Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tylko nie za trudne

MOZARELLA -co z nią ?!!! jak uzywacie ?

Polecane posty

Gość tylko nie za trudne

wszelkie pomysły przyjme

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość katarina1155
pokrój w plastry, obtocz w jajku i bułce tartej i na patelnie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kroisz w plasterki, pomidora też, układasz na przemian. polej oliwą z oliwek, ja jeszcze smaruje pesto zielonym. obok dorzucam oliwki czarne. PUCHA!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja pierdacze
nawet z mozzarelli musza robic panierowane kotlety :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja pierdacze
pokroj w kostke, przygotuj bazylie (male listki a wieksze na kawalki) i pokroj pomidora w kostke. ugotuj makaron, odcedz. wrzuc te skladniki do goracego makaronu, polej oliwa, zamieszaj, zamknij garnek niech niech sie wszystko razem ostoi i masz proste letnie danie z makaronem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość AGULACHA
Zazwyczaj z oliwa i a pomidorami :) Ale jak mi zostaje nadmiar ( bo duzo kupuje ;P ) to czasem do jajecznicy dodam albo do pizzy domowej roboty albo do grilowanej kanapki. Jak nie ma grila to jakas wedlinka miedzy chlebek plus mozearella i na patelni podpiekana na wolnym ogniu , tez super sprawa :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość si lamento
mozarella to moje drugie imie:D przyzadzam ja na wiele sposobow. - w salatkach z pomidorem bazylia i rukola, do tego dresing czosnkowy:) - na kanapkach, bagietke nacinam ale nie rozcinam, smaruje wewnatrz pesto lub serem philadefia na przemian ukladam plastry pomidora i mozarelli plus swieza bazylia i do piekarnika na 10 minut:) - zwykle pieczywo czosnkowe, na to plaster pomidora posiekana czarna oliwka na wierzch plaster mozzarelli i do piekarnika na 5 minut:) - fikusnie- w morazelli wykrajam dziure, wkladam pomidorka cherry, kulke owijam 3 plastrami prosciutto, do piekarnika na 15 minut:) - mini kanapeczki, uzywam okraglych krakersow, na to plaster salami, pomidora, mozzarelli, znowu pomidora, salami, i znowu krakers. warzne by skladniki klasc w tej kolejnosci inaczej krakers sie rozmiekknie. salami uzywam suszonego, ma ten sam rozmiar co krakers i ser wiec wszystko wyglada bardzo estetycznie. - z kurczakiem- piers kurczaka kroje na pol, uzywam tylko gory a dol zamrazam, na potrawke, ale wracajac do tematu, filet kroje na pol, smaruje oliwa z czosnkiem, w plastry kroje ogorki kiszone, klade dwa na filet, na to dwa plastry mozzarelli, na to klade przekrojonego w pol kabanosa, tak to zapiekam, podaje na polowce bulki nasaczonej lekko oliwa i posmarowana majonezem jajecznym. - z makaronem- podsmazam chudy boczek z dwoma posiekanymi pomidorami. makaron gotuje do stanu al dente, odcedzam, kroje mozzarelle w drobna kostke mieszam z makaronem przykrywam na kilka minut. wykladam na talerz posypuje boczkiem i pomidorami, na wierzch posypuje swieza pietruszka lub bazylia, pyszne z czerwonym winem. to takie typowe rzeczy ktore robie czesto, jesli chcesz moge podac ci tez inne bardziej fikusne rzeczy ktore robie z mozzarella:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Często używam tak aby się zapiekła do potrawy jaką robię, nawet do spaghetti czy lasagne - kiedy danie jest skończone i jeszcze dochodzi w piekarniku to wtedy kładę mozarellę i ona się cudownie rozpuszcza. Albo kroję na plasterki i z pomidorami i bazylią, pycha!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×