Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 19letnia_mama

Jest ktoś, kto porozmawia ze mną?

Polecane posty

Gość 19letnia_mama

Mam 19 lat.. jestem w 14 tygodniu ciąży, ojciec dziecka niby jest ze mną, mieszkamy razem ale czuję że wyrządziłam mu tym straszną krzywdę Byliśmy ze sobą 3 lata, gdy zaczęliśmy współżyć ze sobą nie zabezpieczyliśmy się tylko raz.. Czuję że wszystkich zawiodłam, moich rodziców w szczególności... chcieli abym poszła na studia, znalazła dobrą pracę. Obecnie jesteśmy w Anglii, mieszkamy u jego rodziców, nie wiem chciał uciec od tego wszystkiego? Pojechałam razem z nim, nie wzięliśmy ślubu chociaż moi rodzice nalegali dlatego że on stwierdził że w przyszłym roku będzie lepiej. Jego rodzice niby dobrze mnie traktują, chociaz mam wrażenie że mają do mnie pretensje że jestem w ciąży Czuję że zawiodłam wszystkich, w moim brzuchu jest to maleństwo, które już kocham...ale czuję się źle z tym wszystkim

Gość chmurlandia_80
Spokojnie, jesteś mamą, a to najpiękniejsze doświadczenie i dar.

Gość 19letnia_mama
Mój chłopak pracuje po 14 godzin aby nas utrzymać i jeszcze odłożyć, ale widzę że życie go nie cieszy, chodzi ciągle smutny W październiku mamy jechać do Polski,ale moi rodzice powiedzieli że będzie lepiej jak tam zostanę i przyjadę dopiero przed ślubem - bo przecież ludzie będa gadać a ja chcę tylko zobaczyć się z nimi, pobyć trochę czasu

Gość józek ma wózek
Przestańcie pieprzyć o tym jakie to macierzyństwo jest cudowne, bo sie słabo robi... wydaje mi sie że to nic innego jak wznioślenie obsranych pieluch i nieprzespanych nocy, tłumaczenie sobie ,że to najcudowniejsza rzecz na świecie. a gówno prawda. Macierzyństwo to rozstępy, rozgniecoine sutki,totalny brak czasu dla siebie> I po co to poświęce? Bo tak trzeba?

Zaraz, zaraz... "nie zabezpieczyliśmy się tylko raz" liczba mnoga "czuję, że wszystkich zawiodłam" liczba pojedyncza Autorko, nie byłaś w łóżku sama. Twój chłopak jest tak samo odpowiedzialny jak Ty. I jeśli już, to on spieprzył życie Tobie nie Ty jemu, bo zaskakująco często to kobiety zostają z dziećmi same, a nie faceci.

Gość kurtyzana..23
Trzeba było usunąć.

Gość 19letnia_mama
Sama mam malutką siostrę z którą mieszkałam przez 2 lata i wiem że to cudowna rzecz pomimo nieprzespanych nocy..

Gość 19letnia_mama
Nigdy nie mogłabym zabić mojego dziecka... Ja czuje że zawiodłam... Wszyscy maja do mnie pretensje że nie wzięliśmy teraz slubu, że ludzie będa gadać, że nie poszłam na studia.. A mój chłopak?Zamieszkał ze mną, utrzymuje mnie i dla wszystkich zachowuje się wzorowo...

inni nie moga decydowac za ciebie i twojego chlopaka czy macie wziasc slub czy nie, to zalezy od was. a co jesli wezniecie slub teraz a nie daj boze cos sie miedzy wami zepsoje i co potem, problemy z rozwodem? ze s;ubem nie nalezy sie spieszyc nawet jesli zaszlo sie w ciaze, nie czuj sie winna, a inni moga sobie myslec co chca

Gość 19letnia_mama
Pochodzę ze wsi,a tam niestety ludzie maja dużo do powiedzenia. Dla mnie to nie jest ważne, ale za to dla moich rodziców ważne:( Mam wrażenie że nawet ważniejsze od córki...

no tak, sorry ze tak powiem ale glupie wsiowe myslenie ze jak pojawia sie dziecko to odrazu musi byc slub, bo to hanba i trzeba ja jak najszybciej zatuszowac;/ olej to swiat sie zmienil a jak ludzie tego nie rozumieja to ich sprawa. niestety z rodzicami najgorzej ale to twoje zycie i musza sie pogodzic z twoja decyzja, chcesz do nich przyjechac w odwiedziny wiec przyjezdzasz i tyle, nie przejmuj sie ludzmi a jak oni sie przejmuja to juz ich problem, powinni cie wspierac bezwarunkowo

Gość 19letnia_mama
Ja wiem, że ludzie gadali i będa gadać... tylko nie wiem jak mam to wytłumaczyć rodzicom:( przykro mi że tak mówią.. że ważniejsze dla nich jest to co powiedzą inni...

powiedz im ze musza sie z tym pogodzic, ze to obecnie jest normalne, a jesli tego nie rozumieja to niestey bedziecie musieli ograniczyc kontakty, moze jesli postawisz ich w takiej sytuacji to zrozumieja

Gość 19letnia_mama
Nie chcę tracic z nimi kontaktu, to moi rodzice...Jeszcze do niedawna byli całym moim swiatem.. Myslę że powinni to zrozumieć...

no ale musisz im wytlumaczyc ze boli cie to ze naciskaja na slub i ze przejmuja sie tym ze inni gadaja, teraz ty jestes wazna i dziecko, jak sie boja plotek to spotykajcie sie gdzies poza wsia no bo nie wiem czy jest jakies inne wyjscie;/ rozumiem ze ich kochasz ale jakos musisz do ich dotrzec chocby w bolesny sposob jak ograniczenie kontaktu (chocby na jakis czas zeby odczuli twoj brak i ze to ich postepowanie to spowodowalo)

Gość tego dnia złapałam dół
Ciąża w wieku 19 lat nawet ta przypadkowa to pikuś w porównaniu z 14 letnimi dziwczynkami w ciąży. Czasy się zmieniły i coraz więcej dziewczat w Twoim woeku zachodzi w ciązę. Sama jestem ze wsi i wiem że to ''gadanie'' wynika z głęboko zakorzenoinej wiary w Kościól ktory zakazuje współrzycia przed ślubem. A jak wiemy na wsi każdy porządny chłop i rolnik co niedziela z rodziną w kościele być musi. Nie wspomnę już o sytraszych paniach 70 lat, które złorzeczą najbardziej tym przyszłym mamom. Życze sczescia i pozdrawiam.

Gość 19letnia_mama
Dokładnie tak jest... ale najwięcej do powiedzenia mają Ci którzy za plecami chowają swoje grzeszki z przeszłości.

Gość 19letnia_mama
Jutro jeszcze porozmawiam z mama.. Zobaczę co mi powie.a tata nawet nie chce ze mną rozmawiac:(

porozmawiaj z nia i postaraj sie ja przekonac do siebie i swojej decyzji, jesli ci sie to uda to razem macie wikesze szanse przekonac o tym twojego tate, po rozmowi odezwij sie i powiedz co wyniklo i mozemy pomyslec co dalej robic, jesli wszystko dobrze sie ulozy to bedziemy sie razem cieszyc

Gość 19letnia_mama
Dziękuję za wsparcie, wogóle dziękuję za rozmowę. Może jakoś dotrę do nich i uszanują moją decyzję:)

Gość 19letnia_mama
Na pewno dam znać:)