

Gość Doradźcie mi
No to słyszałam. TYlko słyszałam też, że przy umowie o pracę te moje 6 zł to już nie będzie 6 zł. A to przecież nie kokosy, jak mi jeszcze obetną za ten cały zus i inne to nawet 500 zł miesięcznie nie zarobię. A, i gdybym mogła zapytać rodziców, zrobiłabym to ;]